Facebook Pixel Από τις παραλίες στα… πλέι-οφ!
Life
| 2011-07-07 23:50:00

Από τις παραλίες στα… πλέι-οφ!

Από τις παραλίες στα… πλέι-οφ!

Εδώ στην Ελλάδα είμαστε πρωτοπόροι. Συμβαίνουν τρομερά πράγματα και το κακό είναι πως κάποιοι τα θεωρούν απολύτως φυσιολογικά.
 

Με όλα όσα έχουν γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό δεν πρέπει να είναι κανένας σίγουρος για τίποτα.

Στημένα, χουλιγκανισμοί, αδειοδοτήσεις… Άντε να δούμε πότε θα ξεκαθαρίσει αυτή η κατάσταση… Αυτοί που πληρώνουν πολλές φορές τα «σπασμένα» είναι οι δύσμοιροι οι ποδοσφαιριστές και ειδικότερα αυτοί της Football League, οι οποίοι περιμένουν ακόμα να παίξουν τα πλέι-οφ…!

Το Sentragoal επικοινώνησε με τους Παναγιώτη Ζορμπά (ΟΦΗ), Δημοσθένη Μανουσάκη (Τρίκαλα), Θοδωρή Πακάλτση (Δόξα Δράμας) και Θοδωρή Τριποτσέρη (Λεβαδειακό), οι οποίοι απολαμβάνουν τις διακοπές τους, απ’ όπου έμαθαν ότι τα πλέι-οφ θα γίνουν κανονικά, ύστερα από από την απόφαση του Τακτικού Δικαστηρίου που δικαιώνει τον ΟΦΗ και τους ζήτησε να πουν μια… κουβέντα για όλη αυτή την κατάσταση.

Ο Παναγιώτης Ζορμπάς του ΟΦΗ δήλωσε σχετικά: «Ολοι είμαστε σε διακοπές! Μπορούμε όμως να κάνουμε κι αλλιώς; Περιμένουμε τις ομάδες, να μας πουν τι θα γίνει. Ο,τι μας πουν θα κάνουμε. Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση δεν θα πρέπει καν να γίνουν τα πλέι οφ. Καμιά ομάδα δεν έχει τον απαραίτητο χρόνο για να προετοιμαστεί.

Παλέψαμε μέσα στη χρονιά, φέραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε και καταφέραμε με το σπαθί μας να διεκδικούμε μια θέση στην Σούπερ Λιγκ. Έχουμε ούτως ή άλλως μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τις άλλες ομάδες και θα έπρεπε να πάρουμε απ' ευθείας την άνοδο και να μην διεξαχθούν πλέι-οφ».

Από την πλευρά του ο Δημοσθένης Μανουσάκης των Τρικάλων , ο οποίος απολαμβάνει τις παραλίες της Λήμνου τόνισε: «Θα γίνουν τελικά τα πλέι-οφ; Από πού κι ως που;

Από την μία μας λένε ότι θα γίνουν όλα μέσω της δικαστικής οδού, από την άλλη χτυπάνε τα τηλέφωνα και μας λένε θα παίξετε πλέι-οφ! Είναι παράλογο αυτό που γίνεται και θα πρέπει να σκεφτούν λίγο κι εμάς τους ποδοσφαιριστές. Πως θα μας βάλουν να παίξουμε έναν τόσο σοβαρό στόχο υπ' αυτές τις συνθήκες;

Πως θα μας υποχρεώσουν να παίξουμε την καριέρα μας κορώνα-γράμματα, να διακινδυνεύσουμε να υποστούμε κάποιον σοβαρό τραυματισμό και να μην καταφέρουμε να αγωνιστούμε τη νέα χρονιά; Ποια ομάδα θα σε πάρει μετά; Θα έπρεπε ίσως να πάρουμε μια συλλογική απόφαση και να μην παίξουμε πλέι-οφ...»

Ο Θοδωρής Πακάλτσης της Δόξας Δράμας είπε: «Δεν ξέρουμε ακόμα τίποτα, δεν μας έχουν ενημερώσει... Αλλά και να μας πουν ελάτε να παίξετε, πως θα πάμε; Η ομάδα είχε αποφασίσει να δηλώσει ότι δεν θα κατέβαινε να παίξει, όμως τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν...

Θα πρέπει να κοιτάξουμε και το μέλλον μας, πολλά παιδιά έχουν ληγμένα συμβόλαια και δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Πως θα βρούμε ομάδες, ποιος θα μας πάρει, τι θα γίνει τελικά;

Είναι απίστευτη η ταλαιπωρία που έχουμε υποστεί φέτος... Κάναμε ένα πολύ καλό κλείσιμο στη σεζόν, είχαμε μεγάλη πίστη στις δυνατότητές μας και αν ταπλέι οφ γίνονταν έγκαιρα, θα είχαμε πολλές πιθανότητες και το πιστεύαμε. Είναι κρίμα και για μας και για τον κόσμο μας, που μας στήριξε και πίστεψε σε μας.

Να παίξει ο πρώτος με τον τέταρτο, ο δεύτερος με τον τρίτο και να γίνει ένας τελικός με τους νικητές. Σε ουδέτερες έδρες και να τελειώνουμε σε 3-4 μέρες».

Τέλος ο Θοδωρής Τριποτσέρης του Λεβαδειακού που βρίσκεται στις αγαπημένες του Κυκλάδες φάνηκε αρκετά αγανακτισμένος:

«Ευτυχώς βρήκα εισιτήριο και θα επιστρέψω. Ολοι οι παίκτες ψάχνονται. Ενημερωθήκαμε από την ομάδα ότι αύριο ξεκινάμε! Είμαστε πολλά παιδιά με ληγμένα συμβόλαια και είναι στην διακριτική μας ευχέρεια το να επιστρέψουμε, όμως όλοι θα το κάνουμε.

Είναι απάνθρωπες συνθήκες. Σχεδόν συμπληρώνουμε έναν χρόνο χωρίς διακοπή! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά μας λένε ότι θα παίξουμε τελικά πλέι-οφ! Κάτω από ποιες συνθήκες όμως;

Θα γίνει ένα ματς μεταξύ των ομάδων, δύο ματς; Στις έδρες μας; Σε ουδέτερα γήπεδα; Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι κινδυνεύουμε όλοι να υποστούμε σοβαρούς τραυματισμούς αν παίξουμε τώρα. Ας σκεφτούν κι εμάς...»

Από τα λεγόμενα και μόνο των ποδοσφαιριστών καταλαβαίνουμε πόσο απάνθρωπο είναι αυτό που πρόκειται να υποστούν…

Θα αναγκαστούν να παρατήσουν τις διακοπές και την ξεκούρασή τους και να παίξουν ένα μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών ντάλα καλοκαίρι, ύστερα από απραξία τουλάχιστον δύο μηνών… Και όλα αυτά εξαιτίας της ανοργανωσιάς και της αναρχίας που επικρατεί στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πηγή: Sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags