Facebook Pixel Επίσημος... Αστέρας ο Φορμίκα
Life
| 2011-07-09 16:41:00

Επίσημος... Αστέρας ο Φορμίκα

Επίσημος... Αστέρας ο Φορμίκα

Ολοκληρώθηκε και το τυπικό σκέλος της μεταγραφής του Λαουτάρο Ρόκε Φορμίκα στον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Αργεντινός μπακ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους κιτρινομπλέ και επέλεξε να φοράει το νούμερο 6.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αστέρα Τρίπολης

"Ο Λαουτάρο Ρόκε Φορμίκα είναι από σήμερα παίκτης του Αστέρα για τα επόμενα τρία χρόνια, ενισχύοντας την αμυντική γραμμή της ομάδας.

Ο Φορμίκα γεννήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 1986 στο Ροζάριο της Αργεντινής, έχει ύψος 1.74 και αγωνίζεται στη θέση του αριστερού μπακ, έχοντας φορέσει μέχρι σήμερα στην καριέρα του τη φανέλα των: Νιου Ολντ Μπόις, Σαν Λορέντσο, Χοδόι Κρουζ, Ουρακάν στην Αργεντινή και της Σέρο Πορτένιο της Παραγουάης. έχοντας συνολικά 91 αγώνες με δύο τέρματα.

Ο νέος αριστερός μπακ του Αστέρα, ήταν μέλος της σπουδαίας ομάδας νέων της Αργεντινής, η οποία κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο στην Ολλανδία το 2005 επικρατώντας στον τελικό της Νιγηρίας. Βασικός και αναντικατάστατος σε εκείνη την ομάδα ο Φορμίκα, είχε στο ενεργητικό του ορισμένες εξαιρετικές εμφανίσεις στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ο Φορμίκα είναι μέλος μίας ποδοσφαιρικής οικογένειας, αφού και τα δύο του αδέρφια αγωνίζονται επαγγελματικά. Ο πρώτος μεταγράφηκε φέτος στην Αγγλική Μπλάκμπερν, ενώ ο δεύτερος αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Κύπρου.

Μιλώντας για πρώτη φορά ως παίκτης του Αστέρα ο Φορμίκα δήλωσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που μου δίνεται η ευκαιρία να παίξω για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια, τόσο από Αργεντινούς ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει στον Αστέρα, αλλά και άλλων ομάδων. Θέλω να κερδίσω κάτι με τη νέα μου ομάδα.

Θα πρέπει να σας πω ότι με την άφιξη μου στην Τρίπολη ενθουσιάστηκα από την πόλη, που τη θεωρώ συγυρισμένη και όμορφη, ενώ θα ήθελα να υποσχεθώ στους φίλους του Αστέρα ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της»

Στον Αστέρα ο Λαουτάρο Ρόκε Φορμίκα θα φοράει το Νο 6."

Πηγή: arcadia-sports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags