Facebook Pixel Άλλο πώληση, άλλο χάρισμα
Life
| 2011-07-06 21:00:00

Άλλο πώληση, άλλο χάρισμα

Άλλο πώληση, άλλο χάρισμα

O Xριστόφορος Ευαγγελάτος σχολιάζει το ενδεχόμενο παραχώρησης του Βασίλη Τοροσίδη

Ένα θέμα που υπάρχει στο προσκήνιο εδώ και αρκετό καιρό είναι το ενδεχόμενο μεταγραφής του Βασίλη Τοροσίδη σε ομάδα του εξωτερικού. Από τον Ολυμπιακό εξακολουθούν να επισημαίνουν πως ο παίκτης δεν είναι προς πώληση αλλά παράλληλα τονίζουν πως αν είναι επιθυμία του διεθνούς άσου να φύγει, τότε θα εξετάσουν κάθε πρόταση που θα φτάσει.

Αυτό πάντως που πρέπει να σημειωθεί είναι πως άλλο πώληση και άλλο χάρισμα και τούτο το ξέρουν πολύ καλά στο μεγάλο λιμάνι. Πρώτα απ' όλα υπάρχει η ρήτρα των εφτά εκ. ευρώ στο συμβόλαιο του «Τόρο», αλλά είναι λογικό κάποια ομάδα που θα ενδιαφερθεί για τον παίκτη, να μη θέλει να δώσει αυτό το ποσό. Να επιδιώξει δηλαδή να πάρει τον διεθνή αμυντικό με λιγότερα χρήματα.

Αυτή την προοπτική είναι διατεθειμένη να τη συζητήσουν στον Ολυμπιακό, αλλά δεν πρόκειται να μπουν στη διαδικασία να δώσουν τον παίκτη για λιγότερα από 4 εκ. Ευρώ. Κανείς άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνά ότι υπάρχει και ποσοστό 20% που δικαιούται η Ξάνθη σε περίπτωση πώλησης του Τοροσίδη.

Είναι λοιπόν λογικό οι άνθρωποι του Ολυμπιακού να έχουν βάλει ένα «πάτωμα» στις οικονομικές τους απαιτήσεις και αυτό το «πάτωμα» είναι 4 εκ. ευρώ. Ο Τοροσίδης είναι ασφαλώς από τους παίκτες που μπορεί να πάει πρόταση στη διοίκηση των «ερυθρόλευκων» αλλά για να συναινέσει ο Ολυμπιακός στην παραχώρηση του θα πρέπει να πάρει ένα ικανοποιητικό ποσό.

Αν για παράδειγμα φτάσει στην πλατεία Αλεξάνδρας πρόταση 5 εκ. ευρώ η αίσθηση μας είναι πως οι πρωταθλητές θα έλεγαν αμέσως το «ναι» για την πώληση του διεθνούς άσου. Όλα άλλωστε είναι και θέμα συγκυριών και στην παρούσα φάση πέντε εκ. ευρώ για έναν αμυντικό είναι πολλά λεφτά.

Προς το παρόν πάντως επίσημη πρόταση για τον Τοροσίδη δεν υπάρχει, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να γίνει. Είναι όμως ξεκάθαρη η θέση του Ολυμπιακού, ότι για να φύγει ο παίκτης θα πρέπει ο Ολυμπιακός να αποκομίσει ένα σημαντικό οικονομικό όφελος. Τσάμπα δε φεύγει ο «Τόρο» απ' τους πρωταθλητές.

Πηγή: sentra-goal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags