Facebook Pixel "Τι Γεμπντά, τι Γιάγια Τουρέ"!
Life
| 2011-08-07 11:06:00

"Τι Γεμπντά, τι Γιάγια Τουρέ"!

"Τι Γεμπντά, τι Γιάγια Τουρέ"!

Με πολύ κολακευτικά σχόλια αναφέρθηκε ο σκάουτερ της Νάπολι, Μάρκο Τζουνίνο, στους Χασάν Γεμπντά και Βάλτερ Γκαργκάνο, που αμφότεροι απασχολούν τον Ολυμπιακό.

Ο Γεμπντά είναι ένα πολύ καλός μέσος. Θα έλεγα ότι πρόκειται για ολοκληρωμένο χαφ, αφού μπορεί να κάνει τα πάντα στον άξονα από τη μία περιοχή στην άλλη. Πρόκειται για box to box μέσο και επειδή ξέρω ότι θα με ρωτήσετε αν μου θυμίζει κάποιον πιο γνωστό παίκτη, θα σας πω για τον Γιάγια Τουρέ! Ξέρω ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού λατρεύουν τον Τουρέ και ο Γεμπντα έχει αυτό το ποδοσφαιρικό στυλ. Κάνει τις ίδιες δουλειές μέσα στο γήπεδο, έχει καλή τεχνική κατάρτιση, αλλά δεν έχει την ποιότητα του Ιβοριανού, ο οποίος είναι άλλη κλάση» δήλωσε αρχικά ο Τζουνίνο στην εφημερίδα Πρωταθλητής.

Κληθείς να μιλήσει για τον Βάλτερ Γκαργκάνο, εξήγησε: «Ξέρετε καλά ότι ασχολούμαι με το σκάουτινγκ και όχι με τις μεταγραφές. Εκείνο που γνωρίζω και σας έχω μεταφέρει είναι ότι η Νάπολι, επειδή ενισχύθηκε στη μεσαία της γραμμή, σκοπεύει να παραχωρήσει τον Γκαργκάνο, ο οποίος είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, δεν κρατήσαμε τον Γεμπντά. Πήραμε νέους παίκτες στη μεσαία γραμμή, οι οποίοι πιστεύουμε ότι θα προσφέρουν περισσότερα. Ο Γκαργκάνο είναι σπουδαίος. Δεν έχει τις επιθετικές αρετές του Γεμπντά, αλλά είναι καλύτερος! Πιο γρήγορος, πιο σκληρός στα μαρκαρίσματα, πεισματάρης, με τρομερές δυνάμεις. Ο Γεμπντά δεν είναι ούτε τόσο δυνατός, ούτε τόσο γρήγορος στις αντιδράσεις του σε σύγκριση με τον Γκαργάνο. Αν μπορέσει ο Ολυμπιακός να τον αποκτήσει ως δανεικό, θα είναι πολύ σημαντική προσθήκη. Εκείνο που ξέρω είναι ότι η Νάπολι για να τον πουλήσει ζητάει γύρω στα 6 εκατομμύρια, αλλά η αξία του είναι ακόμα μεγαλύτερη».

Τέλος, ερωτηθείς για το γεγονός ότι οι «Παρτενοπέι» δεν κρατούν κανέναν από τους δύο, παρά την εξαιρετική περυσινή τους σεζόν, απάντησε: «Όπως σας είπα, πήραμε νέους παίκτες στις θέσεις που παίζουν ο Γεμπντά και ο Γκαργκάνο. Ο Γεμπντά, άλλωστε, ήταν δανεικός από την Μπενφίκα και μένει ελεύθερος σε ένα χρόνο, άρα έπρεπε να τον αγοράσουμε. Δεν το κάναμε όχι επειδή δεν μας βοήθησε πέρυσι, αφού έπαιξε περισσότερα από 30 ματς, τα περισσότερα στην ενδεκάδα. Επενδύσαμε όμως σε άλλους χαφ».

Πηγή: katimagiko.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags