30/06/11 - 14:26

Μόνος στο «γήπεδο» ο Μαρινάκης

Και ξαφνικά... αφωνία. Λες κι έχασαν τη λαλιά τους κάποιοι στην προχθεσινή συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ. Ούτε κόντρες, ούτε διαφωνίες, ούτε η παραμικρή αντιπαράθεση.

Μόνος στο «γήπεδο» ο Μαρινάκης
29.798views 0shares

Γράφει ο Κώστας Αλεξόπουλος...

Μούγκα. Ούτε ένα τόσο δα κιχ. Τι κι αν οι εκτιμήσεις «έλεγαν» πως θα είναι επεισοδιακή, τι κι αν κάποιοι απειλούσαν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα ένιωθε αμήχανα από τις τοποθετήσεις και τις καταγγελίες των αντιπάλων του. Απολύτως τίποτα δεν έγινε.

Ο πρόεδρος έπαιξε στο γήπεδο χωρίς αντίπαλο. Στο τέλος βγήκε νικητής και ενισχυμένος. Τόσο δυνατός, που πιθανότατα ούτε ο ίδιος περίμενε.

Γι' αυτό είναι... αθάνατο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Επειδή εκεί που περιμένεις ηρεμία, γίνεται το έλα να δεις κι εκεί που αναμένονται ταραχές, δεν ανοίγει μύτη. Λες κι ο θεός της μπάλας κάνει μια κίνηση αστραπιαία και αλλάζει μονομιάς τα δεδομένα. Ετσι και προχθές...

Εκεί που περιμέναμε πως ο πρόεδρος θα «ετίθετο εν αμφιβόλω» κι ότι τα περισσότερα από τα μέλη του «συνεταιρισμού» θα απαιτούσαν την παραίτησή του, με το που είπε αυτός αν υπάρχει κάποιος στην αίθουσα που να θέλει την παραίτησή του, επικράτησε... νεκρική σιγή!

Λες και οι παριστάμενοι δεν είχαν σχέση με τη συνεδρίαση.
Σαν να περνούσαν απ' έξω, είδαν φως και μπήκαν.
Κοιτάζονταν μεταξύ τους, προσπαθώντας να διερευνήσουν τις προθέσεις του... διπλανού τους.
Κι επειδή ο διπλανός τους είχε πέσει στον ίδιο προβληματισμό, ο χρόνος μέσα στον οποίο έπρεπε να απαντήσουν... πέρασε.
Κι ο Μαρινάκης... χαμογέλασε πλατιά με ικανοποίηση.
Δίκιο είχε...

Ούτε ο Παναθηναϊκός... τόλμησε να αμφισβητήσει την κυριαρχία του.
Μεγάλη νίκη για τον πρωταθλητή πρόεδρο του Θρύλου η προχθεσινή συνεδρίαση της διοργανώτριας. Από τις πιο μεγάλες από τότε που δημιουργήθηκε ο «συνεταιρισμός».

Και από τις πιο σημαδιακές συνεδριάσεις για το μέλλον του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα μετά το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει, οι πρωταγωνιστές του οποίου ήδη έχουν οδηγηθεί στις φυλακές για στοιχηματική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ο τόπος βοά από τις καταγγελίες, από τους γαργαλιστικούς και αποκαλυπτικούς διαλόγους.
Τα μέλη της διοργανώτριας όμως... άλλες προτεραιότητες είχαν.
Προτίμησαν να μην εμπλακούν σε «δύσκολες συζητήσεις».

Η διαδικασία κύλησε ομαλά, όμως... εκτός πραγματικότητας! Λες και όσα συνέβησαν τελευταία δεν αφορούσαν τη Σούπερ Λιγκ, αλλά το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων!

Προφανώς δεν ήθελαν να χαλάσουν τη μέρα τους, οπότε άφησαν χαλαρή τη διαδικασία να εξελιχθεί και στο τέλος πήραν τα... κλειστά ντοσιέ τους παραμάσχαλα και... αποχώρησαν. Αλλωστε, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει μύρια όσα προβλήματα τον τελευταίο καιρό.
Ο Σισέ δεν έχει φύγει ακόμα, άρα διαθέσιμα χρήματα για μεταγραφές δεν υπάρχουν· ο Φερέιρα επέστρεψε... εντελώς μόνος από την Πορτογαλία, όπου είχε πάει για να φέρει παίκτες.

Εχει μυαλό ο Γόντικας να ασχοληθεί... και με τη Σούπερ Λιγκ; Οχι βέβαια...

Αυτός τρέχει σαν τρελός να προλάβει τους δικούς του, του «πολυμετοχικού» μπας και δανείσουν την ομάδα και κάνει καμιά μεταγραφή, με τον Μαρινάκη θα ασχοληθεί;

Πάει η πρώτη –αναμενόμενη ως... σίγουρη– αντίδραση.
Ποιοι απέμεναν να κοντράρουν τον πρόεδρο; Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ.
Οι δύο Δικέφαλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Αυτός της Θεσσαλονίκης, που έχει δικό του «άρμα», όπως είπε ο Ζαγοράκης, αλλά προχθές μάλλον το είχε πάει... συνεργείο για το ετήσιο σέρβις του κι αυτός της Αθήνας.
Απουσίαζαν και οι δύο.

Οι υπόλοιποι –«μικροί» στην πλειονότητά τους, με την αγωνιστική έννοια– απλώς παρέμειναν θεατές της διαδικασίας.
Ποιος να μιλήσει και τι να πει, όταν ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ έχασαν τη μιλιά τους...
Κανένας.
Εκκλησία θύμιζε η προχθεσινή συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ.
Ηταν τέτοια η παθητικότητα των «παροικούντων την Ιερουσαλήμ» που στο τέλος δεν επικύρωσαν καν τις βαθμολογίες των πρωταθλημάτων.
Ούτε γι' αυτό μίλησε κανείς. Συμφώνησαν όλοι.
Το θέμα θα συζητηθεί στις 11 Ιουλίου.
Κατόπιν όλων τούτων, όσοι ποδοσφαιρόφιλοι παραμένετε... ονειροπόλοι και ελπίζατε πως κάτι ελπιδοφόρο θα προκύψει για το άθλημα, ειδικά μετά από όσα συνταρακτικά έχουν αποκαλυφθεί τελευταία, αλλάξτε πλευρό.
Ολοι όσοι μετέχουν στα συλλογικά όργανα, τους συνεταιρισμούς και την ΕΠΟ, τα... ατομικά τους συμφέροντα προασπίζουν!

Το κοινό συμφέρον του αθλήματος δεν ενδιαφέρει κανέναν.
Του έχουν γυρίσει την πλάτη εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Κι όπως έδειξε η προχθεσινή συνεδρίαση της Λίγκας, δεν πρόκειται να αλλάξουν μυαλά. Κι ας γίνονται σημεία και τέρατα στα γήπεδα, κι ας καταστρέφεται το ποδόσφαιρο, κι ας αδειάζουν οι εξέδρες. Αδιόρθωτοι όλοι τους. Και αμετανόητοι...

Πηγή: Εξέδρα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ