Facebook Pixel Η ευκαιρία του Ερνέστο, ο Σάντσες κι η πατσαβουρίτσα
Life
| 2011-07-11 23:30:00

Η ευκαιρία του Ερνέστο, ο Σάντσες κι η πατσαβουρίτσα

Η ευκαιρία του Ερνέστο, ο Σάντσες κι η πατσαβουρίτσα

Ο Νίκος Αλέφαντος γράφει για τους Κάρλος Σάντσες, Βίκτορ Βιτόλο και όχι μόνο!

Καλός παίκτης ο Φαλκάο, γρήγορος, καλό σώμα, βλέπει το γκολ. Βλέπω να τον παίρνει ο Μπόας στην Τσέλσι. Η Κολομβία κλείνει έξυπνα τους χώρους, έχει γρήγορους παίκτες, είναι επικίνδυνη ομάδα. Είναι πολύ καλοί τεχνίτες, μου άρεσε και ο Μορένο και ο Γκουαρίν σε αυτό το 4-3-3. Ο Σάντσες παίζει σε ένα άχαρο ρόλο, παίζει φοβισμένα, κοιτάει να δώσει τη μπάλα δεξιά κι αριστερά, δεν παίρνει πρωτοβουλίες, ενώ όλοι οι άλλοι παίρνουν πρωτοβουλίες. Όμως είναι κινητικός, δυνατός, δεν είναι βαρύς, εγώ βλέπω ότι την ξέρει την μπάλα, είναι σαφώς καλύτερος και από τον Ουρτάδο κι από τον Λεντέσμα. Απλώς ο προπονητής του στην Εθνική του έχει δώσει ένα συγκεκριμένο ρόλο και τον κάνει πειθαρχημένα. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό και στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ και είναι επιτέλους η ώρα για τον Βαλβέρδε να μαζέψει την άμυνα του στην Ευρώπη, να έχει ένα κόφτη «σκύλο» μπροστά από τα σέντερ μπακ και όχι να παίζει ανοιχτά.

Ο Βιτόλο είναι γρήγορος, αλλά είναι πατσαβουρίτσα. Μικρών δυνατοτήτων παίκτης. Δηλαδή θα βγει ο Μοντέστο για να παίξει ο Βιτολο; Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίρνει από το πάνω ράφι παίκτες.

Αυτό με τα εργομετρικά του Μαρκάνο μετράει πάρα πολύ. Έχει σημασία. Ένα ματς τον έχω δει μόνο τον Μαρκάνο στην Ισπανία με τη Χετάφε και τον είχα ξεχωρίσει. Αν δεν πέσω έξω από ένα ματς ο Μαρκάνο θα εντυπωσιάσει. Βγαίνει ωραία στην πτέρυγα, πετάγεται γρήγορα, είναι ψηλός και γρήγορος σε σχέση με το μπόι του. Καμία σχέση δεν θα έχει ο Μαρκάνο με Ουρτάδο ή Όσκαρ ή Ντουντού έτσι όπως κατάντησε.

Η πρόταση που έκανε ο Πανόπουλος για πρωτάθλημα με 20 ομάδες είναι πολύ σωστή. Εγώ το είπα πρώτος πριν λίγο καιρό στη στήλη να καταργηθούν τα πλέι οφ και να γίνουν πρωτάθλημα με 20 ομάδες. Καταργήστε τα πλέι οφ, όλα τα πρωταθλήματα του κώλου στην Ευρώπη έχουν πλέι οφ. Σκοτώνεις τις ομάδες και τους παίκτες ψυχολογικά και είναι άδικο μέσα σε λίγες μέρες να πάει στράφι όλη η χρονιά.

Τον Σισέ βλέπω ότι τον γουστάρουν στη Λάτσιο παρότι η κερκίδα της εκεί δεν πάει τους μαύρους. Παίζουν ρόλο τα γκολ που έβαλε στη Ρόμα. Θεωρώ ότι θα ταιριάξει με τον Κλόζε. Ο τεχνίτης Κλόζε θα του πετάει τη μπάλα στον κενό χώρο. Το μόνο μελανό σημείο του Σισέ είναι ότι δεν έχει ντρίμπλα και στην Ιταλία είναι αλλιώς τα σέντερ μπακ δεν είναι όπως εδώ. Για τον Παναθηναϊκό είναι όμως μεγάλη απώλεια, αν μείνει με Πετρόπουλους και τέτοια ή αν πάει να παίζει ομαδικά που λένε. Τι ομαδικά άμα δεν έχεις εργαλεία; Χθες ο Φαλκάο έκανε με την Κολομβία δύο γκολ και την Πόρτο αυτός την ξελάσπωνε.

Μ’ αρέσει που ο Μουρίνιο θέλει να πάρει τον Τέβες στη Ρεάλ, δεν έχει παλικάρι, νταή τέτοιον μπροστά που να ξέρει και μπάλα. Ο Μπενζεμά είναι τρίχες, ο Ιγκουαΐν με τους τραυματισμούς είναι του κώλου τα 9μερα και όσο για τη σκληρή προπόνηση που δεν θέλει ο Τέβες, να ξέρετε ότι άλλη προπόνηση κάνει ο Μαντσίνι και άλλη ο Μουρίνιο. Ο Ιταλός τους «σακατεύει» με πολύ τρέξιμο και διπλές προπονήσεις, ενώ ο Μουρίνιο δεν κάνει ποτέ ίδια προπόνηση, κάνει 90 λεπτά με υψηλή ένταση με μπάλα και γι αυτό τον γουστάρουν οι παίκτες σε οποία ομάδα δούλεψε.

Βραζιλία πάλι είδα, τα είπα από το πρώτο κιόλας ματς και για την Βραζιλία και για την Αργεντινή, ότι θα είναι και οι δύο αποτυχία. Δεν βλέπονται. Τι γίνεται εκεί κάτω δεν μπορώ να καταλάβω…

Στην επόμενη στήλη θα πω ορισμένα πράγματα για τον Μαθία…

Πηγή: katimagiko.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags