Facebook Pixel Ο Έλληνας της… εθνικής Γερμανίας (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2011-07-03 09:42:00

Ο Έλληνας της… εθνικής Γερμανίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Έλληνας της… εθνικής Γερμανίας (ΒΙΝΤΕΟ)

O Έλληνας τερματοφύλακας της U-17 της εθνικής Γερμανίας, Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Η πρόταση ύψους 1 εκατομ. ευρώ της Άρσεναλ για την απόκτηση του, η συστατική επιστολή του Γενς Λέμαν και η συμμετοχή στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Τα «λαγωνικά» του γερμανικού ποδοσφαίρου αναγνώρισαν στο πρόσωπο του Οδυσσέα Βλαχοδήμου ένα σπάνιο ταλέντο που μπορεί με την κατάλληλη καθοδήγηση να εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες της Γηραιάς Ηπείρου.

O πανύψηλος τερματοφύλακας (1.88) ήδη είναι βασικός στην εθνική U-17 των «πάντσερ» που έφτασε μέχρι τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος γνωρίζοντας την ήττα με 5-2 από την Ολλανδία.

Ο Βλαχοδήμος, ο οποίος γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 1994 στην Στουτγκάρδη ανήκει στον ομώνυμο σύλλογο έχοντας παρουσιάσει τεράστια πρόοδο. Είναι χαρακτηριστικό πως ο βετεράνος τερματοφύλακας, Γενς Λέμαν πρότεινε σε ανύποπτο χρόνο τον νεαρό άσο στον τεχνικό της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ.

Ο Αλσατός προπονητής εντυπωσιάστηκε από το ταλέντο του ομογενή τερματοφύλακα κάνοντας θετική εισήγηση στη διοίκηση των «κανονιέρηδων» για την απόκτηση του. Οι Λονδρέζοι πρόσφεραν 1 εκατ. ευρώ στην Στουτγκάρδη, ωστόσο οι Γερμανοί αρνήθηκαν να τον παραχωρήσουν.

Ο Βλαχοδήμος ανέβασε τις μετοχές του, με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε με την εθνική ομάδα της Γερμανίας U-17. Μάλιστα όπως έχει γραφτεί στον γερμανικό Τύπο τον παρακολουθούν και άνθρωποι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο «Έλληνας Καν» εν αντιθέσει με τον αδερφό του Παναγιώτη Βλαχοδήμο (11/10/1991) που προτίμησε τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας, ευελπιστεί να ανελιχθεί φτάνοντας μέχρι την εθνική Ανδρών της “Nationalmannschaft”.

Πάντως, σε καμία περίπτωση δεν έχει απομακρυνθεί οριστικά από την εθνική Ελλάδας. Άλλωστε οι κανονισμοί της FIFA προβλέπουν πως ένας ποδοσφαιριστής με διπλή υπηκοότητα μπορεί να φορέσει τα χρώμα όποιας εθνικής ομάδας επιθυμεί αρκεί να μην έχει αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι ανδρών.

Στην παρούσα φάση ωστόσο, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΠΟ διόλου απίθανο δεν θα είναι εάν ένα ακόμη ταλέντο χαθεί για τα ελληνικά χρώματα.

Δείτε τα γκολ του τελικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-17 μεταξύ Ολλανδίας και Γερμανίας.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags