Facebook Pixel Πρόβλημα κάτω από το χαλί
Life
| 2011-07-09 11:37:00

Πρόβλημα κάτω από το χαλί

Πρόβλημα κάτω από το χαλί

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για την αναστολή της λειτουργίας των συνδέσμων, την τακτική "πονάει χέρι-κόβω χέρι" και την αδυναμία των αρμοδίων να μπουν στην ουσία του προβλήματος.
 

Δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι, αν όπως είπε ο Υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος, αναστάλλει για ένα χρόνο η λειτουργία των κατ' όνομα Σύνδεσμων Φιλάθλων.

Τι σχέση, όμως μπορούν να έχουν οι Σύνδεσμοι Φιλάθλων με τα στημένα; Καμία. Έχουν όμως σίγουρα με τη βία. Όπως εκδηλώνεται στα γήπεδα, αλλά και σε τυφλά χτυπήματα και ραντεβού για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Σίγουρα αρκετοί από αυτούς του Συνδέσμους είναι θύλακες εγκληματικότητας.

Η λύση όμως δεν είναι πονάει χέρι, κόβω χέρι. Κάτι που είχε προσπαθήσει να κάνει ανεπιτυχώς ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Λιάννης, όταν είχε επιχειρήσει, την έμμεση κατάργηση τους με Νομοθετική ρύθμιση. Η λύση λοιπόν και στο θέμα των Συνδέσμων είναι απλή. Κι έχει βρεθεί κι αυτή στην Αγγλία επί Θάτσερ.

Σε κάθε Σύνδεσμο εισχώρησαν ένας-δύο μυστικοί αστυνόμοι. Εύκολο είναι να υποδυθούν τους φοιτητές, που πρόσφατα μετακόμισαν στην πόλη. Ακόμα πιο εύκολη η συνέχεια. Ένας-δύο μήνες συναναστροφής, φτάνουν και περισσεύουν για τη σχετική έρευνα. Κατά πόσο ο συγκεκριμένος Σύνδεσμος διαθέτει και χρησιμοποιεί "όπλα" και "πυρομαχικά". Αν χρησιμοποιούνται σε μάχες, αν γίνεται διακίνηση ναρκωτικών κι αν πουλιούνται εισιτήρια με καπέλο.

Όλα θα τα έχουν στην διάθεση τους, στο πιάτο. Και το πρόβλημα θα έχει λυθεί μια και καλή. Δεν λέμε ότι όλοι οι Σύνδεσμοι, κάνουν αυτές τις δουλειές. Κάποιοι όμως, τις κάνουν και με το παραπάνω. Και όπλα έχουν βρεθεί στους κατά καιρούς εφόδους στους αγωνιστικούς χώρους και τους βανδαλισμούς σε εκτός έδρας παιχνίδια. Το να πεις λοιπόν σαν Κράτος κλείνω για ένα χρόνο τους Συνδέσμους, δεν λύνεις το πρόβλημα. Το βάζεις κάτω από το χαλί και το μεταθέτεις για αύριο.

Ταυτόχρονα δείχνεις αδυναμία να μπεις στην ουσία του προβλήματος. Τέτοιου είδους ζητήματα λύνονται μια και καλή. Δραστικά και αποτελεσματικά. Μια τέτοια απλή επιχείρηση λοιπόν, θα είχε ξεκαθαρίσει προ πολλού την ήρα από το στάρι. Όπως είχε γίνει πριν είκοσι χρόνια στην Αγγλία και είχαν γεμίσει οι φυλακές από χούλιγκανς. Δεν σκέφτηκαν εκεί να κλείσουν τους Συνδέσμους. Είδαν τις πόρτες ανοιχτές και μπήκαν μέσα.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags