Facebook Pixel Καλός και με σκόρερ τον… Μουν!
Life
| 2011-07-11 20:48:00

Καλός και με σκόρερ τον… Μουν!

Καλός και με σκόρερ τον… Μουν!

Με σκόρερ τον Νοτιοαφρικανό μπακ στο 87` ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τη Λεχ Πόζναν στο πρώτο φετινό φιλικό προετοιμασίας. Καλοί οι «πράσινοι» στο πρώτο ημίχρονο, ορεξάτοι οι Λέτο και Κλέιτον.

Ο Παναθηναϊκός με τους βασικούς στο πρώτο μέρος έδειξε καλά στοιχεία, δείχνοντας ένα καλό αγωνιστικό προσανατολισμό.

Στην αρχική 11άδα, σε διάταξη 4-3-3, ξεκίνησαν οι Τζόρβας με τους Μπουμσόνγκ-Καντέ στο κέντρο της άμυνας και τους Σπυρόπουλο (αριστερά), Βύντρα στα μπακ. Ο Σιμάο είχε το ρόλο του κόφτη μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς και πλαισιωνόταν στη μεσαία γραμμή από τους Κατσουράνη και Νίνη. Στην επίθεση, ο Χριστοδουλόπουλος από δεξιά, ο Λέτο από αριστερά και ο Πετρόπουλος στην κορυφή.

Πίεση και συνεχόμενο πρέσιγκ
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Από τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ζητάει συνεχώς από τους ποδοσφαιριστές του να πιέζουν συνεχώς και να πρεσάρουν από ψηλά. Αυτό φάνηκε και στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού με τους Πολωνούς, στο οποίο οι «πράσινοι» έκαναν αυτό που τους ζητούσε ο προπονητής τους. Πίεζαν ψηλά και δεν άφησαν στον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του.

Πολλές φάσεις και ασταμάτητος ο Λέτο
Εκτός όμως από την πίεση και το πρέσιγκ στο πρώτο του ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός είχε και πολύ καλή ειδικά για την εποχή, κυκλοφορία της μπάλας, ενώ δημιούργησε και πολλές ευκαιρίες. Αυτό είχε να κάνει σε μεγάλο βαθμό και με την εμφάνιση του Λέτο, όπου ήταν ασταμάτητος, Ο Αργεντίνος έκανε ότι ήθελε τον αντίπαλο και μάλιστα είχε και δοκάρι σε μία προσπάθειά του και δυνατό διαγώνιο σουτ, ενώ ήταν μια συνεχής πηγή κινδύνου για τον αντίπαλο. Στον αντίποδα το μόνο αρνητικό που μπορείς να βρεις από τους «πράσινους» του πρώτου ημιχρόνου, ήταν ότι παρά τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν, δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Βέβαια στο «τριφύλλι» είναι δεδομένο πως θα κινηθούν για την απόκτηση επιθετικού. Βέβαια ξαναλέμε ακόμα είναι πολύ νωρίς και σίγουρα στο πρώτο μέρος βγήκαν θετικά συμπεράσματα.

Ολική αλλαγή στην επανάληψη
Στο δεύτερο μέρος ο Πορτογάλος άλλαξε εντελώς την ενδεκάδα του κρατώντας το ίδιο σύστημα. Ο Κοτσόλης πήρε την θέση του Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, έχοντας τους Τριανταφυλλόπουλο και Σαριέγκι ως στόπερ. Αριστερά στην άμυνα ξεκίνησε ο Ιωαννίδης και δεξιά ο Σεϊταρίδης, αμυντικός ο Μπίερσμιρ, έχοντας το Πλεσί αριστερά και τον Φουρλάνο δεξιά (στο 71’ τη θέση του νεαρού παίκτη πήρε ο Μπράις Μουν). Στην επιθετική τριπλέτα ο Δημούτσος ήταν αριστερά και δεξιά ο Μαρίνος δεξιά (μόλις μπήκε ο Μουν γύρισε πίσω και πήγε ο Νοτιοαφρικανός μπροστά) και ο Κλέιτον στο κέντρο.
Ορεξάτοι και στο δεύτερο
Και στην επανάληψη οι «πράσινοι» έδειξαν ορεξάτοι, ναι μεν δεν απέφυγαν κάποια προσωπικά λάθη σε μονομαχίες τους με τους Πολωνούς, ωστόσο ακολούθησαν κατά γράμμα τις εντολές του Φερέιρα για πίεση σε όλο το γήπεδο.
Πήρε την σκυτάλη ο Κλέιτον

Στο πρώτο μέρος αυτός που συγκέντρωσε επάνω του περισσότερα βλέμματα ήταν ο Λέτο. Στην επανάληψη το έκανε ο Κλέιτον, παίζοντας μάλιστα και σε έναν διαφορετικό ρόλο, αυτό του μοναδικού προωθημένου. Ο Βραζιλιάνος ήταν εξαιρετικός και τρεις φορές θα μπορούσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, δείχνοντας σίγουρα μια όρεξη που είχε να δείξει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στο 59’ ήταν η μεγαλύτερη, όταν μετά από πολύ όμορφο συνδυασμό ο Μαρίνος έβγαλε την σέντρα για τον Κλέιτον, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Λεχ Πόζναν, ενώ και στο 85’ έπιασε ένα δυνατό σουτ, αναγκάζοντας τον Τοτορόφσκι να διώξει με δυσκολία σε κόρνερ

Έπεσε ο ρυθμός
Μετά το 70’ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, καθώς φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο η κούραση και των δύο ομάδων από την προετοιμασία. Οι «πράσινοι» ναι μεν πίεζαν, αλλά τα βαριά πόδια είχαν να κάνουν με κάποιες λάθος μεταβιβάσεις, κάτι απολύτως φυσιολογικό στο χρονικό διάστημα που βρισκόμαστε. Πάντως σε μία από τις αντεπιθέσεις θα μπορούσαν να πετύχουν γκολ, όμως ο Τοτορόφσκι με εξαιρετική ενέργεια νίκησε τον Κλέιτον που δοκίμασε το δυνατό σουτ.

Μίλησε ο Μουν

Εκεί που όλα έδειχναν πως ο αγώνας θα τελείωνε χωρίς τέρματα, ήρθε ο Μουν να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να δώσει την φιλική νίκη στον Παναθηναϊκό. Ο Νοτιοαφρικανός πήρε την μπάλα από τον Μαρίνο μπήκε στην περιοχή και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-0. Μια νίκη που δεν λέει κάτι, μιας και ακόμα είμαστε στην αρχή, αλλά σίγουρα αντικατοπτρίζει στον απόλυτο βαθμό την σημερινή απόδοση του «τριφυλλιού», η οποία με δεδομένο και το χρονικό σημείο που έγινε, ήταν πολύ καλή και σίγουρα άφησε ικανοποιημένο τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Παναθηναϊκός (Ζ. Φερέιρα): Στο Α' μέρος: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Mπουμσόνγκ, Καντέ, Σιμάο, Κατσουράνης, Νίνης, Λέτο, Χριστοδουλόπουλος, Πετρόπουλος

Στο Β' μέρος: Κοτσόλης, Σεϊταρίδης, Ιωαννίδης, Σαριέγκι, Τριανταφυλλόπουλος, Μπιάρσμιρ, Πλεσί, Φουρλάνος (72' Μουν), Δημούτσος, Μαρίνος, Κλέιτον

Λεχ Πόζναν (Χ. Μπακέρο): Κοντορόφσκι, Βολάκλεβιτς, Βοστόβιακ, Καμίνσκι, Ράτατζακ, Στίλιτς, Τρίγκατς, Ίλιατς, Μότζεντ, Σλουσάρσκι, Ρούντνετς

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags