Facebook Pixel «Το μπάσκετ είναι το άθλημα του Έλληνα»
Life
| 2011-07-09 21:43:00

«Το μπάσκετ είναι το άθλημα του Έλληνα»

«Το μπάσκετ είναι το άθλημα του Έλληνα»

Για την κλήση του στην προεπιλογή της Εθνικής ομάδας ενόψει του Ευρωμπάσκετ μίλησε μεταξύ άλλων ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου.

Κώστα ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Ζούρος, ανακοίνωσε χθες τους 16 παίκτες που θα παλέψουν για να μπουν στη δωδεκάδα που θα μας εκπροσωπήσει στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Και είσαι μέσα σε αυτούς. Το περίμενες;

«Για κάθε Έλληνα αθλητή το να αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα νομίζω πως είναι ύψιστη τιμή και ένα μεγάλο όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Έχω αγωνιστεί σε όλες τις μικρές Εθνικής και πλέον επόμενος στόχος μου είναι να παίξω με την Εθνική Ανδρών σε μια μεγάλη διοργάνωση. Το αν το περίμενα ή όχι δεν έχει καμία σημασία. Το θέμα είναι πως το ήθελα πάρα πολύ να είμαι στην προεπιλογή και είμαι πολύ χαρούμενος που θα βρίσκομαι στην προετοιμασία της ομάδας».

Και λογικά ο στόχος σου είναι να βρεθείς στην τελική 12αδα, έτσι δεν είναι;

«Όπως και τις άλλες δύο φορές που κλήθηκα, τα προηγούμενα δύο καλοκαίρια δηλαδή, ούτε για πλάκα πάω στην προετοιμασία, ούτε να περάσω το καλοκαίρι μου, ούτε να κάνω προπόνηση στο υψηλότερο επίπεδο. Πάω στην προετοιμασία με στόχο να δώσω το 110% των δυνάμεων μου και ο προπονητής είναι αυτός που θα κρίνει εάν θα πρέπει να είμαι ή όχι στη 12αδα. Εγώ το μόνο που έχω ως στόχο είναι να δώσω τα πάντα μέσα στο παρκέ. Θέλω να πιστεύω πως θα καταφέρω να βρεθώ στην τελική 12αδα».

Στον Ολυμπιακό πήρες αρκετό χρόνο συμμετοχής φέτος. Πιστεύεις πως αυτό θα σε βοηθήσει στην παρουσία σου στην Εθνική ομάδα;

«Με βοήθησε η χρονιά που έκανα στον Ολυμπιακό φέτος. Και πέρσι είχα μεγάλη βοήθεια και φέτος. Φέτος κατάλαβε αυτό που λένε όλοι. Δηλαδή είναι καλές οι προπονήσεις, αλλά το να αγωνίζεσαι σε επίσημα ματς σε αλλάζει επίπεδο. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Εγώ φέτος αγωνίστηκα αρκετά και στις τρεις διοργανώσεις και αυτό με βοήθησε πάρα πολύ».

Η φετινή χρονιά στην Εθνική ομάδα φαίνεται να είναι… μεταβατική. Αν κρίνει κανείς από τις απουσίες που θα μας ακολουθούν πλέον για πάντα. Όπως αυτές των Διαμαντίδη, Τσαρτσαρή, Παπαλουκά. Πως βλέπεις τη φετινή προσπάθεια λοιπόν;

«Σίγουρα οι απουσίες είναι πολύ μεγάλες. Θεωρώ πως υπάρχει ένα μείγμα παικτών νεότερων και λίγο μεγαλύτερων σε ηλικία, κάτι που μπορεί να μας δώσει αυτά που θέλουμε μέσα στο παρκέ».

Φέτος στην ομάδα θα έχει και συμπαίκτες που τους γνωρίζεις πολύ καλά. Αναφέρομαι στους Κώστα Σλούκα και Βαγγέλη Μάντζαρη που έχετε αγωνιστεί μαζί σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες.

«Νιώθω πολύ ωραία γι’ αυτό. Θεωρώ πως η παρουσία τους θα με κάνει να νιώσω πιο άνετα, πιο όμορφα γιατί είναι παιδιά με τα οποία έχω παίξει πολλά χρόνια μαζί και ξέρουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου».

Οι «μικροί» είστε πλεον αρκετοί στην Εθνική. Να αισιοδοξούμε για… την επόμενη ημέρα του ελληνικού μπάσκετ;

«Θεωρώ πως υπάρχει επόμενη μέρα για το ελληνικό μπάσκετ. Έρχεται μια αρκετά καλή φουρνιά από πίσω η οποία έχει δείξει με τα αποτελέσματα της και τις επιτυχίες της πως μπορεί να τα καταφέρει. Έχουμε αποδείξει ως ομάδα τι μπορούμε να καταφέρουμε και υπάρχουν και άλλα παιδιά που έρχονται όπως οι Κατσίβελης, Γεωργάκης, Χρυσικόπουλος, αλλά και πολλοί ακόμη».

Κώστα η οικονομική κρίση που έχει πλήξει και το μπάσκετ… «αναγκάζει» και τους δύο μεγάλους (Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό) του αθλήματος να ρίξουν το μπάτζετ τους. Εκτιμάς πως είναι η μεγάλη σας ευκαιρία, εσείς όλοι της επόμενης γενιάς του ελληνικού μπάσκετ, να βγείτε μπροστά και να αρπάξετε την ευκαιρία;

«Η αλήθεια είναι πως όπως εξελλίσονται τα πράγματα, δεν θα έχουμε μπροστά μας παίκτες με υψηλά συμβόλαια. Αλλά το ζητούμενο δεν είναι αυτό. Το θέμα κατά τη γνώμη μου είναι κατά πόσο και εμείς θα αρπάξουμε τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που υπάρχουν από τις ομάδες. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε σοβαροί και να δουλεύουμε μέσα στο παρκέ και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν. Σίγουρα δεν είναι ωραία όλη αυτή η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και στο άθλημα, αλλά από την άλλη δεν καταλαβαίνω και όσους μιλάνε υποτιμητικά για το άθλημα λόγω της οικονομικής κρίσης. Ακούγονται άσχημα λόγια για το ελληνικό μπάσκετ, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν όλοι πως αυτό είναι το άθλημα μας. Το μπάσκετ είναι το άθλημα του Έλληνα και δεν θα πρέπει στην πρώτη “ευκαιρία” να το χτυπάμε. Το μπάσκετ έχει φέρει αμέτρητες επιτυχίες στη χώρα. Είναι το άθλημα μας και πρέπει όλοι να το προστατεύουμε, όχι να το χτυπάμε».

Σχεδόν ενάμισης μήνας απομένει για το πρώτο τζάμπολ στο Ευρωμπάσκετ. Είναι ακόμη νωρίς, αλλά τι μπορούμε να πούμε γι’ αυτή τη διοργάνωση; Ποιοι στόχοι;

«Όντως είναι ακόμη πολύ νωρίς. Δεν ξέρεις πως θα πάνε τα πράγματα σε μια προετοιμασία ενός μήνα. Στην ομάδα έχουμε και έμπειρους παίκτες και παιδιά με πολύ ενέργεια. Είναι στο πετσί μας να πρωταγωνιστούμε, οπότε θεωρώ πως θα πάνε όλα καλά».

Πηγή: gazzetta.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags