Facebook Pixel «O Μαυροκεφαλίδης θα κριθεί με αυστηρότητα»
Life
| 2011-07-14 13:49:00

«O Μαυροκεφαλίδης θα κριθεί με αυστηρότητα»

«O Μαυροκεφαλίδης θα κριθεί με αυστηρότητα»

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος επισήμανε ότι στην περίπτωση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη θα εφαρμοστεί ο κανονισμός και θα κριθεί με αυστηρότητα, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί να φτάσει στους αποκλεισμούς παικτών...

«Η περίπτωση Μαυροκεφαλίδη είναι ξεχωριστή και θα κριθεί με αυστηρότητα» είπε ο «ισχυρός άνδρας» του ελληνικού μπάσκετ στον «NovaΣΠΟΡ FM 94.6» και συνέχισε, αναφερόμενος στις τιμωρίες:

«Δεν θέλω να φτάσουμε στους αποκλεισμούς παικτών. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Στην περίπτωση Μαυροκεφαλίδη θα εφαρμόσουμε τον κανονισμό, γιατί βλέπουμε ότι γίνεται σύνηθες το φαινόμενο της αποχής. Θα φτάσουμε μέχρι εκεί που μας επιτρέπει ο Νόμος».

Σχετικά με τις πιθανότητες διάκρισης της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ, δήλωσε: «Διαθέτουμε εξαιρετικούς παίκτες και πολύ καλή ομάδα, που είναι ικανή ακόμα και για την πρώτη θέση. Θα τα πάμε πάρα πολύ καλά».

Αναφερόμενος στο θέμα που δημιουργήθηκε με τον Μπουρούση, υποστήριξε: «Δεν νιώθω δικαιωμένος επειδή τον στήριξα. Καλέσαμε άμεσα τον παίκτη να περάσει από έλεγχο. Δεν μπορούσαμε να αποκλείσουμε έναν παίκτη, που έχει προσφέρει τόσα, για ένα τηλεφώνημα. Θεωρώ ότι σκόπιμα πήρε μεγάλη έκταση το θέμα του, αφού έπρεπε να μετατοπιστεί μέρος της ευθύνης για το σκάνδαλο και στο μπάσκετ».

Τέλος, μίλησε και για την οικονομική κρίση στο μπάσκετ: «Αυτά είναι σημεία των καιρών. Όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ θα πάει έτσι. Το είχαμε παραξηλώσει. Οι προϋπολογισμοί είχαν αλλάξει και τα συμβόλαια των παικτών ήταν κοινωνικά προκλητικά! Όταν το ΝΒΑ έχει φτάσει να κάνει 30% μείωση των συμβολαίων, πώς μπορεί το ευρωπαϊκό μπάσκετ να αντέξει; Ωστόσο, το ελληνικό μπάσκετ είναι καλά θεμελιωμένο. Η παραγωγή παικτών συνεχίζεται. Εμείς επιμένουμε στην ελληνοποίηση του αθλήματος. Όμως, θα πρέπει και οι Έλληνες παίκτες και οι... μεσίτες τους να καταλάβουν τη νέα πραγματικότητα. Να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να ζητάνε αυτά τα απίστευτα ποσά».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags