Facebook Pixel O «Κούτσια» έρχεται από τη ναφθαλίνη!
Life
| 2011-01-15 00:55:00

O «Κούτσια» έρχεται από τη ναφθαλίνη!

O «Κούτσια» έρχεται από τη ναφθαλίνη!

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει στο Blog του για την πρώτη μεταγραφή του ΠΑΟΚ στο 2011, που δεν είναι άλλη από τον Βασίλη Κουτσιανικούλη, ο οποίος ετοιμάζεται να φορέσει φανέλα βασικού με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Ο Μάκης Χάβος έχει αφιερώσει πολύ από το χρόνο του στις προπονήσεις της εβδομάδας που διανύουμε στο να εξηγεί στον "Κούτσια" τι ακριβώς ζητάει από αυτον μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Κι αυτή η επιλογή του προπονητή του ΠΑΟΚ μόνο τυχαία δεν είναι. Στις συζητήσεις που είχε με τον Ζαγοράκη και τον Κωνσταντινίδη, στην διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος, πάρθηκε η απόφαση να δοθούν ευκαιρίες στον νεαρό άσο να δείξει την αξία του, κάτι που δεν κατάφερε, παρά μόνο σε ελάχιστες στιγμές, να δείξει την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

"Βοήθησε", βέβαια, και το γεγονός ότι ο Ελ Ζαρ που ήρθε με προοπτική να εξελιχθεί νέος Βιεϊρίνια, δεν δικαιολόγησε ούτε στο ελάχιστο τις... προδιαγραφές Λίβερπουλ που τον συνοδεύουν. Ο Μαροκινός και ο Βραζιλιάνος Κριστιάνο (κρατώ μία μικρή επιφύλαξη στην περίπτωσή του) βρέθηκαν εκτός πλάνων Χάβου για το υπόλοιπο της περιόδου, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για τον Βασίλη Κουτσιανικούλη.

Στο σωστό timing

Ο 22χρονος μέσος, που δεν έχει συμπληρώσει καλά-καλά ούτε 90 αγωνιστικά λεπτά φέτος, θα επανέλθει σε δράση σε ένα χρονικό σημείο που οι συνθήκες το ευνοούν. Η πίεση του πρωταθλητισμού δεν είναι τόσο έντονη, λόγω των ατυχών αποτελεσμάτων που έφεραν τον ΠΑΟΚ στο -15 από τον Ολυμπιακό, ενώ και το γήπεδο που θα διεξαχθεί το ματς, το Πανθεσσαλικό, θυμίζει πολύ το Παγκρήτιο (μεγάλο σε διαστάσεις και άρα ιδανικό να εκμεταλλευτεί το μεγάλο προσόν του, την ταχύτητα), στο οποίο ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός είχε κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις παίρνοντας το προσωνύμιο ο "Έλληνας Μέσι".

Εκείνος ο τίτλος ήταν πολύ βαρύς για ένα παιδί που έκανε τα πρώτα βήματά του στο ελληνικό πρωτάθλημα και αυτό φάνηκε όταν ήρθε η μετακίνησή του από τον Εργοτέλη στον ΠΑΟΚ. Πλέον, ο "Μέσι' έγινε "Κούτσια" και το μόνο που έχει να κάνει ο Βασίλης είναι να δείξει τον καλό εαυτό του.

Καθορίζει το μέλλον του

Αν τελικά ο Λαρισαίος αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου, αυτό που οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και ο κόσμος της ομάδας περιμένουν, είναι να δείξει ότι αρχίζει να βρίσκει τα "πατήματά" του και να εμφανίσει κάποια από τα στοιχεία εκείνα που έκαναν τον Θόδωρο Ζαγοράκη να ανάψει το "πράσινο φως" για να δοθούν 2,1 εκ. ευρώ το καλοκαίρι του 2009 για τη μεταγραφή του. Το ίδιο θα συμβεί και σε επόμενα παιχνίδια της ομάδας. Το μπαλάκι πέφτει, πλέον, στον ίδιο τον παίκτη.

Γνωρίζει το περιβάλλον του ΠΑΟΚ, ξέρει καλά τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, έχει "εκπαιδευτεί" σε θέματα τακτικής και σαφώς δεν τίθεται κανένα ζήτημα προσαρμογής. Είναι... στα πόδια του να αποδείξει ότι το λάθος στην περίπτωσή του ξεκινούσε από την... ανάποδη διαχείριση που είχε πέρυσι, όταν συνήθως ο Σάντος έριχνε-τον ανέτοιμο κατά την εκτίμηση του για την ενδεκάδα-Κουτσιανικούλη, στα τελευταία λεπτά ενός αγώνα που "στράβωνε" για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Αν τελικά αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά αλά Αθανασιάδη, θα μιλάμε για την πρώτη και μεγαλύτερη μεταγραφή του ΠΑΟΚ αυτό το Γενάρη.

ΠΗΓΗ: www.sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags