Facebook Pixel Στο στόχαστρο 742 άτομα!
Life
| 2011-07-08 10:11:00

Στο στόχαστρο 742 άτομα!

Στο στόχαστρο 742 άτομα!

Το μακρύ, θερμό και άκρως αποκαλυπτικό καλοκαίρι που διανύουμε φαίνεται πως ακόμα δεν έχει φανερώσει όλα τα μυστικά του.

Tη στιγμή που στην Ελλάδα οι περισσότεροι ψάχνουν να ξεκλέψουν χρόνο (και χρήμα) προκειμένου να χαλαρώσουν από τη βαρυχειμωνιά που έχει σκεπάσει τη χώρα σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας, στην Ευελπίδων, τη ΓΑΔΑ και το (πρώην) ΣΔΟΕ η δουλειά «φουντώνει» και φυσικά άδειες και ξεκούραση δεν προβλέπονται για αυτήν τη σεζόν.

Ειδικά για τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, όπως έχει μετονομαστεί πλέον το ΣΔΟΕ, ο όγκος δουλειάς που έχει προκύψει από το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια του ελληνικού ποδοσφαίρου δείχνει τεράστιος. Το θέμα φαίνεται πια να προσλαμβάνει διαστάσεις μαμούθ, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εξέδρας», έχουν ήδη ανοίξει οι τραπεζικοί λογαριασμοί 742 φυσικών προσώπων, ανάμεσα στους οποίους και των 82 ήδη κατηγορούμενων για τα «στημένα». Ανάμεσά τους υπάρχουν ονόματα πολιτών υπεράνω πάσης υποψίας, που μέχρι τώρα δεν είχαν δώσει κανένα δικαίωμα αναφοράς για το παραμικρό.

Η ογκώδης λίστα περιλαμβάνει παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, προπονητές, ποδοσφαιριστές, μπουκμέικερς και δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων υπάρχει ροή χρημάτων και ανταλλαγή εμβασμάτων, με τις Αρχές να αφήνουν σαφέστατες υπόνοιες για περιπτώσεις ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος. Ωστόσο, τα ονόματα, αν και βρίσκονται στη διάθεση της «Εξέδρας», δεν είναι δυνατό να δημοσιευθούν λόγω των προσωπικών δεδομένων των υπό έρευνα υπόπτων.

Το ΣΔΟΕ, έπειτα από εντολή της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος και με τη συνδρομή του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου των δεδομένων που έχει λάβει από το άνοιγμα των λογαριασμών, προχωρώντας σε διασταύρωση των στοιχείων, ταυτοποίηση λογαριασμών και έλεγχο χρηματικής ροής που κρίνεται, αν μη τι άλλο, ύποπτη. Επίσης, οι Αρχές συγκρίνουν συγκεκριμένες ημερομηνίες τέλεσης ύποπτων αναμετρήσεων, κατά τις οποίες υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στους λογαριασμούς.

Η έρευνα των ανθρώπων του ΣΔΟΕ έχει προχωρήσει σε μεγάλο βάθος και, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες η υπηρεσία θα αρχίσει να καλεί έναν έναν τους ανθρώπους αυτούς, προκειμένου να δώσουν τις πρώτες εξηγήσεις ώστε να δικαιολογήσουν τη ροή και τον όγκο των χρημάτων που βρέθηκαν.

Πηγή: Εξέδρα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags