18/07/11 - 20:54

Η ΑΕΚ έκανε από το πουθενά τη μεταγραφή της χρονιάς!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τη μεταγραφή του Εϊντουρ Γκούντγιονσεν στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έκανε από το πουθενά τη μεταγραφή της χρονιάς!
21.349views 0shares

Ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν, που προσγειώθηκε το απόγευμα στην Αθήνα, θα είναι, εφόσον όλα κυλήσουν όπως η ΑΕΚ και οι περίπου 1200 οπαδοί της που βρέθηκαν στο «Ελ. Βενιζέλος» εύχονται, η σημαντικότερη άφιξη αυτού του καλοκαιριού στη χώρα.

Μέχρι, μακάρι, να έρθει για ποδόσφαιρο στα μέρη μας ακόμη ένας κάτοχος ενός ή περισσοτέρων Champions League.

Αυτή η μεταγραφή, δεν χωρά συζήτηση, πηγαίνει κόντρα στη σημερινή φύση της ΑΕΚ. Διότι μοιάζει πολύ ακριβότερη από οποιαδήποτε άλλη κίνηση έκαναν οι κιτρινόμαυροι αυτό το καλοκαίρι, ή θα μπορούσαν να κάνουν αυτή την εποχή, που το ταμείο είναι άδειο.

Όχι, η ΑΕΚ δεν θα ξοδευτεί. Διότι η τιμή της μετοχής του διεθνούς Ισλανδού μεσοεπιθετικού είναι πολύ χαμηλότερα από το ύψος στο οποίο βρισκόταν πριν από τρία, δύο ή ένα χρόνια. Γι’ αυτό άλλωστε βρίσκεται από σήμερα στα μέρη μας. Αν κόστιζε σήμερα όσο πριν από ένα ή δύο χρόνια, θα περνούσε από δω μόνο για διακοπές, ως προσκεκλημένος του Άρναρ Γκρέταρσον και φυσικά δεν θα περνούσε ούτε έξω από το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα.

Με τα χρήματα που θα του δώσει, η ΑΕΚ αγοράζει, με τον Γκούντγιονσεν, κάτι πολύ περισσότερο από έναν ποδοσφαιριστή. Αγοράζει το κέφι της. Αυτό που βρήκαν, σε μια νύχτα, όλοι αυτοί που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο, όσοι θα πάνε για να αγοράσουν ένα εισιτήριο διαρκείας, όσοι θα δώσουν το «παρών» στα πρώτα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ. Τι θα κερδίσει στο τερέν; Θα μας το δείξει η κατάσταση του Ισλανδού και η διάθεσή του.

Αν τον έψησαν με παραμύθια, δηλαδή αν του έκρυψαν ότι έρχεται σε μια χρεοκοπημένη χώρα, σε ένα χρεοκοπημένο πρωτάθλημα, σε μια σχεδόν χρεοκοπημένη ΠΑΕ, ο κίνδυνος να ξενερώσει ο καλοζωισμένος Ισλανδός είναι κάτι παραπάνω από μεγάλος. Είναι τεράστιος.

Αν του είπαν την αλήθεια προτού τον βάλουν στο αεροπλάνο, δηλαδή αν ο Γκούντγιονσεν έκανε συνειδητή επιλογή μπροστά στα καθαρά δεδομένα της εποχής για την Ελλάδα, το ποδόσφαιρό της και την ΑΕΚ, η ομάδα μπορεί να κερδίσει πολλά. Άλλαξε ήδη η αύρα της, ανεβαίνουν ψυχολογικά ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές, επιτέλους χαμογελά ο τεχνικός διευθυντής, κερδίζει χειροκρότημα η διοίκηση, όλα καλά.

Αυτή την εποχή και με αυτό το συμβόλαιο η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να ψωνίσει κάτι που θα τη βοηθούσε τόσο πολύ σε τόσα επίπεδα. Αυτή είναι μια μεταγραφή που τεκμηριώνει τους ισχυρισμούς του Τσόχου, του Καρπετόπουλου, όλων αυτών που επέμεναν τις προηγούμενες ημέρες ότι οι ελληνικές ομάδες έχουν λόγους να ξεφύγουν από την «ΔΝΤ» αντίληψη που τις οδηγεί στον μαρασμό.

Αν η ΑΕΚ χειριστεί έξυπνα τον Γκούντγιονσεν και αν ο Ισλανδός ήρθε με δύναμη και όρεξη να παίξει μπάλα, το επόμενο καλοκαίρι αυτή η μεταγραφή θα διδάσκεται ως παράδειγμα για το πώς μια ελληνική ομάδα μπορεί σε αυτή την εποχή της κρίσης να αλλάξει τις προδιαγραφές, την οικονομική και αγωνιστική μοίρα της.

Πηγή: sport-fm.gr 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ