Facebook Pixel «Τσακώνονται, αλλά σε καλό κλίμα»
Life
| 2011-01-13 19:33:00

«Τσακώνονται, αλλά σε καλό κλίμα»

«Τσακώνονται, αλλά σε καλό κλίμα»

Για το καλό κλίμα που επικρατεί στην Εθνική Ελλάδος, παρά τις αποχωρήσεις ορισμένων διεθνών, μίλησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Σε συνέντευξή του στο www.hellasfanclub.gr αναφέρθηκε επίσης στις καλές και στις άσχημες στιγμές της χρονιάς που πέρασαν, στις διαφορές του Ότο Ρεχάγκελ με τον Φερνάντο Σάντος, αλλά και στους επόμενους στόχους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Αναλυτικά:

Τι περιμένεις από το νέο χρόνο για εσένα προσωπικά και για την Εθνική ;
Αυτό που θέλω να έχω το 2011 είναι υγεία, ώστε όταν και όποτε μου ζητηθεί να είμαι έτοιμος να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην Εθνική.

Τι κρατάς και τι πετάς από το 2010;
Ασφαλώς κρατάω τη συμμετοχή μας στο Μουντιάλ της Ν.Αφρικής. Είναι κάτι ξεχωριστό για όλους τους Έλληνες, άλλωστε παίξαμε σε Παγκόσμιο Κύπελλο έπειτα από πολλά χρόνια.
Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, κάτι που θα μου μείνει χαραγμένο στο μυαλό στο πέρασμα του χρόνου. Ήταν μια πολύ καλή χρονιά, πολύ επιτυχημένη όπως και η παρουσία μας στην Νότια Αφρική.
Όσο για το τι πετάω: Τον τραυματισμό του Αλέξανδρου Τζιόλη, ήταν κάτι πολύ άσχημο και μας επηρέασε όλους τους ποδοσφαιριστές.

Κρίνοντας από την ιδιαίτερη ευαισθησία που έδειξαν όλα τα μέλη της Εθνικής για τον τραυματισμό του Αλέξανδρου, να υποθέσουμε ότι το κλίμα στις τάξεις σας είναι εξαιρετικό.
Ανέκαθεν ήταν καλό το κλίμα της Εθνικής. Ακόμη και κάποιες άλλες απόψεις που ακούστηκαν, και μιλάω για τα παιδιά που αποχώρησαν, οφείλεται στο γεγονός ότι είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες. Και με την ευκαιρία να πω ότι η απόφασή τους είναι σεβαστή, αλλά και πως η ατμόσφαιρα στην Εθνική είναι πολύ καλή.  

Αν σου ζητούσαμε να θυμηθείς τις πιο σημαντικές συμμετοχές σου με το εθνόσημο ποιες θα ήταν και γιατί;
Ασφαλώς θα θυμηθώ το ντεμπούτο μου στην Εθνική Ελλάδας. Έγινε τον Αύγουστο του 2005, σε αγώνα με το Βέλγιο. Ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό για μένα.
Ξεχωρίζω και τον αγώνα με την Ισπανία στο EURO 2008, φυσικά τον αγώνα με την Ουκρανία όπου εξασφαλίσαμε την πρόκρισή μας στο Μουντιάλ πετυχαίνοντας μια πολύ μεγάλη νίκη. Κι όπως είπα και πριν,  τους αγώνες της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μετά το EURO 2004 που κατέκτησε η Ελλάδα, ακολούθησε  η συνεπής παρουσία της σε μεγάλες διοργανώσεις. Ποιο είναι το επόμενο κάστρο που θα μπορούσε να γκρεμίσει;

Η Εθνική έχει κάνει τεράστια άλματα τα τελευταία χρόνια και δεν θα έλεγα ότι έχουμε πλέον κάποιο  άλλο κάστρο να γκρεμίσουμε, αλλά να διατηρηθούμε σε υψηλό επίπεδο. Να παραμείνουμε δηλαδή σε τροχιά των μεγάλων διοργανώσεων, να έχουμε διάρκεια και συνεπή παρουσία σε αυτές. Δεν είναι εύκολο γιατί πράγματι, πολλές είναι οι Εθνικές ομάδες που έχουν δυναμώσει, είναι ανταγωνιστικές και το βλέπουμε και στα προκριματικά του EURO 2012.

Τι διαφορετικό έχει η Εθνική του Σάντος από τα χρόνια Ρεχάγκελ;
Πρόκειται για δύο πολύ αξιόλογους προπονητές. Ο κ.Ρεχάγκελ έκανε μεγάλο έργο στα περίπου δέκα χρόνια του στην Εθνική ομάδα. Ο κ.,Σάντος είναι επίσης πολλά χρόνια στην Ελλάδα, σε συλλογικό επίπεδο μέχρι να αναλάβει την Εθνική κι έχει επίσης να επιδείξει έργο. Ο καθένας έχει τον τρόπο λειτουργίας του. Στην εποχή του κ.Σάντος, στόχος μας είναι να αφομοιώσουμε τη δική του φιλοσοφία για τον τρόπο που πρέπει να παίζουμε, και να βελτιωνόμαστε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags