18/01/11 - 19:34

Άργησε άλλα πήρε μπρος η ΕΣΗΕΑ

Μετά από δύο ημέρες αποφάσισε το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων να καταδικάσει την εισβολή του Γιώργου Βαρδινογιάννη στα δημοσιογραφικά μπουθ του ΟΑΚΑ και να καλέσει τους αρμόδιους φορείς για ανάληψη μέτρων προστασίας…

Άργησε άλλα πήρε μπρος η ΕΣΗΕΑ
26.515views 0shares

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει…

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του και τον προβληματισμό του για τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα προπηλακισμού των δημοσιογράφων κατά την εκτέλεση του δημοσιογραφικού τους καθήκοντος.

Πρόσφατο παράδειγμα η βίαιη διακοπή τηλεοπτικής μετάδοσης του αγώνα ποδοσφαίρου στο ΟΑΚΑ, μεταξύ «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ - ΚΑΒΑΛΑΣ» από μεγαλοεπιχειρηματία της αθηναϊκής ομάδας.

Ο δημοσιογράφος Άγγελος Στυλιάδης, που μετέδιδε τον αγώνα αναφέρει σε επιστολή του προς την ΕΣΗΕΑ, ότι «αιτία (της διακοπής) ήταν η είσοδος στα δημοσιογραφικά θεωρεία του κ. Γιώργου Βαρδινογιάννη, ο οποίος, διαφωνώντας με τον σχολιασμό του σε μια συγκεκριμένη φάση του αγώνα, απαίτησε τη διακοπή της περιγραφής. Τελικώς, αυτή συνεχίστηκε μετά από ολιγόλεπτη διακοπή», καταλήγει ο συνάδελφος.

Η προσεκτικά διατυπωμένη επιστολή του συναδέλφου, που μετέδιδε τον αγώνα, δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την εισβολή και βίαιη διακοπή της μετάδοσης της συνάντησης των δύο ομάδων, στερώντας από το τηλεοπτικό κοινό την πλήρη ενημέρωση που δικαιούται να έχει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την ενέργεια αυτή και καλεί την Πολιτεία, τους αρμόδιους φορείς του ποδοσφαίρου και, ιδιαίτερα, την «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ» να λάβουν μέτρα προστασίας των δημοσιογράφων, που ασκούν το ύψιστο λειτούργημα της ενημέρωσης της κοινής γνώμης στα πλαίσια της συνταγματικά κατοχυρωμένης ελευθεροτυπίας».
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ