30/06/11 - 17:48

"Μπηχτές" Γερουλάνου σε ΕΠΟ

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, σε συνέντευξη που έδωσε αναφορικά με την υπόθεση των "στημένων", άφησε σαφείς αιχμές για την αποτελεσματικότητα και τη λειτουργία της ΕΠΟ, αφήνοντας για άλλη μια φορά να εννοηθεί οτι ίσως να μη ξεκινήσει το πρωτάθλημα του χρόνου...

"Μπηχτές" Γερουλάνου σε ΕΠΟ
22.971views 0shares

«Πήραμε το ρίσκο για να προχωρήσουμε μπροστά, μετά τα επεισόδια στον τελικό του κυπέλλου ποδοσφαίρου. Πήραμε την δύσκολη απόφαση να συνεχίσουμε, γιατί ξέραμε ότι αυτά τα οποία έρχονται , είναι πολύ πιο ισχυρά, από αυτά τα οποία πρότειναν εκείνο τον καιρό οι θερμοκέφαλοι. Κάναμε συστηματική δουλειά, χρησιμοποιήσαμε όλα τα εργαλεία που έχουμε και μείναμε στο πλαίσιο της Ε.Ε, γιατί από εκεί ήρθαν οι πληροφορίες για τους στημένους αγώνες και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, έχει αρχίσει η εξυγίανση του ποδοσφαίρου».

Αυτά τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στον «Αθήνα 9,84», σχετικά με την αποφασιστικότητα που έδειξε η Πολιτεία σε μια κρίσιμη στιγμή, αλλά και την προσπάθειά της για εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Εχουμε δει μόνο την αρχή, από όλα αυτά τα οποία κατά καιρούς υποπτευόμασταν όλοι μας για το ποδόσφαιρο και τα βλέπαμε με καχυποψία", επισήμανε χαρακτηριστικά στη συνέχεια ο κ.Γερουλάνος. «Το λέω αυτό γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό, να δει κανείς μια μεθοδικότητα την οποία έχουμε ακολουθήσει για να παρακολουθήσουμε αυτά τα πράγματα. Μέχρι τώρα ακουγόντουσαν πολύ βαριές κουβέντες για το ποδόσφαιρο, από πολλές ηγεσίες στο παρελθόν, ότι θα γίνει κάθαρση και τελικά γινόντουσαν πάρα πολύ λίγα πράγματα. Για την ακρίβεια θα σας έλεγα, ότι η Πολιτεία δεν χρησιμοποίησε ποτέ, πάνω από το 25-30% των εργαλείων που έχει στα χέρια της».

Για το καίριο θέμα της εξυγίανσης του ποδοσφαίρου ανέφερε ακόμη ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού: «Πρέπει η εξυγίανση να έρθει μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο στο οποίο ζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί έχουμε πολύ καλύτερα εργαλεία μέσα από εκεί, έχουμε καλύτερη τεχνογνωσία, μας έρχονται πληροφορίες. Αυτά δεν πρέπει να τα απωλέσουμε από τη μία μέρα στην άλλη. Με αυτούς μαζί, μπορούμε να δούμε όλα τα σενάρια, αλλά δεν πρέπει να βρίσκουμε εύκολες λύσεις, οι οποίες θα κοστίσουν πολύ περισσότερο στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Σχετικά με το πως είναι εφικτό να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα, ο κ.Γερουλάνος επισήμανε: «Αν θέλουμε να εξυγιάνουμε το ποδόσφαιρο, πρέπει να πάει μακριά η διαδικασία. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να πάρουμε αποφάσεις με γνώμονα το τι είναι καλύτερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εχουμε για παράδειγμα, μία εθνική Ελλάδος, η οποία έχει πάει πολύ καλά, η οποία παλεύει και παλεύει με παίκτες, οι οποίοι είναι καταξιωμένοι διεθνώς. Είμαστε έτοιμοι, να την καταποντίσουμε αυτή τη στιγμή, για χάρη κάποιων ανθρώπων οι οποίοι χρησιμοποιούσαν το ποδόσφαιρο για δικούς τους λόγους».

Οσον αφορά στο θέμα της συμμετοχής των ελληνικών ομάδων σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο κ.Γερουλάνος, απάντησε μετά από σχετικό ερώτημα που του τέθηκε: «Καμία τελεσίδικη απόφαση δεν έχει βγει ακόμα. Με τα δικαστήρια να τρέχουνε και με τις πληροφορίες να βγαίνουν σιγά-σιγά, η όποια μας απόφαση για τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στο εξωτερικό, πρέπει να γίνει σε αυτή τη φάση μαζί με την UEFA. Επαναλαμβάνω, ότι αν βρισκόμαστε σήμερα σε ένα καλύτερο σημείο, είναι επειδή επιμένουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο να εξυγιανθεί και να φθάσει στα στάνταρ τα οποία έχει η Ευρώπη. Όχι να το αφαιρέσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο από την Ευρώπη και απλώς να το αφήσουμε να βράζει στη δική του μιζέρια.

Λοιπόν αν θέλουμε να το καταστρέψουμε , έχουμε πολύ εύκολους τρόπους να το κάνουμε. Και ξέρετε ότι η Πολιτεία έχει τα εργαλεία για να καταστρέψει το ποδόσφαιρο οποιαδήποτε στιγμή θέλει. Αν θέλουμε, όμως, να το αναβαθμίσουμε , αν ελπίζουμε ότι 2-3 χρόνια μετά το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα μπορεί να είναι στο επίπεδο το οποίο θα έπρεπε να είναι και να έχει καθαρίσει και από όλες αυτές τις σκιές, τότε οτιδήποτε κάνουμε, είναι σημαντικό να το κάνουμε στο πλαίσιο της UEFA. Eφόσον και εκείνη δείξει ότι έχει ταχθεί να βοηθήσει ώστε να καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν δούμε ότι η UEFA δεν έχει την όρεξη να κάνει κάτι τέτοιο, τότε θα χωρίσουνε οι δρόμοι μας».

Τέλος, σε ερώτηση που του υποβλήθηκε σχετικά με το αν εμπιστεύεται ή όχι την ΕΠΟ, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού τόνισε: «Εμπιστεύομαι, ότι για μια φορά έχει ξεκινήσει μια σωστή διαδικασία . Εκεί πέρα κρίνεται ο καθένας. Κάθε μέρα που περνάει, με τις πληροφορίες που έρχονται, θα αποφασίζουμε με ποιον δουλεύουμε για να εξυγιάνουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για την ώρα , βλέπουμε ότι η ΕΠΟ ξεκινάει μία διαδικασία, την οποία θέλουμε να ελπίζουμε και εδώ είναι το κλειδί, ότι οι επόμενές της κινήσεις θα είναι επαρκώς αποφασιστικές. Θέλουμε να το δούμε.

Δεν το έχουμε δει ακόμα. Περιμένουμε. Σας θυμίζω ότι περιμέναμε από τη γενική συνέλευση να αυστηροποιήσει το δίκαιο και εκείνο τον καιρό η ΕΠΟ ανέστειλε την λειτουργία της. Αυτό δεν είναι καλό σημάδι. Αυτό που θα έπρεπε να έχει κάνει η ΕΠΟ, είναι να βγει από εκεί μέσα, με ένα πραγματικά αυστηρό δίκαιο, με αποφάσεις οι οποίες πραγματικά θα κάνουν τη διαφορά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό δεν το είδαμε ακόμα και το περιμένουμε, γιατί αν δεν το δούμε, προφανώς δεν μπορεί να ξεκινήσει το ελληνικό πρωτάθλημα...».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ