Facebook Pixel "Καμία καθίζηση στον τζίρο μας"
Life
| 2011-07-13 19:01:00

"Καμία καθίζηση στον τζίρο μας"

"Καμία καθίζηση στον τζίρο μας"

Με ανακοίνωσή του ο ΟΠΑΠ διευκρίνισε πως τα δημοσιεύματα περί πτώσης του τζίρου -ως απόρροια των αποκαλύψεων για το ελληνικό ποδόσφαιρο- στο "Πάμε Στοίχημα" είναι αναληθή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Οργανισμού:

«Ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν τα δημοσιεύματα περί καθίζησης του τζίρου στο Πάμε Στοίχημα.

Με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο, σύμφωνα με τα οποία καταγράφεται καθίζηση στον τζίρο του Πάμε Στοίχημα μετά τις αποκαλύψεις περί το ποδόσφαιρο, από την ΟΠΑΠ Α.Ε. δηλώνεται κατηγορηματικά:

- Απολύτως μακράν της πραγματικότητας κινούνται οι ισχυρισμοί περί καθίζησης του τζίρου στο συγκεκριμένο παιχνίδι και, μάλιστα, σε ποσοστό 60% !

- Ανακριβή είναι και τα συγκριτικά στοιχεία μεταξύ 2011 και 2009 τα οποία περιλαμβάνονται στα δημοσιεύματα. Ενδεικτικό είναι ότι ο τζίρος της περασμένης Παρασκευής και Σαββάτου ήταν υψηλότερος των αντίστοιχων ημερών του 2009.

- Σε ό,τι αφορά στα 50 πρακτορεία της ΟΠΑΠ Α.Ε. με τις υψηλότερες πωλήσεις αυτά συμβάλουν περίπου στο 12% του συνολικού ετήσιου τζίρου, με το ποσοστό μεταξύ 2009 και 2011 να παραμένει σχεδόν στα ίδια επίπεδα.

Προφανές είναι ότι οι συντάκτες των δημοσιευμάτων έπεσαν θύματα κακών πληροφοριών (ή πληροφοριοδοτών).

Οφείλουμε, ωστόσο, να επισημάνουμε ότι η οικονομική κρίση που καταγράφεται στη χώρα, όπως είναι αυτονόητο, έχει επηρεάσει και τις πωλήσεις της ΟΠΑΠ Α.Ε., γεγονός για το οποίο είχε προϊδεάσει η διοίκηση της εταιρείας ανακοινώνοντας τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2010, όπως, επίσης, για το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Οι αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων για «στημένους» ποδοσφαιρικούς αγώνες και αλλοίωση αποτελεσμάτων, δεν έχουν επηρεάσει τον τζίρο του Πάμε Στοίχημα, ενδεχομένως και γιατί αυτές έγιναν σε περίοδο κατά την οποία δεν διεξάγονται αγώνες ελληνικών πρωταθλημάτων.

Υπενθυμίζουμε, πάντως, ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια επί του συνολικού ετήσιου τζίρου του συγκεκριμένου παιχνιδιού, μόλις το 5% αφορούσε αγώνες ελληνικών πρωταθλημάτων.

Τέλος, διευκρινίζουμε ότι περαιτέρω συγκεκριμένα και αναλυτικότερα στοιχεία, η ΟΠΑΠ Α.Ε., ως εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο Αθηνών, δεν μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα πριν την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του εξαμήνου, τον επόμενο μήνα».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags