Facebook Pixel Στο κόκκινο και με άδειες τσέπες!
Άλλα Σπορ
| 2011-01-16 18:31:00

Στο κόκκινο και με άδειες τσέπες!

Στο κόκκινο και με άδειες τσέπες!

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικητής από την έδρα του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της Α1 βόλεϊ με 3-2 σετ. Παρά τα οικονομικά προβλήματα και των δύο, είδαμε έναν πολύ ωραίο αγώνα.

«Κόκκινο» βάφτηκε το ντέρμπι των «αιωνίων»! Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-2 του Παναθηναϊκού μέσα στη Γλυφάδα. Τα οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα δεν επηρέασαν τις δύο ομάδες και έπαιξαν με ψυχή! Εμείς ήμασταν τυχεροί, καθώς παρακολουθήσαμε για περίπου 2,5 ώρες ένα μεγάλο παιχνίδι.

Ανώτερος στο ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση και επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού στο πρώτο σετ με 25-21. Μάλιστα, η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες έφτασε και στο +5 (11-16), με τους «πράσινους» να μην μπορούν να κάνουν τίποτε για να αλλάξουν το εις βάρος τους σκορ. Τελικά, οι «κόκκινοι» έκαναν το 1-0 στα σετ πιο εύκολα από ό,τι περίμεναν…

Θέση οδηγού ο ΠΑΟ και 1-1

Στο δεύτερο σετ καταλάβαμε ότι όντως ο σημερινός αγώνας θα εξελιχθεί σε ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός αντέστρεψε τους ρόλους και έγινε πρωταγωνιστής. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 8-5 και κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-14). Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμούς, πίεσαν και έφτασαν στην ισοφάριση με το εξαιρετικό μπλοκ του Γιαμπλόνσκι στον Γιορντάνοφ (22-22). Το τάιμ άουτ του Στέλιου Καζάζη ωφέλησε τον Παναθηναϊκού, που επικράτησε με 25-23.

Θρίλερ και μεγάλη ανατροπή

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το τρίτο σετ. Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στην αρχή του, έχοντας προβάδισμα τριών πόντων (3-6). Οι «πράσινοι» ισοφάρισαν γρήγορα σε 7-7, αλλά δεν κατάφεραν να κρατηθούν στη συνέχεια κοντά στους αντιπάλους τους (18-14). Οι Πειραιώτες πίστεψαν ότι το είχαν στο χέρι τους το σετ, αλλά έκαναν λάθος. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την ολιγωρία των φιλοξενούμενων και έφεραν και πάλι το ματς στα ίσια, με τον κόσμο να ξεσηκώνεται! Ο άσος του Πανταλέοντα έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (23-22) και από εκεί και πέρα δεν δυσκολεύτηκαν να κάνουν το 25-23. Μεγάλη ανατροπή!

Πόντο πόντο και… γκολ

Το τέταρτο σετ κατέληξε στα χέρια του Ολυμπιακού. Παρόλο που αρχικά φαινόταν ότι εύκολα ο Παναθηναϊκός (4-2 και 8-5) θα έφτανε στην επικράτησή του, οι «ερυθρόλευκοι» δεν εγκατέλειψαν. Το μπλοκ του Κραλ έφερε μπροστά τον Ολυμπιακό (10-9) και κάπως έτσι έφτασαν οι δύο ομάδες μέχρι το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-15). Η διαφορά παιζόταν στον πόντο και μία έπαιρνε το προβάδισμα ο Παναθηναϊκός μία ο Ολυμπιακός. Τελικά, οι Πειραιώτες εκμεταλλεύτηκαν το άστοχο σερβίς του Γκενς και με τον άσο του Τζούριτς είχαν την υπεροχή και οδήγησαν το ματς στο τάι μπρέικ (26-24).

Με σβησμένες μηχανές

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετατράπηκε το τάι μπρέικ. Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε καμία αντίσταση από τον Παναθηναϊκό (με σβησμένες μηχανες) και φάνηκε πιο αποφασισμένος από τον αντίπαλό του για τη νίκη. Οι Πειραιώτες εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των αντιπάλων τους και επικράτησαν με 15-11, φεύγοντας νικητές από μία πολύ σκληρή έδρα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags