Facebook Pixel Very Good(γιονσεν) News!
Ποδόσφαιρο
| 2011-07-19 20:44:00

Very Good(γιονσεν) News!

Very Good(γιονσεν) News!

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου αρθρογραφεί για μεταγραφή που σε κάνει να τα βλέπεις όλα διαφορετικά και υπενθυμίζει ότι η παρουσία (του κόσμου) που θα κάνει τη διαφορά δεν είναι αυτή στο Ελ. Βενιζέλος αλλά εκείνη στο ΟΑΚΑ.


Πολλά χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και με την προσμονή της άφιξης του Εϊντουρ Γκούντγιονσεν να μεγαλώνει, όλοι εμείς που βρισκόμαστε εδώ στο παραθεριστικό γεροντο-χώρι της Σλοβενίας διαπιστώνουμε ότι θα δούμε μία διαφορετική προετοιμασία από αυτή που περιμέναμε.

Η απόκτηση του Ισλανδού έχει επηρεάσει άπαντες. Περισσότερο από όλους τον Χιμένεθ που προσωπικά με εκπλήσσει με την επιμονή του στην προπόνηση, με τη διάθεσή του να ασχολείται καθημερινά με τα βασικά του ποδοσφαίρου: υποδοχή της μπάλας, τοποθέτηση σώματος, πάσα. Η υπομονή του ανθρώπου αποκτά αναμφίβολα περισσότερη διάρκεια όταν προσδοκά σε κάτι καλό...

Είναι καλά νέα αυτά για την ΑΕΚ. Το καλοκαίρι ξεκίνησε πάλι περίεργα, με ένα πλάνο (αυτό των Supporters) το οποίο από ανάγκη για ρευστότητα στήθηκε βιαστικά και χρειάζεται πολύ τρέξιμο και (υπο)στήριξη για να αποκτήσει στέραιη βάση, με χαμηλή ζήτηση στη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας, με τον Αδαμίδη στη μέση μίας διαμάχης να ψάχνει για τα χρήματα που δεν θέλουν πλέον να βάζουν ο Παππάς και ο Νοτιάς και τη γνωστή σπέκουλα για το αν τελικά μας κάνει ή όχι ο Γκρέταρσον!

Σύμφωνοι, δεν λύθηκαν τα προβλήματα της ΑΕΚ επειδή αποκτήθηκε ο Ice Man. Δεν ξύπνησε ο Παππας με την επιθυμία να μιμηθεί τον Μπάρλο, ούτε ο Νοτιάς μεταφέρει το επιχειρησιακό αρχηγείο του στην Ελλάδα προκειμένου να συνδράμει στη δημιουργία ενός ποδοσφαιρικού Κολοσσού. Επέστρεψε όμως το χαμόγελο. Όχι μισό και ψεύτικο, αλλά χαμόγελο πραγματικό, έκφραση ελπίδας.

Το μεγαλύτερο (κιτρινόμαυρο) μεταγραφικό κόλπο!

Το απόγευμα της Δευτέρας, στις 19.05, είναι βέβαιο ότι στο «Ελ. Βενιζέλος» θα βρίσκονται περισσότερα από τα 250 άτομα που μετέβησαν εκεί το καλοκαίρι του 2010 για να υποδεχθούν τον Ντιοπ. Αλίμονο... Μετά τον Ριβάλντο, ο Γκούντγιονσεν θα είναι ο σπουδαιότερος ξένος ποδοσφαιριστής που θα έχει φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ.

Και ως μεταγραφή ασφαλώς είναι σαφώς σπουδαιότερη από εκείνη του Βραζιλιάνου ο οποίος αποκτήθηκε στα 35 του ως ελεύθερος αλλά και ανεπιθύμητος στον Ολυμπιακό. Διότι κακά τα ψέματα, αν ο Κόκκαλης επιθυμούσε να τον κρατήσει εκείνο το καλοκαίρι, ο Ρίμπο δεν θα ερχόταν ποτέ στην ΑΕΚ.

Στην προκείμενη περίπτωση, οι Γκρέταρσον - Κωνσταντινίδης άρπαξαν κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια της Γουέστ Χαμ τον «Very GoodJohnsen» ο οποίος είχε ήδη συμφωνήσει με τα Σφυριά και ετοιμαζόταν να περάσει από ιατρικές εξετάσεις. Αν αυτό δεν είναι το μεταγραφικό κόλπο του αιώνα για την Ένωση, τότε αλήθεια ποιο είναι;

Η πραγματική βοήθεια στο ΟΑΚΑ

Παίκτης με τεράστιο βιογραφικό, που να έχει συμφωνήσει για δύο σεζόν με ιστορική ομάδα του Λονδίνου (έστω και στη β΄κατηγορία πλέον) και να τα παρατάει όλα για την ΑΕΚ;

Πίστεψε κάποιος το περασμένο Σάββατο ότι αυτή η μεταγραφή θα ήταν εφικτή; Ήμουν βέβαιος ότι περισσότεροι από εσάς θεωρήσατε (επειδή ενδεχομένως έτσι σας το παρουσίασαν οι γνωστοί εμπαθείς και επηρμένοι) ότι επρόκειτο για επικοινωνιακό τρικ λόγω της απώλειας του Γεωργιάδη (ποιανού;). Να όμως που δεν ήταν έτσι...

Δεν τα αναφέρω όλα αυτά για να εκθειάσω τη διοίκηση και τον τεχνικό διευθυντή της, ούτε μπορώ να σύρω τον εαυτό μου στο επίπεδο εκείνων που με τους γνωστούς ελιγμούς τους (με λένε... Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω!) θυμήθηκαν τον Γκρέταρσον!

Αυτό που εγώ θέλω να τονίσω είναι ότι η παρουσία σε ένα αεροδρόμιο δεν προσφέρει τίποτα στην επιστήμη αν δεν έχει και μία (μεγαλύτερη και συνεπέστερη) συνέχεια στο γήπεδο. Εκεί σας χρειάζονται περισσότερο και η ΑΕΚ και ο Γκούντγιονσεν.

Όποιος διαβάζει αυτό το blog και συμμετέχει ενεργά με τις απόψεις του, θα έχει διαπιστώσει ότι πάγια θέση μου είναι η στήριξη της ομάδας ανεξάρτητα από τη διοικητική εικόνα της ή τις δυνατότητες του ρόστερ της. Οι καιροί είναι δύσκολοι για την ΑΕΚ και η εσωστρέφεια (διαχρονικά) ο μεγαλύτερος εχθρός της.

Δεν το θέλετε αυτό, δεν το έχετε ανάγκη. Ας είναι ο Γκούντγιονσεν η αφορμή να επιστρέψετε μαζικά στο ΟΑΚΑ, τα προβλήματα δεν λύθηκαν, ακόμα δεν ξέρουμε πως θα κυλήσει η χρονιά και ποιοι οικονομικοί σκόπελοι ενδεχομένως θα προκύψουν πάλι, όμως η αγάπη για την ΑΕΚ και το ποδόσφαιρο σας οδηγούν εκεί, κοντά της!

Υ.Γ. Χάλασε την πιάτσα η (καθαρή) κιτρινόμαυρη διοίκηση. Οι χλιαρές μεταγραφές του καλοκαιριού ήταν αδύνατον να υπερκεράσουν το σκάνδαλο με τα στημένα και η ΑΕΚ έδωσε την αφορμή (σε εκείνους που την έψαχναν) για να το κάνουν. Ακόμα και τα Μ.Μ.Ε. της ξεκάθαρης προπαγάνδας για τη βέβαιη αθώωση προέδρων και παραγόντων, ασχολήθηκαν εκτενώς με τη μεταγραφή του Γκούντγιονσεν! Ας είναι...

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags