Facebook Pixel Οι ερωτήσεις που δεν θα γίνουν στο σκάνδαλο με τα στημένα
Life
| 2011-07-17 12:10:00

Οι ερωτήσεις που δεν θα γίνουν στο σκάνδαλο με τα στημένα

Οι ερωτήσεις που δεν θα γίνουν στο σκάνδαλο με τα στημένα

Μια εβδομάδα πριν, έγραφα για κινδύνους κουκουλώματος του ποδοσφαιρικού σκανδάλου και άλλα τέτοια υπέροχα. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος.

Μέσα στην εβδομάδα είχαμε τις παραπομπές του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας και, φυσικά, της Ηλιούπολης. Κάποιος θα πει ότι ο κίνδυνος «κουκουλώματος» απομακρύνθηκε. Λάθος: τώρα είναι πιο ορατός από ποτέ.

Για τις παλινωδίες της αθλητικής δικαιοσύνης και τη δυσκολία των αθλητικών εισαγγελέων να βάλουν τάξη στο ανακριτικό υλικό έχω γράψει αναλυτικά σημειώματα στα μέσα που εργάζομαι. Δεν έχει νόημα να επαναλάβω ότι τα στοιχεία για την παραπομπή της Καβάλας π.χ είναι ελλειπέστατα, ούτε ότι δεν είναι δυνατόν να κατηγορείς το Μπέο ότι έστησε πέντε ματς χωρίς να εξηγείς ούτε καν το πώς. Επειδή το φιλόξενο aixmi. gr είναι χώρος κατάθεσης απόψεων θα μοιραστώ μαζί σας τι περίμενα εγώ από την αθλητική δικαιοσύνη. Ποια είναι η μεγάλη ένδειξη που έχουμε από την έρευνα της κυρίας Παπανδρέου; Από τη στιγμή που παραπέμπει ανθρώπους με την κατηγορία της σύστασης συμμορίας η μεγάλη ένδειξη είναι ότι είχαμε πρωταθλήματα στα οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο μια συμμορία, η οποία μπορεί και να τα σημάδεψε. Τι περίμενα να κάνουν οι αθλητικοί εισσαγγελείς;

Να καλέσουν όλους τους εμπλεκόμενους, δηλαδή όλους όσους ακούγονται στις ηχογραφημένες κασέτες με την κατηγορία της αλλοίωσης του πρωταθλήματος –κατηγορία που δεν αντιμετωπίζεται από κάποιο ειδικό άρθρο του ΚΑΠ. Θα άφηνα στην άκρη τις κατηγορίες για αλλοίωση αγώνα ή δυσφήμηση αθλήματος -που έχουν έτσι κι αλλιώς παραγραφεί από τον κατάπτυστο ΚΑΠ- και θα καλούσα τους εμπλεκόμενους με βάση τις γενικές διατάξεις.

Κατηγορούμενοι θα ήταν όλοι, καταδικασμένος κανένας. Αν ο κάθε κατηγορούμενος εξηγούσε τη στάση του, θα του ζητούσα συγνώμη για την αυστηρότητα και θα τον άφηνα ήσυχο. Οποιος δεν εξηγούσε τη στάση του θα έβλεπε την ομάδα του να τιμωρείται με ποινές που μπορεί να έχουν να κάνουν με υποβιβασμούς, αφαιρέσεις βαθμών από το νέο πρωτάθλημα, χρηματικά πρόστιμα κτλ. Για αθλητική δικαιοσύνη μιλάμε: οι ποινική θα κάνει τη δουλειά της εν καιρώ.

Αν δεν κάνεις ερωτήσεις δεν παίρνεις απαντήσεις: ισχύει και για τους δικαστές.

- Θα ρωτούσα, λοιπόν, τον κ. Μαρινάκη γιατί συνομιλεί για τους διαιτητές των ματς του ΠΑΟ και κατά πόσο είναι αλήθεια ότι κάτι άλλο περίμενε από το Μάνταλο στην Τούμπα, όπως ο Μπέος με τον Κανελλόπουλο ισχυρίζονται.

- Θα ρωτούσα τον κ. Πατέρα γιατί ασχολείται με τα ματς της κάθε αγωνιστικής συνομιλώντας με τον Ψωμιάδη.

- Θα ρωτούσα τον ίδιο τον Ψωμιάδη (αν τον έβρισκα…) πώς γνωρίζει όσα λέει και τον Μπέο από πού αντλεί το θάρρος να ενοχλεί διαιτητές, αρχιδιαιτητές, προέδρους ομοσπονδιών κτλ. Θα ρωτούσα τους υπαλλήλους της ΕΠΟ γιατί συναναστρέφονται με συγκεκριμένους παράγοντες παρέχοντας πληροφορίες γιθα τη διαιτησία.

- Θα ρωτούσα το Μποροβήλο γιατί λέει ότι ο Βαγγέλης είναι «βαρύ πεπόνι» και τον Μπάκο τι τον νοιάζει το ματς Κέρκυρα – Λάρισα και γιατί μιλάει με το Μπέο για τα παιγνίδια της Τρίπολης με τις Σέρρες.

- Θα ρωτούσα το Λιπάντζη, τον Κομπότη, τον Μητρόπουλο, τον Τσακογιάννη, το Ραϊβόγλου, ποια σύμπτωση οδηγούσε κάποιο κόσμο να παίζει τα παιγνίδια τους στο στοίχημα και να πιάνει όχι μόνο το αποτέλεσμα αλλά και το σκορ!

- Θα ρωτούσα τους διαιτητές γιατί σήκωναν τηλέφωνα, τον Τσινιάρη π.χ, και αθλητικούς δικαστές αν έχουν όντως σχέση με τον κ. Κανελλόπουλο και ποια.

- Θα φώναζα και τον Πιλάβιο και τον Κομνηνό: όλους!

Αν οι απαντήσεις τους ήταν πειστικές δεν θα είχαν τίποτα να φοβηθούν, αν όχι οι ποινές θα ήταν παραδειγματικές. Πολύ φοβάμαι ότι αυτό που ετοιμάζεται δεν είναι απόδοση αθλητικής δικαιοσύνης, αλλά μια δίκη για τα μάτια του κόσμου. Που δεν θα στεναχωρηθεί γιατί βρήκαν τον μπελά τους ο Μπέος, ο Ψωμιάδης και ο Τσακογιάννης , αλλά δεν θα πιστέψει και ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη…

Πηγή: aixmi.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags