Facebook Pixel Η ντομπροσύνη του Φερέιρα και τα ζόρια…
Life
| 2011-07-19 22:05:00

Η ντομπροσύνη του Φερέιρα και τα ζόρια…

Η ντομπροσύνη του Φερέιρα και τα ζόρια…

Ο ντόμπρος Φερέιρα! Έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τον Πορτογάλο. Δεν έχουμε συνηθίσει, δηλαδή, τους προπονητές να μιλάνε τόσο στρέιτ και να μην μασάνε τα λόγια τους.
 

Κι ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με τον Φερέιρα, η ουσία είναι πως όταν ανοίγει το στόμα του δεν θα πει κοινοτοπίες. Θα προσπαθήσει να αναλύσει τις καταστάσεις κι όχι να κάνει μια ξεπέτα με δυο κουβέντες.

Από εκεί και πέρα είναι πώς θα δει ο καθένας αυτά που δήλωσε. Από ποια οπτική γωνία, δηλαδή. Κάποιος μπορεί να βρει ότι ήδη ψάχνει για άλλοθι όταν τα φορτώνει στην διοίκηση ή όταν αμφισβητεί την ετοιμότητα του Βιτόλο ή ακόμα κι όταν αφήνει αιχμές για την περσινή προετοιμασία.

Ένας άλλος μπορεί να ακούσει τις δηλώσεις Φερέιρα ως μήνυμα έτσι ώστε να κινητοποιηθεί η διοίκηση ή σαν καμπανάκι για τον Βιτόλο για να δουλέψει σκληρά κλπ.

Σημασία έχει ότι ο Φερέιρα δεν δείχνει να τα παρατάει στα δύσκολα. Ναι μεν βλέπει ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, όμως μένει και το παλεύει με νύχια και με δόντια. Το αν θα πετύχει ή όχι είναι άλλο θέμα και θα φανεί στην πορεία.

Για παράδειγμα, αυτά που λέει για την προετοιμασία είναι δίκοπο μαχαίρι. Αν ο Παναθηναϊκός παρουσιαστεί έτοιμος μέσα στην σεζόν και σε βάθος χρόνου, τότε όλοι θα χειροκροτούν τον Φερέιρα για την προετοιμασία που έκανε. Αν, όμως, οι πράσινοι εμφανιστούν με οξυγόνο στα πνευμόνια τους μόνο με την Οντένσε και δυο - τρία ματς ακόμα, αλλά μετά ξεφουσκώσουν, τότε ο Πορτογάλος θα ακούσει τα σχολιανά του, επειδή δεν έριξε βάσεις στην προετοιμασία για όλη τη σεζόν. Θα πρέπει, πάντως, να επισημανθεί ότι το έργο του δεν είναι κι εύκολο, αφού πέρυσι παρέλαβε μια κακοδουλεμένη ομάδα που τώρα πρέπει να την συνεφέρει.

Από τα αποτελέσματα, λοιπόν, θα κριθεί και ο Φερέιρα, όπως και οι προκάτοχοί του. Κι εμείς εδώ στον σκύλο κρατάμε στο αρχείο μας τις τωρινές του δηλώσεις για να δούμε αν ο Πορτογάλος μείνει συνεπής σε όσα λέει και όταν αρχίσουν τα δύσκολα με τους διαδοχικούς αγώνες.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags