Facebook Pixel «Μην πυροβολούμε τον πιανίστα»
Life
| 2011-07-11 12:29:00

«Μην πυροβολούμε τον πιανίστα»

«Μην πυροβολούμε τον πιανίστα»

Ο μεγαλομέτοχος της Skoda Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για τις ευθύνες της Σούπερ Λιγκ, αλλά και της ΕΠΟ, για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Πανόπουλος στον "Novasportfm 94,6":

-για τις ευθύνες Σούπερ Λίγκας και ΕΠΟ: «Είναι μπερδεμένα τα πράγματα. Ο συνεταιρισμός έχει μία εποπτεύουσα αρχή, την ΕΠΟ. Η ΕΠΟ είναι η εποπτεύουσα αρχή. Η Σούπερ Λίγκα δεν προήλθε από παρθενογένεση. Όλοι φόρεσαν πάμπερς μόλις ο ΟΦΗ είπε ότι θα προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια και αμέσως τον δικαιώσανε. Το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ είναι κατά το δοκούν; Έγιναν λάθη από ομάδες, αλλά δεν ήταν η Σούπερ Λίγκα που για παράδειγμα ήλεγχε τις φορολογικές ενημερότητες. Υπήρχαν αρχές που έπρεπε να είχαν δει αυτά τα πράγματα. Μην αρχίσουμε όλοι να πυροβολούμε τον πιανίστα. Εντάξει, είναι άσχημος και παίζει κακό πιάνο, αλλά δεν φταίει για ό,τι γίνεται στο ποδόσφαιρο η Σούπερ Λίγκα. Πότε να προλάβει να κάνει όλα αυτά τα κακά;».

-για τους λόγους που έφεραν τη Σούπερ Λίγκα εδώ: «Από τη στιγμή που ο Κόκκαλης έφυγε από τη Σούπερ Λίγκα από τον Ολυμπιακό και ο Βαρδινογιάννης από ό,τι αντιλαμβάνομαι φεύγει από τον Παναθηναϊκό, υπάρχει ένα τεράστιο κενό. Οι δύο αυτές οικογένειες, με όποια θετικά και αρνητικά, έχουν προσφέρει και θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Τα πράγματα χάλασαν στη διαδρομή. Καθένας από μας έχει ένα παρελθόν κι ένα παρόν. Πάνω σε αυτό κρίνεται. Η Σούπερ Λίγκα είχε ανάγκη των δύο αυτών ονομάτων. Θα έκανε μόνο καλό. Αν ο Κόκκαλης ήταν ενεργά δίπλα στον Μαρινάκη, θα ήταν καλύτερο για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πλέον δημιουργείται ένας καινούριος χάρτης, που δεν μπορώ να ορίσω τα σύνορά του».

-για τα έργα της Σούπερ Λίγκας: «Έγιναν σημαντικά πράγματα από τη Σούπερ Λίγκα. Υπάρχει μία οικονομική εξυγίανση. Τουλάχιστον κάθε ομάδα ξέρει πως θα παίρνει κάποια χρήματα. Αυτό είναι ένα καλό θεμέλιο».

-για την πρόταση της Ξάνθης για 20 ομάδες στη Σούπερ Λίγκα: «Οποιεσδήποτε ομάδες καταδικαστούν, όχι μόνο αυτές, αλλά και ο κόσμος θα έχει πολλά ερωτηματικά αν σωστά αυτές κατέβηκαν κατηγορία. Όπως και γι’ αυτές που ανέβηκαν. Κι αυτό γιατί υπήρξαν πολλές παραλήψεις. Για να μην υπάρχει όλο αυτό το μπάχαλο, για το οποίο είμαστε υπεύθυνοι όλοι εμείς, θα ήταν καλό να έχουμε 20 ομάδες. Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στην ύφεση της κοινωνίας. Είμαστε και θα είμαστε για τα επόμενα 15 χρόνια σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ζούμε με δανεικά και δεν μπορούμε να ζητάμε από το ποδόσφαιρο να έχει ένα καλό ποιοτικό επίπεδο. Το ποδόσφαιρο είναι το σπορ των φτωχών. Επειδή έχουμε μπει στην κατεύθυνση να είμαστε φτωχοί, πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα σε κάποιες περιοχές που δεν εκπροσωπούνται να έχουν πρόσβαση σε αυτό το θέαμα για φτωχούς. Να βλέπει ποδόσφαιρο οποιοσδήποτε Έλληνας».

-για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης για το ποδόσφαιρο: «Η Πολιτεία θέλει να παίξει σωστά μπάλα. Τα δικαστικά όργανα της ΕΠΟ μάς έχουν συνηθίσει σε εκπλήξεις, θετικές και αρνητικές. Η ελληνική δικαιοσύνη κάνει βήματα μπροστά. Ας αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν σωστά και ήρεμα. Να μη βιαζόμαστε να πάρουμε κεφάλια για να δούμε ποιοι συμμετείχαν και ποιοι όχι».


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags