Facebook Pixel «Η Εθνική δεν είναι υποχρέωση, είναι δικαίωμα…»
Life
| 2011-07-13 13:29:00

«Η Εθνική δεν είναι υποχρέωση, είναι δικαίωμα…»

«Η Εθνική δεν είναι υποχρέωση, είναι δικαίωμα…»

Για απαράδεκτη νοοτροπία έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος με αφορμή την απόφαση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη να μην αγωνισθεί με την εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

«Και στην Εθνική ομάδα βλέπουμε τα αποτελέσματα της υπερ-εμπορευματοποίησης, των χορτάτων όπως λέμε. Η Εθνική δεν είναι υποχρέωση, αλλά δικαίωμα γι' αυτούς. Είναι όμως εθνική υποχρέωση να παίξουν στην Εθνική ομάδα», είπε αρχικά στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero» και πρόσθεσε:

«Κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει και κοιτούν τα συμβόλαιά τους, τα οποία αποτελούν κοινωνική πρόκληση... Είναι απαράδεκτη η νοοτροπία που έχει αναπτυχθεί. Κοιτούν το οικονομικό τους συμφέρον. Τίποτα άλλο. Έφυγαν 6-7 παίκτες του Ολυμπιακού, αυτοί ορκίζονταν στη φανέλα, στις ιδέες. Μόλις τους είπαν να μειωθούν οι αποδοχές τους άρχισαν να φεύγουν».

Συνεχίζοντας, ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ, σημείωσε: «Υπάρχουν διαβαθμίσεις. Κάποιοι έχουν προσφέρει πάρα πολλά στην Εθνική ομάδα, όπως ο Διαμαντίδης, ο Παπαλουκάς ή ο Τσαρτσαρής. Δεν θα έλεγα ότι δικαιούνται να αποχωρήσουν, αλλά δεν μπορώ να τους επιβαρύνω με εκφράσεις βαριές. Είναι αδικαιολόγητοι εν πολλοίς, αλλά έχουν προσφορά».

«Τώρα νέοι άνθρωποι σου λένε ότι δεν θέλουν να παίξουν, όπως πέρσι ο Μαυροκεφαλίδης που είχε οικογενειακά προβλήματα, έτσι και φέτος. Σκέφτομαι πλέον μην υπάρχει οργανωμένο σχέδιο αποδυνάμωσης της Εθνικής. Το μυαλό μου πάει και εκεί. Είμαι υποχρεωμένος να φτάσω και εκεί. Το σκάφος όμως δεν βυθίζεται και τα νέα παιδιά θα πάνε καλά. Αν δεν είχαμε αυτές τις ελλείψεις θα ήμασταν στο βάθρο», κατέληξε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags