14/11/17 - 18:36

Έκθεση-φωτιά για την αδιαφάνεια στο ΔΣΑ!

«Μαύρες τρύπες» στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών!

Sportdog Team
Έκθεση-φωτιά για την αδιαφάνεια στο ΔΣΑ!
844views 0shares
Παναιτωλικός – Απόλλων και Πανιώνιος – Λεβαδειακός παίζουν στο νέο Pamestoixima.gr με ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις.

Πολλές «μαύρες τρύπες» στην οικονομική διαχείριση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) επί διοίκησης Γιάννη Αδαμόπουλου προκύπτουν από έκθεση διαχειριστικού ελέγχου βιβλίων και στοιχείων από ορκωτούς ελεγκτές- λογιστές- αφορά τα έτη 2011, 2012 και 2013 και το πρώτο τρίμηνο του 2014-, την οποία έχει στη διάθεσή του το www.politik.gr.


Οι παραλείψεις που εντόπισαν οι ορκωτοί ελεγκτές είναι πολλές και τα ερωτήματά τους ακόμα περισσότερα κι όλα καταλήγουν σε ένα προφανές έλλειμμα διαφάνειας το οποίο ενδεχομένως να έχει στοιχίσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο ΔΣΑ: δεν τέθηκε στη διάθεσή τους κάποιος εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας, κάποια απόφαση από αρμόδιο όργανο για έγκριση προϋπολογισμών- απολογισμών, δεν προέκυψε νομιμοποίηση συγκεκριμένων προσώπων που θα επιφορτίζονταν να πραγματοποιούν τραπεζικές συναλλαγές, διαγωνισμούς και προμήθειες ούτε ορισμός κανονισμού κι επιτροπών προμηθειών και παραλαβής υλικών ούτε βιβλίο απογραφών λογαριασμών ενεργητικού- παθητικού, μητρώο παγίων, βιβλίο περιουσίας του Συλλόγου ή βιβλίο ταμείου, ενώ παρουσιάστηκαν ελλιπείς φάκελοι διαγωνισμών για προμήθεια υλικών και διπλές καταχωρήσεις στα έξοδα του Συλλόγου!


Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα υπεκμίσθωσης από το ΔΣΑ ακινήτου στην οδό Φειδίου 18, στο κέντρο τής Αθήνας, έναντι μόλις 100 ευρώ όταν ο Σύλλογος το μίσθωνε για 1.900 ευρώ!

Δαπανήθηκε, μάλιστα, το ποσό των 207.194 ευρώ σε κατασκευαστική εταιρεία για την ανακαίνιση του τετάρτου ορόφου του ίδιου ακινήτου που δεν ανήκει στο ΔΣΑ!

Και τα… περίεργα δεν σταματούν εδώ: ο Σύλλογος πλήρωνε ποσά άνω των 3.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ θα έπρεπε να το κάνει, σύμφωνα με τη νομοθεσία, είτε μέσω τράπεζας είτε με επιταγές.

Δεν είναι λίγες , εξάλλου, οι περιπτώσεις όπου οι διαγωνισμοί ή η έγκριση από κάποια Διαχειριστική Επιτροπή θεωρούνταν περιττοί.

Σε αυτό το πλαίσιο, δαπανήθηκε το ποσό των 30.750 ευρώ για την κάλυψη βιοχημικών και μικροβιολογικών εργαστηρίων- άγνωστο γιατί αυτό ήταν αναγκαίο σε ένα δικηγορικό σύλλογο…

Πραγματοποιήθηκε, επίσης, δειγματοληπτικός έλεγχος σε 16 δάνεια που χορηγήθηκαν στο προσωπικό, από τα οποία τα 13 είχαν την υπογραφή- έγκρισή τους μόνο του ταμία τού Συλλόγου!

Σε μια περίπτωση, εξάλλου, δόθηκε δάνειο 10.000 ευρώ σε συνταξιούχο δικηγόρο, ενώ η εντολή πληρωμής εκδόθηκε σε άλλο όνομα, εργαζόμενου στο ΔΣΑ…

Επιπλέον, έχει προκύψει ασυμφωνία μεταξύ υπολοίπων ποσών σε τραπεζικούς λογαριασμούς και των αντίστοιχων στα βιβλία τού ΔΣΑ, χρησιμοποιούνται πολλοί ενδιάμεσοι λογαριασμοί, καθώς και λογαριασμοί που δεν απεικονίζονται στα βιβλία τού Συλλόγου.

Την ίδια ώρα, δεν έχουν λογιστικοποιηθεί εγγυητικές ύψους 28.800 ευρώ. Δεν τηρείται στην ουσία καμία διαδικασία εσωτερικού ελέγχου, καθότι δεν συμφωνούν τα διαθέσιμα ποσά με τα τραπεζικά υπόλοιπα.

Μπροστά σε όλα αυτά, ο λανθασμένος υπολογισμός υπερωριών, τα έξοδα κίνησης και τα ταξίδια χωρίς παραστατικά και οι συγκεντρωτικές μισθοδοσίας που δεν συμφωνούν με τα λογιστικά άρθρα μισθοδοσίας μοιάζουν με ανούσια περιστατικά.

Αλήθεια, η Δικαιοσύνη τι λέει για όλα αυτά;

Διαβάστε εδώ όλη την έκθεση.

Πηγή: politik.gr
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ