Facebook Pixel Το στοίχημα υποκαθιστούσε το μισθό!
Life
| 2011-07-16 08:35:00

Το στοίχημα υποκαθιστούσε το μισθό!

Το στοίχημα υποκαθιστούσε το μισθό!

Επικοινωνία μέσα από τη φυλακή είχε ο Γιώργος Τσακογιάννης με τον Κυριάκο Θωμαΐδη και υποστηρίζει για όσα φέρεται να λέει και να κατηγορείται ότι τα έλεγε προκειμένου να παραπλανήσει τους αντιπάλους της Ηλιούπολης.

Τι είπε ακόμα για τους Κούγια, Μαρινάκη, Πατέρα και Βαρούχα.

Εμείς παραθέτουμε τα όσα λέει και αμέσως σας παραπέμπουμε τα όσα αναφέρονται στη δεύτερη δικογραφία.

 -"Oταν λέω στους παίκτες "παίξτε live στοίχημα για να πληρωθείτε", δεν εννοούσα "για να πληρωθείτε τους μισθούς σας", αλλά για να πληρωθείτε από το στοίχημα. Υπήρχε μια εταιρεία, η Starlotto, με την οποία είχα σχέση μόλις για 2-3 μήνες. Δεν προέτρεπα τους παίκτες της Ηλιούπολης να έχουν μειωμένη απόδοση, αλλά να κερδίζουν τους αντιπάλους και παράλληλα να κερδίζουν από το στοίχημα".

Δικογραφία: "Στο διαβιβαστικό αναφέρεται ακόμη ότι σε άλλες περιπτώσεις ο Τσακογιάννης δεν έδινε λεφτά στους παίκτες του, αλλά τους προέτρεπε να παίζουν live στοίχημα".

- "Αν προσέξετε τις συνομιλίες προσπαθώ να ντοπάρω τους παίκτες της Ηλιούπολης ή να κοιμίσω τους αντιπάλους. Τα λόγια μου είναι παραπλανητικά".

Δικογραφία: "Σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον Χάλκο, τον πρόεδρο της Ηλιούπολης, συζητούν με πολλά συνθηματικά και ψευδώνυμα, για να "φτιάξουν" τον αγώνα Καλλιθέας - Ηλιούπολης και λένε "θα στείλουμε το καλό παιδί, που θα ρυθμίσει το θέμα" και μετά αναφέρουν πως ένας παίκτης, με το ψευδώνυμο "οικοδόμος", έχει συνεννοηθεί για να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα. Σε άλλη τηλεφωνική συνομιλία του, ο Γ. Τσακογιάννης μιλάει με έναν οργανωμένο οπαδό της Ηλιούπολης, με το όνομα "Τόλης", και του λέει ότι θα φέρει την Κυριακή στο γήπεδο τον Χαραλαμπίδη (σ.σ.: πρόεδρος του Ιωνικού) και να τον κτυπήσουν άσχημα, ενώ για τον ίδιο αγώνα (Ηλιούπολη - Ιωνικός) ο Τσακογιάννης λέει στον "Τόλη" ότι έδωσε 3.000 ευρώ στον παίκτη του Ιωνικού, τον Μιγκέλ Απαρεσίδο, για να μην αγωνιστεί στο ματς"

"Στην περίπτωση Παντέλη, είπα ότι πρέπει να πάρει τα χρήματα του από τον Εθνικό Αστέρα, ο οποίος του τα χρωστούσε. Και μάλιστα δεν τον πήρα προπονητή για να μην νομίσουν ότι κάνουμε μαϊμουδιές. Ακούγεται καθαρά αυτό"

"Αυτό που λέω για Πατέρα-Βαρούχα, ήταν μία πληροφορία μου. Εμαθα ότι βοήθησαν τον Κούγια μέσω του διαιτητή Καλογερόπουλου"

Δικογραφία: Στο σημείο αυτό, ο Τσακογιαννης λέει ότι "ο Πατέρας έχει βαλει τον Βαρούχα για το θέμα, αλλά ο Καλογερόπουλος δεν κάνει συνήθως διαιτητικά εγκλήματα. Παρ' όλο που έχει κάνει στο παρελθόν"». Για τη δεύτερη συνομιλία, το έγγραφο της Ασφάλειας αναφέρει: «ο Τσακογιάννης επικοινωνεί με κάποιον Χύτο, που του λέει ότι ο Κούγιας τού έχει κάνει εξώδικο για ακαλύπτες επιταγές. Ο Τσακογιάννης τού απαντάει, να τις πάει στον Μαρινάκη, που θα τις πληρώσει και δεν θα 'χει πρόβλημα. Συζητούν για τον αγώνα Κόρινθος - Παναχαϊκή και ο Χύτος λέει ότι έμαθε πως ο Κούγιας, μέσω Βαρούχα και Πατέρα, θα προσπαθήσει να κερδίσει τον αγώνα. Αναφέρονται και στο διαιτητή Χαρ. Καλογερόπουλο. Στη συνέχεια, ο Χύτος λέει ότι "ο Κούγιας από την αγοραπωλησία του ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε χρήματα, ενώ από την Παναχαϊκή έχει ζημιωθεί". Μετά, συζητούν συνθηματικά, ότι ο Χύτος έχει πληροφορίες για τον ξυλοδαρμό του Βασσάρα για κάποιον "συμβολαιογράφο". Ο Χύτος λέει ακόμη πως έχει δική του ιστοσελίδα, αλλά αυτός δεν φαίνεται πουθενά, γιατί θέλει να αποφεύγει τις μηνύσεις από αυτά που γραφει». Σύμφωνα, όμως, με εκτιμήσεις νομικών κύκλων, ο ισχυρισμός του Γ. Τσακογιάννη ότι μίλησε απευθείας με τον Μαρινάκη είναι νομικά αξιοποιήσιμος, σε αντίθεση με το «έμαθα ότι ο Πατέρας...», που αφορά γνώση μέσω τρίτου.

-"Σας είπα ότι τον Μαρινάκη δεν τον γνωρίζω. Οταν λέω στον δημοσιογράφο Χήτο ότι ο Κούγιας που έχει ακάλυπτες επιταγές "ας τις πληρωθεί από τον Μαρινάκη", το λέω ειρωνικά. Δηλαδή ότι δεν πρόκειται να τις πληρωθεί ποτέ"

Δικογραφία: Για τη δεύτερη συνομιλία, το έγγραφο της Ασφάλειας αναφέρει: «ο Τσακογιάννης επικοινωνεί με κάποιον Χύτο, που του λέει ότι ο Κούγιας τού έχει κάνει εξώδικο για ακαλύπτες επιταγές. Ο Τσακογιάννης τού απαντάει, να τις πάει στον Μαρινάκη, που θα τις πληρώσει και δεν θα 'χει πρόβλημα.

-"Ο δικηγόρος Παναγόπουλος που διώκεται ως επίορκος, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε.Ισα-ισα που ήταν αντίδικος μου και στο τηλεφώνημα γίνεται μια συνηθισμένη διαπραγμάτευση"

Δικογραφία: Ο Τσακογιάννης επικοινωνεί με έναν δικηγόρο Παναγόπουλο και του λέει ότι θα του δώσει 1.500 ευρώ για να χάσει την υπόθεση ενός πρώην παίκτη της Ηλιούπολης, υπήκοου Βραζιλίας, ονόματι Sylban, που πήγε δικαστικά, διεκδικώντας από τον Τσακογιάννη τα χρήματά του, που ήταν 12.000 ευρώ. Ο Παναγόπουλος του λέει ότι η προμήθειά του είναι 3.500 και δεν μπορεί να κάνει κάτι. Προκύπτει -σχολιάζεται στο διαβιβαστικό- ότι ο Παναγόπουλος είναι επίορκος δικηγόρος και ασχολείται με πολλές προσφυγές ποδοσφαιριστών των ομάδων του Μπέου, του Γιδόπουλου, του Ψωμιάδη, ενώ συνεργάζεται με το δικηγόρο Αργύρη Λίβα».

-"Ο Κούγιας πήρε τις μετοχές της Παναχαίκής από τον Μακρή χωρίς να του δώσει ούτε ένα ευρώ. Εβγαινε στην τηλεόραση και με συκοφαντούσε. Κακώς δεν βγήκα τότε να του απαντήσω, αλλά εμένα δεν με ενδιαφέρουν τα επικοινωνιακά"

Δικογραφία: Στη συνέχεια, ο Χύτος λέει ότι "ο Κούγιας από την αγοραπωλησία του ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε χρήματα, ενώ από την Παναχαϊκή έχει ζημιωθεί". Μετά, συζητούν συνθηματικά, ότι ο Χύτος έχει πληροφορίες για τον ξυλοδαρμό του Βασσάρα για κάποιον "συμβολαιογράφο". Ο Χύτος λέει ακόμη πως έχει δική του ιστοσελίδα, αλλά αυτός δεν φαίνεται πουθενά, γιατί θέλει να αποφεύγει τις μηνύσεις από αυτά που γραφει».

-"Δεν είμαι βαρυποινίτης, όπως γράφουν κάποιοι. Κατηγορήθηκα για συνέργεια σε ανθρωποκτονία και αθωώθηκα. Εχω μόνο απαλλακτικά βουλεύματα. Κάποιοι δεν σέβονται τη Δικαιοσύνη. Δεν καταλογίζω καμία απολύτως πρόθεση στην κυρία Παπανδρέου, τη σέβομαι, αλλά να δείτε ότι το κατηγορητήριο θα καταρρεύσει και στην Πειθαρχική Επιτροπή, όπου επιθυμώ να παραστώ".

Πηγή: Soccerplus.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags