Facebook Pixel Το αυτογκόλ του Σισέ και τα προς το ζην
Life
| 2011-07-13 08:48:00

Το αυτογκόλ του Σισέ και τα προς το ζην

Το αυτογκόλ του Σισέ και τα προς το ζην

Το παράδειγμα του Γάλλου σταρ χρησιμοποίησε ο αρχηγός της Ηλιούπολης, Νικολόπουλος, για να αποδείξει την αθωότητά του.

Ενα αυτογκόλ του Τζιμπρίλ Σισέ στο Κοπεγχάγη - Παναθηναϊκός τον Δεκέμβριο του 2010, με το οποίο κατέστη οριστική η ήττα των «πράσινων», χρησιμοποιεί στο απολογητικό του υπόμνημα στον 9ο τακτικό ανακριτή ο αμυντικός της Ηλιούπολης Μιχάλης Νικολόπουλος ως παράδειγμα του ότι ακόμη και οι μεγαλύτεροι παίκτες μπορούν να σημειώσουν αυτογκόλ, στην προσπάθειά του να αντικρούσει το κατηγορητήριο για το αυτογκόλ που ο ίδιος είχε σημειώσει στο επίμαχο παιχνίδι Ηλιούπολης - Λεβαδειακού 2-4 που περιλαμβάνεται στα ύποπτα της UEFA.

«Το αυτογκόλ είναι κάτι που δεν εύχομαι ούτε στον εχθρό μου, ωστόσο είναι κάτι συνηθισμένο» αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα ο Μιχάλης Νικολόπουλος που έχει μείνει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και προσθέτει: «Δεν υπάρχει παίκτης και ιδιαίτερα αμυντικός που να μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν έχει βάλει ποτέ αυτογκόλ. Ακόμη και διεθνείς παίκτες με τεράστια πείρα έχουν σημειώσει αυτογκόλ και εντελώς ενδεικτικά αναφέρω το αυτογκόλ του Τζιμπρίλ Σισέ στο παιχνίδι Κοπεγχάγη - Παναθηναϊκός το Δεκέμβριο του 2010 που έσβησε κάθε ελπίδα του Παναθηναϊκού για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης του Τσάμπιονς Λιγκ».

Ο αρχηγός της Ηλιούπολης, που αρνείται όλες τις αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίες, τονίζει στον επίλογο του απολογητικού του υπομνήματος ότι μετά τη δίωξη που του ασκήθηκε έχει καταστραφεί επαγγελματικά και πλέον αδυνατεί να κερδίσει και τα αναγκαία προς το ζην, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ, που δεν έχω ούτε τα αναγκαία προς το ζην, ήδη με αυτή την υπόθεση καταστράφηκα και ηθικά και επαγγελματικά. Είμαι μόλις 31 ετών και η καριέρα μου καταστράφηκε, το όνομά μου, η τιμή μου και η υπόληψή μου επίσης. Διασύρομαι αδίκως».

Ο Μιχάλης Νικολόπουλος δίνει όπως λέει στο υπόμνημά του και τη συγκατάθεσή του για έλεγχο όλων των περιουσιακών του στοιχείων και των τραπεζικών λογαριασμών. Αναφέρει ακόμη πως από την Ηλιούπολη υπάρχουν οφειλές προς το πρόσωπό του, αλλά λόγω της αγάπης του προς την ομάδα δεν σκέφτηκε σε καμία περίπτωση να τα διεκδικήσει ενδίκως.

Τονίζει ακόμη πως ποτέ στη ζωή του δεν έχει παίξει ούτε ένα ευρώ στο στοίχημα, τόσο στο νόμιμο όσο και στο παράνομο, και αναφερόμενος στον αγώνα Ηλιούπολης - Λεβαδειακού 2-4 που είναι στον κατάλογο των ύποπτων της UEFA λέει ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ύποπτος και ότι οι άνθρωποι της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου έκαναν αυθαίρετες κρίσεις και τον χαρακτήρισαν ύποπτο, μιας και δεν είναι και γνώστες της ελληνικής πραγματικότητας για να ξέρουν τι ακριβώς συνέβαινε, λέγοντας επίσης πως η νίκη του Λεβαδειακού ήταν απόλυτα δικαιολογημένη μιας και ήταν καλύτερη ομάδα από την Ηλιούπολη.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags