Facebook Pixel Δεν πάνε οι μπύρες... παραλία
Life
| 2011-07-18 17:30:00

Δεν πάνε οι μπύρες... παραλία

Δεν πάνε οι μπύρες... παραλία

Η κατανάλωση αλκοόλ και τα σπορ θαλάσσης είναι στοιχεία ψυχαγωγίας για ορισμένους το καλοκαίρι, αλλά ο συνδυασμός τους μπορεί να αποβεί επικίνδυνος, σημειώνει το National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism, των ΗΠΑ.

Το αλκοόλ μπορεί να ευθύνεται για μεγάλο ποσοστό θανάτων σχετικών με την αναψυχή. Μπορεί να βλάψει την κρίση ενός κολυμβητή και να αυξήσει την τόλμη του. Για παράδειγμα, κολυμβητές μπορεί να απομακρυνθούν περισσότερο από ότι πρέπει και να μην μπορέσουν να επιστρέψουν στην ακτή ή μπορεί να μην προσέξουν πόσο κρυώνουν και να εμφανίσουν υποθερμία.

Γύρω από την πισίνα, όσοι κάνουν βουτιές έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, μπορεί να συγκρουστούν με τον αλτήρα ή να πέσουν σε νερά που είναι πολύ ρηχά.

Όσοι κάνουν surf και πίνουν, μπορεί ενδεχομένως να αυξήσουν υπέρμετρα την αυτοπεποίθησή τους και να προσπαθήσουν να «δαμάσουν» ένα κύμα που είναι πολύ δύσκολο για αυτούς.

Μεταξύ των χειριστών σκαφών, το αλκοόλ μπορεί να βλάψει την κρίση, την ισορροπία, την όραση και το χρόνο αναψυχής. Ορισμένοι θάνατοι οφείλονται σε πτώση. Χειριστές με συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα μεγαλύτερη από 0.1% έχουν 16 φορές περισσότερες πιθανότητες να σκοτωθούν σε δυστύχημα με σκάφος, σε σχέση με κάποιον που δεν έχει καταναλώσει αλκοόλ.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags