Facebook Pixel Ματαιώθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών 2013
Life
| 2011-07-05 16:50:00

Ματαιώθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών 2013

Ματαιώθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών 2013

Λόγω αδυναμίας κάλυψης των οικονομικών απαιτήσεων από πλευράς της Πολιτείας, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοίνωσε την ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών «Αθήνα 2013».

Ο αρμόδιος υφυπουργός, Χρήστος Αηδόνης ανακοινώσε την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας για μη διεξαγωγή της διοργάνωσης του μεθεπόμενου έτους:

«Το 2007 η χώρα μας είχε διεκδικήσει και αναλάβει την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών Αθήνα 2013. Θέλω να τονίσω πως η Πολιτεία, αναγκάζεται να λάβει αυτή την απόφαση, ως συνέπεια της κακής οικονομικής συγκυρίας. Σε καμία περίπτωση η απόφαση αυτή δεν αποτελεί έλλειψη θέλησης ή πολιτικής βούλησης. Πιστεύουμε και στηρίζουμε το αθλητικό κίνημα των κωφών και των ανθρώπων με αναπηρία. Έχουμε μια σταθερή σχέση συνεργασίας με την ελληνική και διεθνή ομοσπονδία κωφών και στηρίζουμε όλες τις αθλητικές πρωτοβουλίες και διοργανώσεις στις οποίες μπορούμε να ανταποκριθούμε, με αξιοπιστία, δεδομένης πάντα της οικονομικής συγκυρίας. Με συνέπεια και ευθύνη, συνεχίζουμε τις πολιτικές μας δράσεις για κοινωνική ενσωμάτωση των ΑΜΕΑ εντός και μέσω του αθλητισμού».

Πηγή: newstoday.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags