Facebook Pixel Στην Ελλάδα μένουμε, οι έλληνες που είναι;
Life
| 2011-07-14 12:29:00

Στην Ελλάδα μένουμε, οι έλληνες που είναι;

Στην Ελλάδα μένουμε, οι έλληνες που είναι;

Περίμενα αυτό το καλοκαίρι το Ελληνικό στοιχείο στις μεταγραφές, να έπαιζε σημαντικό ρόλο. Βλέπετε κάτι η οικονομική κρίση, κάτι οι εξαγγελίες των προέδρων και προπονητών για στροφή σε Έλληνες παίκτες και στα «δικά» μας ταλέντα, με γέμισαν προσδοκίες!

Γράφει ο Γιάννης Θειακός...

Είναι αλήθεια ότι ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή της μεταγραφικής περιόδου, που φοβάμαι ότι αυτό το καλοκαίρι, θα διαρκέσει περισσότερο από κάθε άλλη σεζόν.

Δεν είναι δίκαιο να βγάλουμε συμπεράσματα τώρα, καθότι υπάρχουν ακόμη σχεδόν δύο μήνες, αλλά τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν μου αφήνουν περιθώρια για χαμόγελα.

Αν δούμε μέχρις ώρας τι μεταγραφές έχουν κάνει οι ομάδες, θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι το Ελληνικό στοιχείο απουσιάζει! Δεν εννοώ από τα ρόστερ των ομάδων-αν και σε κάποιες συμβαίνει και αυτό-αλλά από τους παίκτες, που μέχρι τώρα απέκτησαν ή προώθησαν από τις ακαδημίες τους.

Στον πρωταθλητή Ολυμπιακό, για παράδειγμα, που έχει κάνει και τις περισσότερες κινήσεις, έχουν έρθει επτά νέοι ποδοσφαιριστές, με μοναδική εξαίρεση Έλληνα τον γκολκίπερ Δασκαλάκη ! Δεν ξέρω πόσοι ακόμη θα πιάσουν λιμάνι μέχρι το τέλος των μεταγραφών, αλλά ο Γέστε και ο Σάντσες που είναι κοντά, δεν μου κάνουν για Ελληνόπουλα!

Και στην ΑΕΚ ήρθαν κάποιοι Έλληνες, όπως ο Κοντοές και ο Σιαλμάς για παράδειγμα, αλλά παρέα με αυτούς, έφτασαν πακέτο από Σεββίλη και οι Ισπανοί Χοσέ Κάρλος και Κάλα συν τον Μπέλεκ που δόθηκε δανεικός από την Ουντινέζε.

Στον Παναθηναϊκό τα πράγματα για την ώρα είναι πιο θολά και δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει πόσες μεταγραφές θα γίνουν, οπότε η χώρα προέλευσης των παικτών-που σύμφωνα με τα ρεπορτάζ δεν είναι θα Έλληνες-περνάει, σε δεύτερη μοίρα.

Στον ΠΑΟΚ ο Μπόλονι προτιμά να ψωνίζει από έξω και από αγορές που ο ίδιος γνωρίζει, με αποτέλεσμα και εκεί οι Έλληνες να λιγοστεύουν. Για παράδειγμα ο Κουτσιανικούλης επέστρεψε στην Κρήτη και με τέτοια παραδείγματα μεταγραφών – «σίριαλ», μεταξύ μας, ρίχνω και δίκιο στους παράγοντες που ψάχνουν εκτός συνόρων.

Υπάρχουν και ομάδες που προσπαθούν Ελληνικά -η οικονομική στενότητα έχει παίξει, βέβαια, τον ρόλο της- όπως ο Πανιώνιος, που για την ώρα έχει προωθήσει στην πρώτη ομάδα επτά νεαρούς παίκτες, από τις ακαδημίες.

Στον ΑΡΗ γίνεται μια προσπάθεια το ρόστερ να αποκτήσει περισσότερο Ελληνικό στοιχείο, με τις προσθήκες παικτών όπως ο Παπαστεριανός και ο Καπετάνος. Τα ίδια και στον Ατρόμητο, που φαίνεται να κινήθηκε με σωστό σχεδιασμό και έγκαιρα για την ενίσχυση της ομάδας, αποκτώντας 4 Ελληνόπουλα συν φυσικά τους αλλοδαπούς.

Κοινό χαρακτηριστικό των τριών τελευταίων συλλόγων ότι έχουν στον πάγκο τους Έλληνες προπονητές (Λεμονής,Τσιώλης,Δώνης).

Επ’ ουδενί δεν θεωρώ ότι μια ομάδα πρέπει να στελεχώνεται μόνο με Έλληνες παίκτες και, φυσικά, για να γίνει μια μεταγραφή ή για να προωθηθούν ταλέντα από τα φυτώρια, παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο. Απλά πίστευα ότι αυτό το καλοκαίρι θα κάναμε στροφή και θα μέναμε Ελλάδα…

Πηγή: aixmi.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags