Facebook Pixel Εγκαταλείπει τον αθλητισμό η Δεβετζή!
Άλλα Σπορ
| 2011-01-19 11:31:00

Εγκαταλείπει τον αθλητισμό η Δεβετζή!

Εγκαταλείπει τον αθλητισμό η Δεβετζή!

Την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση πήρε ο Πηγή Δεβετζή, αφού όπως δήλωσε δεν πρόκειται να κατέβει ποτέ ξανά σε αγώνες! «Είναι ξεφτίλα πια».

Η Πηγή Δεβετζή, η Oλυμπιονίκης που μας χάρισε μοναδικές στιγμές υπερηφάνειας και συγκίνησης, η πρωταθλήτρια που μας δόξασε με τις επιδόσεις της και μας γοήτευσε με το πάθος και την αγάπη της για τον αθλητισμό και την Ελλάδα, πήρε μια μεγάλη απόφαση: να βάλει τέλος σε αυτή τη σπουδαία πορεία.

Μιλώντας αποκλειστικά στο “newsbomb.gr” παραδέχτηκε πως βρίσκεται σε μια περίεργη φάση της ζωής της και αποκάλυψε πως ο πρωταθλητισμός για εκείνη έχει τελειώσει: «Γεύτηκα πολλές πίκρες, αλλά έζησα και πολύ καλές στιγμές. Δεν έχω μετανιώσει για ό,τι έχω κάνει, αλλά είναι ένας κύκλος που έκλεισε για μένα. Δυστυχώς, η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της. Πάμε από το κακό στο χειρότερο και αντί να πάμε ένα βήμα μπροστά, πάμε δυο πίσω».

Δηλαδή, το αποφάσισες οριστικά;

«Ναι, δεν θα κατέβω σε αγώνες. Προτιμώ να κάνω άλλα πράγματα. Δεν αξίζει τον κόπο άλλωστε. Είναι ξεφτίλα πια. Δεν υπάρχει τίποτα. Να περιμένω τι και από ποιον; Εδώ για τα χρήματα από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου πέρασαν τρία χρόνια και μόνο με την απειλή δικαστικής προσφυγής φιλοτιμήθηκαν και μας τα έδωσαν. Δεν έχω πάρει τίποτα παραπάνω από όσα δικαιούμαι και όλα τα έχω πάρει με το σπαθί μου».

Τα πήρατε τελικά τα χρήματα του Πεκίνου; Αυτό είναι είδηση…

«Ούτε κι εγώ δεν το πιστεύω. Τα πήραμε όλοι στις 29 και 30 Δεκέμβρη. Βέβαια, όλη τη διαδικασία πίεσης για να τα πάρουμε επιτέλους, την ξεκίνησα μόνη μου. Όλοι τώρα μου λένε μπράβο που το έκανες, αλλά εγώ τους λέω: Παιδιά, το έκανα μόνη μου γιατί κανείς δεν ήταν μαζί μου τελικά. Κάποιος πρέπει να κάνει την κίνηση πάντα. Εγώ μόνη μου το σκέφτηκα κα πήγα σε ένα δικηγόρο προκειμένου να ασκήσω μια πίεση. Οι προθέσεις μου έφτασαν προφανώς στα υπουργεία κι έτσι πήραμε μετά από τρία χρόνια τα χρήματα που δικαιούμαστε. Έτσι, όμως, πρέπει να γίνεται; Τι να πω δεν ξέρω; Αν δεν ξεσηκωνόμασταν όλοι, κι εμείς και οι παρα-ολυμπιονίκες, δεν θα τα παίρναμε».

Τι συμβουλεύεις τα παιδιά που σε θαυμάζουν και ζητούν τη γνώμη σου;

«Στα νέα παιδιά θα πω: κάνετε αθλητισμό για το σώμα σας, για να έχετε μια ασχολία και για να ξεφεύγετε από διάφορα πράγματα. Μην κάνετε πρωταθλητισμό. Δεν αξίζει τον κόπο. Εγώ και σε σχολεία που πηγαίνω, αυτά λέω και όταν κάποιοι με ρωτούν γιατί τα λέω αυτά τους απαντώ: τι να πω στα παιδιά; Παραμύθια; Χάθηκαν όλα τα κίνητρα, τα πάντα. Ένα παιδί γιατί να κάνει αθλητισμό; Και τα λέω εγώ αυτά, που και να ξαναγεννιόμουν, πάλι αθλήτρια θα ήμουν στα σίγουρα».

Όμως, μετά από μια τέτοια πορεία στον αθλητισμό τι σκέφτεσαι να κάνεις;

«Ο πρωταθλητισμός για μένα έχει τελειώσει. Περιμένω μια καλή πρόταση και αξιολογώ όσες προτάσεις μου γίνονται. Άλλες αξίζουν, άλλες όχι. Σκέφτομαι τι άλλο μπορώ να κάνω γιατί είμαι δραστήρια και δεν μπορώ να κάτσω με τίποτα. Θα δω. Μπορεί να είναι από τηλεόραση μέχρι οτιδήποτε άλλο, με την προϋπόθεση όμως να αξίζει».

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags