Facebook Pixel "Η συμμετοχή στην Εθνική είναι υποχρέωση, όχι δικαίωμα"
Life
| 2011-07-13 19:38:00

"Η συμμετοχή στην Εθνική είναι υποχρέωση, όχι δικαίωμα"

"Η συμμετοχή στην Εθνική είναι υποχρέωση, όχι δικαίωμα"

Την ενόχληση του με την άρνηση ή ακόμη και τη σκέψη αρκετών παικτών να αγωνιστούν στην Εθνική ομάδα εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος.

«Σε ό,τι έχει να κάνει με τα παιδιά που είναι τώρα στην ομάδα και βρέθηκαν στην προεπιλογή δεν ξέρω τι είναι οριστικό και τι όχι. Περιμένουμε μέχρι την Δευτέρα ώστε να αντιμετωπίσουμε τη νέα πραγματικότητα που θα δημιουργηθεί».

Σας έχει ενοχλήσει όλη αυτή η κατάσταση;

«Φυσικά. Η συμμετοχή είναι υποχρέωση, όχι δικαίωμα των παικτών Το ελληνικό μπάσκετ και ο ελληνικός λαός έχουν δώσει τόσα σε αυτά τα παιδιά. Γι' αυτό και είναι υποχρέωση όλων να είναι συνέπεις και να είμαστε παρόντες όπου χρειάζεται η Εθνική ομάδα. Αυτό που έγινε με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη ήρθε ως κερασάκι στην τούρτα. Η περίπτωση του Μαυροκεφαλίδη διαφέρει με τις προηγούμενες παικτών που αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στις υποχρεώσεις της Εθνικής. Δεν μπορούμε να τους βάλουμε όλους στην ίδια ζυγαριά καθώς Διαμαντίδης, Παπαλουκάς και Τσαρτσαρής έχουν προσφέρει πάρα πολλά τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς, όμως, αυτό να τους δίνει δικαίωμα να αρνούνται τη συμμετοχή. Αλλά είναι σίγουρο πως δεν μπορούμε να τους βάλουμε όλους στην ίδια ζυγαριά».

Λέγεται πως θα υπάρξει βαριά τιμωρία στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Όντως έτσι είναι;

«Θα γίνει ό, τι προβλέπεται στον ιστορικό κανονισμό της ΕΟΚ και ό,τι στον κανονισμό της FIBA. Αυτό που συμβαίνει με τους παίκτες θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά και οι ομάδες στις οποίες ανήκουν οι παίκτες».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την περίπτωση του Γιάννη Μπουρούση, τέθηκε ποτέ θέμα μη συμμετοχής του στην Εθνική ομάδα;

«Δεν υπήρξε ποτέ θέμα με τον Μπουρούση. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να ελέγξει τον εαυτό του και του έφυγε μια κουβέντα σε μια ιδιωτική του συνομιλία την οποία και πήρε πίσω έπειτα από λίγες ώρες. Από συνομιλίες και κουβέντες στα τηλέφωνα δεν μπορείς να καταδικάσεις κανέναν. Αποδείχθηκε πως είναι καθαρός με τον έλεγχο που έκανε και θα είναι κανονικά μαζί μας τη Δευτέρα».

Με τον Ηλία Ζούρο έχετε μιλήσει; Ανησυχεί για την κατάσταση που επικρατεί στην Εθνική;

«Ο κόουτς αντιμετωπίζει με μεγάλη ψυχραιμία την κατάσταση. Θεωρώ πως τα αποτελέσματα στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας θα είναι πολύ καλά, χωρίς να φυσικά παραγνωρίζουμε τις δυσκολίες που προκύπτουν από την άρνηση ορισμένων παικτών να συμμετάσουν στην προσπάθεια της ομάδας».

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags