Facebook Pixel Πού είναι οι νέοι Νίνηδες;
Life
| 2011-07-06 23:10:00

Πού είναι οι νέοι Νίνηδες;

Πού είναι οι νέοι Νίνηδες;

Σε μια εποχή που ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να είναι αναγκασμένος να κοιτάει να προωθήσει παίκτες από τις περίφημες ακαδημίες του, κάτι τέτοιο δε γίνεται. Πού είναι η …Golden Team;  

Οι "πράσινοι" έχουν φτάσει σε μια (οικονομική) συγκυρία που δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές. Το εύκολο, λοιπόν, θα ήταν να εκμεταλλευτούν τις ακαδημίες τους, που τόσο καλό όνομα έχουν, για να ενισχύσουν την πρώτη ομάδα με νέο, ταλαντούχο αίμα που θα διψάει για διάκριση.

Και δεν εννοούμε ξαφνικά να έρθουν τα πιτσιρίκια της δεύτερη ομάδας για να γίνουν βασικοί και να σηκώσουν το βάρος της φανέλας επειδή η διοικητική ανυπαρξία του συλλόγου το επιβάλλει.

Ωστόσο -ακόμη και για τα μάτια του κόσμου- θα έπρεπε να έχουν προωθηθεί 2-3 ταλέντα έτσι ώστε η ομάδα να δικαιολογεί τη φήμη των προηγούμενων χρόνων για την καλύτερη παραγωγή εγχώριων ταλέντων.

Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο περιέργως δεν συμβαίνει. Κι έχει να συμβεί χρόνια. Από την εποχή του Μουνιόθ, ο οποίος ανακάλυψε τον Νίνη. Από τότε δεν έχουμε δει άλλο ταλέντο από τα τμήματα υποδομής της ομάδας να ξεπετάγεται. Κάτι πήγε να γίνει φέτος με τον Μαυρία, αλλά ο μικρός δεν πήρε πολλές ευκαιρίες και η εκτόξευση δεν έγινε.

Και το θέμα, φυσικά, είναι γιατί να συμβαίνει αυτό; Ο Παναθηναϊκός έφτιαξε πριν λίγα χρόνια την περίφημη Golden Team του Ρότσα και την οποία επάνδρωσε -υποτίθεται- με ό,τι καλύτερο είχε σε ταλέντο και ποιότητα με σκοπό να "ψήνει" τους παίκτες πριν κάνουν το μεγάλο βήμα στην πρώτη ομάδα.

Στις ακαδημίες δουλεύει ήδη δύο σεζόν και ο Σαμαράς με στόχο αυτό ακριβώς. Την προώθηση ταλέντων. Αλλά και πάλι δεν έχουμε δει κάποιο φυντάνι με εισήγηση του υπεύθυνου ακαδημιών να παίρνει την ευκαιρία έστω, βρε αδερφέ, για να δοκιμάσει την τύχη του στη μεγάλη ομάδα.

Δηλαδή, κάποιοι Πλεσί που ήρθαν, δεν ακούμπησαν και κόστισαν ένα κάρο λεφτά είχαν περισσότερο ταλέντο από τους Νέους της ομάδας; Πού είναι, λοιπόν, οι νέοι Νίνηδες;

Μήπως είναι ιδανική η συγκυρία για τους "πράσινους" να εκμεταλλευτούν τώρα κι όσο καλύτερα μπορούν τα δικά τους παιδιά;

Εξάλλου, ο Φερέιρα πιτσιρικάδες έχει ζητήσει για να φτιάξει μια νεανική ομάδα, γρήγορη και γεμάτη ζωντάνια, όπως λέει. Γιατί, λοιπόν, δεν του δίνουν να δουλέψει, όπως έκανε και στην Πόρτο, 3-4 πιτσιρίκια;

Και το σίγουρο είναι ότι η ομάδα, στη φάση που βρίσκεται, μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει από μια τέτοια κίνηση. Χαμένη αποκλείεται να βγει…
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags