Facebook Pixel "Δεν με συμπαθούσε ο Σούμποτιτς"!
Life
| 2011-07-06 21:14:00

"Δεν με συμπαθούσε ο Σούμποτιτς"!

"Δεν με συμπαθούσε ο Σούμποτιτς"!

"Καρφιά" προς τον πρώην προπονητή του στον Άρη, Λευτέρη Σούμποτιτς, πέταξε ο Χρήστος Ταπούτος, λέγοντας οτι ο "Πίξι" δεν τον συμπαθούσε αγωνιστικά...

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «ΑΡΗ FM 92,8» ο φόργουορντ των Θεσσαλονικέων είπε αναλυτικά:

Για την αγωνιστική χρονιά που τελείωσε:

«Έκλεισε με απογοήτευση και αυτό είναι λογικό από τη στιγμή που παίζεις μικρούς τελικούς με τον ΠΑΟΚ και χάνεις. Προσωπικά για μένα ήταν αρκετά καλή χρονιά. Προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να βγούμε στην Ευρωλίγκα. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι κανένας παίκτης δεν ήταν αδιάφορος σε κανένα αγώνα. Η ομάδα "πονούσε" στον άσο. Εκτός από τον Σλούκα, που έκανε πολύ καλή χρονιά, δεν είχαμε κάποιον άλλο. Μετά και από τον τραυματισμό του Βεργίνη ήταν μόνος του. Δεν θεωρώ ότι η ομάδα ήθελε ψηλό και ένα βαρύ πεντάρι. Το μπάσκετ έχει γίνει πιο γρήγορο και το χαρακτηρίζουν τα σήματα με τους τρεις κοντούς και τους δύο φόργουορντ».

Για την προσωπική του απόδοση:
«Θεωρώ ότι μέχρι και τον Φεβρουάριο ένιωθα πολύ καλά, με βόλευε πολύ το παιχνίδι που παίζαμε και ήμουν αρκετά ξεκούραστος. Μετά είναι λογικό να έρχεται η κόπωση και μαζί με την αλλαγή φιλοσοφίας και τους τραυματισμούς χάθηκα λίγο. Το μεγαλύτερο λάθος το έκανα εγώ διότι ενώ οι γιατροί θεωρούσαν ότι έπρεπε να μείνω έξω, εγώ έπαιζα. Αυτό το λάθος μου το πλήρωσα κυρίως στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ. Δεν άφηνα τους τραυματισμούς μου να γιατρευτούν όπως έπρεπε. Παρόλο που έπαιξα τέσσερα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, σε κανένα δεν ένιωθα καλά».

Για τον Σαρόν Ντρούκερ:
«Ήταν ένας προπονητής που μας πέρασε μια επιθετική φιλοσοφία. Από την αρχή της χρονιάς πίστευε στις δυνατότητες και μου είπε ότι θα μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα σε πολλούς τομείς. Είχα ένα ελεύθερο ρόλο μέσα στην ομάδα, δεν με περιόριζε. Θεωρώ ότι τον δικαίωσα».

Για τον ερχομό του Λευτέρη Σούμποτιτς στην ομάδα:
«Με την έλευση του κ. Σούμποτιτς η ομάδα άρχιζε να αλλάζει παίκτες και φιλοσοφία. Μας συμμάζεψε σαν ομάδα, αρχίσαμε να παίζουμε άμυνα, αλλά δυστυχώς η ομάδα δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο της.
Προσπάθησε να αλλάξει πολλά πράγματα. Έβαλε περισσότερη πειθαρχεία, μας πίεσε περισσότερο στις προπονήσεις. Παίζαμε ένα κλασσικό μπάσκετ με συγκεκριμένους κανόνες στην άμυνα και συγκεκριμένο τρόπο στην επίθεση.
Καθαρά αγωνιστικά με επηρέασε ο ερχομός του κ. Σούμποτιτς.. Φαινόταν ότι ο χρόνος μου ήταν πολύ λιγότερος από αυτόν που έπαιζα με τον κ. Ντρούκερ. Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό. Μπορεί να μην του άρεσε ο τρόπος που έπαιζα. Θεωρώ ότι δίκαιος δεν είναι κανένας προπονητής. Έχουν συμπάθειες και αντιπάθειες. Ο Ντρούκερ αγωνιστικά με συμπαθούσε υπερβολικά, ο Σούμποτιτς όχι».

Για τη σειρά των αγώνων με τον ΠΑΟΚ:
«Είχαμε πολύ λάθος νοοτροπία στο τέταρτο παιχνίδι. Μετά από τη νίκη στην Πυλαία, στην ομάδα υπήρχε ένα γιορτινό κλίμα και αυτό μας επηρέασε αρνητικά. Θεωρήσαμε ότι ερχόμενος ο ΠΑΟΚ στην έδρα μας θα παραδώσει τα όπλα. Χάσαμε τη συγκέντρωση μας όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι. Ήμασταν αρκετά χαλαροί και ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε».

Για το τι θέλει να ξεχάσει από τη χρονιά που τελείωσε:
«Αυτό που θέλω να ξεχάσω πολύ γρήγορα είναι τραγική μας εμφάνιση και η ήττα μέσα στη Ρόδο. Αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας ομάδας που δεν είναι γεμάτη και δεν μπορεί να αντέξει τους ρυθμούς των δύο παιχνιδιών σε και εβδομάδα. Αν λάβουμε υπόψη μας και την κρίση που υπάρχει, πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα δούμε και φέτος».

Για την κρίση που περνάει το μπάσκετ:
«Όταν βλέπεις να φεύγουν παίκτες από τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό να και να γίνονται μειώσεις στις αποδοχές, καταλαβαίνουμε τι θα γίνει στις υπόλοιπες ομάδες και όχι τόσο στον ΑΡΗ που είναι παραδοσιακή δύναμη. Οι περισσότερες δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες. Όσον αφορά τον ανταγωνισμό το επόμενο πρωτάθλημα πιστεύω πως θα είναι από τα χειρότερα».

Για το θέμα της παραμονής του στην ομάδα:
«Αυτή τη στιγμή έχω συμβόλαιο και είμαι παίκτης του Άρη. Δεν θέλω να φύγω από την ομάδα. Πέρυσι είχα μια πρόταση από μια ισπανική ομάδα, την οποία αρνήθηκα. Θεώρησα πως αν την δεχόμουν, θα πουλούσα την ομάδα μου, τους συμπαίκτες μου, τη διοίκηση και τον κόσμο που με στήριξε. Όταν αγωνίζεσαι στην ομάδα σου και την πόλη σου δεν είναι τόσο εύκολο να γυρίσεις την πλάτη σε όλα και να φύγεις».

Για τη σχέση του με τη διοίκηση της ομάδας:
«Οργανωτικά και διοικητικά, η φετινή χρονιά θεωρώ πως ήταν η καλύτερη μου. Είχαμε τα πάντα. Όποιο πρόβλημα και να υπήρχε οι άνθρωποι της ομάδας το έλυναν. Σίγουρα υπήρχαν κάποιες καθυστερήσεις στις πληρωμές, αλλά όλοι ξέραμε ότι τα πράγματα στο μπάσκετ είναι δύσκολα. Πάρα πολλές φορές έρχονταν μέλη της διοίκησης και μας μιλούσαν, μας έλεγαν ότι είναι δίπλα μας και το νιώθαμε».

Για το γεγονός ότι στα σημαντικά παιχνίδια τα τελευταία 4 χρόνια η ομάδα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει:
«Η πίεση από τον κόσμο επηρεάζει πάρα πολύ την ομάδα. Πολλοί παίκτες βλέποντας τον κόσμο κολλάνε, νιώθουν πίεση και δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Αλλά δεν γίνεται να πούμε τον κόσμο να μην έρχεται στο γήπεδο. Εμένα δεν με επηρεάζει καθόλου. Αντίθετα με βοηθάει.
Όλα αυτά τα χρόνια ο Άρης δεν μπορεί να πετύχει αυτό που θέλει γιατί η ομάδα επηρεάζεται από τις πολλές αλλαγές παικτών και προπονητών μέσα στη χρονιά. Το να μην σε επηρεάζει ο κόσμος είναι θέμα χαρακτήρα. Δεν μπορείς να το αποβάλλεις, απλά να το περιορίσεις».

Σχετικά με το συμβάν, με τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Κώστα Σλούκα, στον αγώνα του Αλεξανδρείου για τα ημιτελικά του Κυπέλλου:
«Γενικά δεν επιτρέπω στη ζωή μου κανένα να έρθει να μου πουλήσει μαγκιά μέσα στο σπίτι μου. Έπρεπε να μπω μπροστά και να τον απωθήσω. Του είπα ότι όσο είμαι εδώ δεν θα πουλάει μαγκιές. Για να το πετύχει κάποιος αυτό πρέπει να το έχει σαν χαρακτήρας και να ξέρει τι φανέλα φοράει. Εγώ το έκανα αυτό φέτος τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου».

Για την Εθνική Ελλάδος:
«Πολλές φορές έχω κάνει καλές χρονιές και δεν έχω κληθεί. Έχω σταματήσει να το σκέφτομαι. Υπάρχει βέβαια η επιθυμία αλλά έχω πάψει να περιμένω κάποια κλήση».

Για το τι είδους προπονητή θα ήθελε τη νέα χρονιά στην ομάδα:
«Προσωπικά, για το καλό της ομάδας θέλω Έλληνα προπονητή, ο οποίος θα ξέρει ποια ομάδα προπονεί. Το να έρχεσαι προπονητής στον ΑΡΗ, σημαίνει ότι ξέρεις τι πας να κάνεις, τις δυνατότητες σου και τι θα αντιμετωπίσεις. Υπάρχουν Έλληνες προπονητές που έχουν τις ικανότητες να αναλάβουν την ομάδα».

Για τους προσωπικούς του στόχους ενόψει της νέας χρονιάς:
«Γενικά ακολουθώ μια κουβέντα που είπε ένας προπονητής. Οι καλές ομάδες χτίζονται το χειμώνα και οι καλοί παίκτες το καλοκαίρι. Πρέπει να δουλέψεις για να αποφύγεις τους τραυματισμούς και να έχεις μια σταθερή απόδοση μέσα στη χρονιά. Θέλω τη νέα χρονιά να είμαι το ίδιο καλός με την περσινή και υγιής».

Για το πώς βλέπει το νέο ξεκίνημα που γίνεται στην ποδοσφαιρική ομάδα του Άρη:
«Ποντάρω πολλά στο προπονητή. Από τη στιγμή που ήρθε η ομάδα άρχισε να ρολάρει και να έχει πνεύμα νικητή. Το βασικό κομμάτι της ομάδας παρέμεινε και μπορούμε να κάνουμε μια καλή χρονιά».

Για τις αποκαλύψεις που γίνονται τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Αναμενόμενο ήταν κάποια στιγμή να γίνει. Στον αθλητισμό υπάρχει αρκετή βρωμιά και ήταν καιρός όλα αυτά να βγουν προς τα έξω».

Για τον κόσμο της ομάδας:
«O κόσμος δεν πρέπει να γυρνάει την πλάτη σε μια ομάδα που έχει κάνει το Σύλλογο γνωστό, έχει φέρει διακρίσεις και έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια των Ελλήνων. Θέλω τη νέα χρονιά, όταν παίζουμε στην έδρα μας, το Αλεξάνδρειο να είναι γεμάτο, να έχει παλμό και να επηρεάζει τον αντίπαλο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags