Facebook Pixel Ο Γκούντγιονσεν στη ζυγαριά…
Life
| 2011-07-20 00:07:00

Ο Γκούντγιονσεν στη ζυγαριά…

Ο Γκούντγιονσεν στη ζυγαριά…

Υπάρχουν αυτοί που αποθεώνουν τον Γκούντγιονσεν τα τελευταία 24ωρα, όμως έχουν ήδη αρχίσει να ακούγονται κι άλλες φωνές, π.χ. επικριτικές. Ο σκύλος, όμως, θα εξετάσει και τις δύο πλευρές.
 

Και κατ’ αρχήν, ψυχραιμία παιδιά και προς όλες τις κατευθύνσεις!

Ένας παίκτης από την στιγμή που περνάει τα αποδυτήρια μιας Μπαρτσελόνα και μιας Τσέλσι αποκλείεται να είναι τυχαίος. Ειδικά όταν παίζει σε αυτές τις ομάδες συνολικά μια δεκαετία περίπου. Ο Γκούντγιονσεν, λοιπόν, αποτελεί ένα βαρύ χαρτί. Το βιογραφικό του είναι πανίσχυρο.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ, λοιπόν, είναι λογικό να έχουν ζεσταθεί για τα καλά με τον ερχομό του Ισλανδού. Βλέπουν αγαπημένους παίκτες τους να αποχωρούν, γνωρίζουν ότι τα οικονομικά προβλήματα είναι τεράστια και, προφανέστατα, αιφνιδιάστηκαν ευχάριστα από τον ερχομό του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή.

Ο στόχος, λοιπόν, της διοίκησης πέτυχε απολύτως μέχρι τώρα. Ο Γκούντγιονσεν ήδη έχει αρχίσει να λειτουργεί σαν κράχτης, με σκοπό να αυξηθούν τα εισιτήρια διαρκείας, η κίνηση των οποίων δεν ήταν και η καλύτερη ως τώρα. Ούτε πρέπει να είναι συμπτωματικό ότι ο Αδαμίδης θα μιλήσει λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου του Ισλανδού. Τώρα θεωρείται το κατάλληλο τάιμινγκ, δηλαδή, για τον πρόεδρο της Ένωσης ώστε να περάσει τα μηνύματά του στον κόσμο.

Από την άλλη πλευρά, είναι δεδομένο ότι ο Γκούντγιονσεν αν ήταν στην αγωνιστική κατάσταση που βρισκόταν πριν από 4-5 χρόνια δεν υπήρχε περίπτωση να έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Συνεπώς, είναι αδιαμφισβήτητο ότι η καριέρα του βρίσκεται στην κατηφόρα κι όχι στην ανηφόρα όπως από το 2000 μέχρι το 2009.

Είναι ένας παίκτης που βοηθάει στο ομαδικό παιχνίδι μέσα στο γήπεδο, που έχει πνεύμα αγωνιστικότητας και που ξέρει να ακολουθεί τακτική, όμως από εκεί και πέρα δεν θεωρείται φαντεζί. Δεν είναι βιρτουόζος, ούτε ο τεράστιος γκολτζής, αλλά ένα «εργαλείο» στα χέρια του προπονητή, τουλάχιστον για τις μεγάλες ομάδες όπου αγωνίστηκε, όπου υπήρχαν σαφώς μεγαλύτερα αστέρια από αυτόν. Και, φυσικά, με την εμπειρία του και το επίπεδό του μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ, αν βέβαια επανέλθει σε καλή φυσική κατάσταση. Κάτι που μπορεί να γίνει μέσα από την καθημερινή δουλειά, από την οποία γνωρίζει πολύ καλά ο Ισλανδός.

Ο Γκούντγιονσεν, πάντως, φαίνεται να ήρθε στην Ελλάδα δίχως να έχει συλλέξει πολλές πληροφορίες. Το αν θα βρει μπροστά του ευχάριστες ή δυσάρεστες εκπλήξεις, είναι κάτι που θα φανεί. Αν, όμως, πατήσει γερά στα πόδια του, προσαρμοστεί γρήγορα και δείξει διάθεση, τότε για την ΑΕΚ θα αποδειχθεί λαβράκι. Και αναφερόμαστε στην λέξη προσαρμογή επειδή και ο Ντιόπ ήρθε πέρυσι σαν βαρύ όνομα και κράχτης, όμως μέχρι να βρεθεί σε φόρμα και να κάνει πέντε – δέκα καλά παιχνίδια έπρεπε να φτάσει Απρίλιος! Λίγο πριν το τέλος της σεζόν, δηλαδή. Αγωνιστικά, λοιπόν, δεν μπορεί κανείς να πει ότι δικαίωσε απολύτως την επιλογή της ΑΕΚ. Μάλλον, το αντίθετο συνέβη με τον Σενεγαλέζο αμυντικό χαφ.

Τα λέμε όλα αυτά για να δείξουμε ότι τίποτα δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Κανένας παίκτης δεν μπορεί να θεωρηθεί γίγας ή νάνος πριν ξεκινήσει η σεζόν. Μέσα στο χορτάρι κρίνονται όλοι, είτε είναι φίρμες είτε όχι. Ως εκ τούτου ο Γκούντγιονσεν, όπως και κάθε παίκτης, θα δώσει τα διαπιστευτήριά του σε λίγες εβδομάδες από τώρα. Το ίδιο υποσχέθηκε και ο ίδιος. Πως θα μιλήσει στο χορτάρι...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags