Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο καιρός σήμερα
Life
| 2018-05-23 07:10:00

Ο καιρός σήμερα

Sportdog Team
Ο καιρός σήμερα

Αναλυτική πρόγνωση.

Την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 στο Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, όμως σταδιακά και από δυτικά προς ανατολικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις, ενώ τοπικές βροχές, όμβροι και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν το πρωί στα βόρεια και βορειοδυτικά ηπειρωτικά οι οποίες από το μεσημέρι θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και πιθανώς στο Κεντρικό Αιγαίο, την Εύβοια και τις Σποράδες. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά το μεσημέρι και απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Παράλληλα οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα διατηρηθούν αυξημένες κατά κύριο λόγο στη Δυτική και Νότια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα είναι 2 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη, στα κεντρικά και νότια από 15 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 28, στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 29, και στην Κρήτη από 14 έως 30.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με μικρή σταδιακή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν βόρειοι-βορειοδυτικοί ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα διατηρηθούν αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το πρωί έως και το απόγευμα θα γίνουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 25 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags