Facebook Pixel Déjà vu, χωρίς Κουκουλάκη!
Ποδόσφαιρο
| 2011-01-19 01:11:00

Déjà vu, χωρίς Κουκουλάκη!

Déjà vu, χωρίς Κουκουλάκη!

O Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του  για τη... μάχη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και θυμάται την τελευταία φορά που τα «είπαν» οι δύο σύλλογοι στο κύπελλο με πρωταγωνιστή τον Κουκουλάκη!

Τετάρτη Βράδυ. Στάδιο «Καραϊσκάκης». Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, πράξη πρώτη για το Κύπελλο Ελλάδας. Déjà vu για τις δυο ομάδες που πριν από δυο χρόνια είχαν κοντραριστεί για τον ίδιο θεσμό και πάλι στην προημιτελική φάση.

Ο Δικέφαλος είχε κερδίσει στην Τούμπα με το χάρμα οφθαλμών γκολ του Κονσεϊσάο και έχασε στην παράταση στον επαναληπτικό από τον... Κουκουλάκη με 2-0. Ο Κρητικός ρέφερι είχε κάνει ό,τι περνούσε από τη σφυρίχτρα του για να αφήσει τον ΠΑΟΚ εκτός κυπέλλου.

Μεταξύ πολλών άλλων, άφησε τον Δικέφαλο με εννέα παίκτες, αποβάλλοντας τον Κοντρέρας και τον Ίβιτς.

Το θέτω λοιπόν ως εξής: Για τον ΠΑΟΚ είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία να επιδιώξει μια άτυπη ρεβάνς για εκείνο τον άδικο αποκλεισμό. Οι περισσότεροι παίκτες που φορούν σήμερα την ασπρόμαυρη φανέλα αγωνίσθηκαν στον επαναληπτικό του Πειραιά και σίγουρα δεν ξέχασαν τα γεμάτα φόβο σφυρίγματα του διαιτητή από το Ηράκλειο.

Σαφώς και πρόκειται για δύο αναμετρήσεις υψηλού επιπέδου. Πάντα οι αναμετρήσεις ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού έχουν αίγλη και λάμψη. Κοντράρεται η μισή Ελλάδα με την άλλη μισή.

Το ενδιαφέρον που προκαλείται είναι τεράστιο, καθώς εκτός από τους οπαδούς των δύο ομάδων ασχολούνται με το παιχνίδι και οπαδοί άλλων ομάδων για ευνόητους λόγους.

Σε αγωνιστικό επίπεδο ο ΠΑΟΚ δεν έχει πείσει με τις τελευταίες του εμφανίσεις ότι είναι στο επιθυμητό επίπεδο. Θεωρώ όμως δεδομένο ότι η απόδοση της ομάδας θα είναι εντελώς διαφορετική το απόγευμα της Τετάρτης στον Πειραιά.

Σε σχέση πάντα με την απόδοση που είχε στους αγώνες με τον Πανσερραϊκό, τον Αστέρα Τρίπολης ακόμα και με τον Ολυμπιακό Βόλου που ναι μεν νίκησε με τρία γκολ, αλλά έδειξε ότι έχει αδυναμίες στον ανασταλτικό τομέα.

Σε παιχνίδια υψηλού ενδιαφέροντος ο ΠΑΟΚ μεταμορφώνεται πάντα προς το καλύτερο. Με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Άρη στην Τούμπα, ο Δικέφαλος σε όλα τα υπόλοιπα σημαντικά παιχνίδια της φετινής περιόδου πέρασε με άριστα τις εξετάσεις. Ακόμα και με τη Βιγιαρεάλ στην Ισπανία, παρά την ήττα, απέδωσε καλό ποδόσφαιρο και διεκδίκησε το αποτέλεσμα από έναν ισχυρότατο αντίπαλο.

Παρά την απουσία του Βιτόλο (που αποδεικνύεται ότι είναι πολυεργαλείο που δεν μπορεί να αντικατασταθεί) ο ΠΑΟΚ μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα και να θέσει βάσεις πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στην Τούμπα.

Το 4-4-1-1 στο οποίο φαίνεται να καταλήγει ο Χάβος έχει δύο προτερήματα.
«Γεμίζει» τη μεσαία γραμμή -απαραίτητη προϋπόθεση για να αντιμετωπίσεις τον Ολυμπιακό στην έδρα του- ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στους δύο παίκτες που θα κινηθούν επιθετικά στον άξονα, να κινηθούν με μεγαλύτερη άνεση εκμεταλλευόμενοι τα κενά που θα δημιουργηθούν στην άμυνα των γηπεδούχων από την προσπάθεια να πιέσουν μπροστά στην εστία του Κώστα Χαλκιά. Αν έχει και αδυναμίες το σύστημα, θα το διαπιστώσουμε στη διάρκεια του αγώνα.

ΥΓ1. Εννοείται ότι ο Τριτσώνης οφείλει να μην μιμηθεί τον συνάδελφο του. Τον Κουκουλάκη.

ΥΓ2. Για τους Άραβες τι να πω. Κατάφεραν οι εκπρόσωποί τους να απαξιώσουν το ενδιαφέρον. Οι εξελίξεις δρομολογήθηκαν όπως τις προβλέψαμε. Αν πραγματικά συνεχίζουν να ενδιαφέρονται μπορούν να παραμερίσουν τους εκπροσώπους τους και να κάνουν ουσιαστικές κινήσεις και όχι δηλώσεις για γήπεδα 50.000 θέσεων και επενδύσεις πολλών δεκάδων εκατομμυρίων. Όταν μιλάς για εκατομμύρια και ασχολείσαι με τα έσοδα των κυλικείων, συγγνώμη αλλά γελοιοποιείσαι.

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags