Facebook Pixel Sportdog.gr | Νέο ντου του Ρουβίκωνα και χαμός - Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ
Life
| 2018-06-21 14:37:00

Νέο ντου του Ρουβίκωνα και χαμός - Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Νέο ντου του Ρουβίκωνα και χαμός - Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Για τον θάνατο εργαζόμενου κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού σε οροφή δωματίων συντήρησης εμπορευμάτων.

 

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στα κεντρικά γραφεία της αλυσίδας σούπερ μάρκετ  ΑΒ Βασιλόπουλος, για τον θάνατο εργαζόμενου κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού σε οροφή δωματίων συντήρησης εμπορευμάτων.

Προειδοποιούν μάλιστα ότι «Η συλλογική μας αντίσταση στο εργοδοτικό καθεστώς τρομοκρατίας που έχει επιβληθεί στους χώρους εργασίας είναι επιβεβλημένη».

Η ανάρτηση του Ρουβίκωνα

«Στις 14 Ιουνίου στο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στην Αθηνών-Πατρών, κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού σε οροφή δωματίων συντήρησης εμπορευμάτων, ο εργαζόμενος που πραγματοποιούσε τον καθαρισμό έχασε τη ζωή του. Για να ακριβολογούμε δεν την έχασε αλλά του την αφαίρεσαν, ο υπεύθυνος του εν λόγω καταστήματος μαζί με τη διοίκηση της εταιρείας, όταν η στέγη στην οποία είχε ανέβει υποχώρησε . Η βαρβαρότητα του γεγονότος όμως κορυφώθηκε όταν η απόφαση τη διεύθυνσης του καταστήματος ( η οποία διατάχθηκε από την κεντρική διοίκηση της εταιρείας ) ήταν να συνεχιστεί κανονικότατα η λειτουργία του μαγαζιού με το σώμα του νεκρού εργάτη να παραμένει επί δύο ώρες στο κατάστημα. Όπως αποδείχθηκε μάλιστα, η οροφή στην οποία στεκόταν ο εργαζόμενος ήταν ασυντήρητη με λογικό επόμενο να μην αντέχει ούτε το βάρος ενός μονάχα ανθρώπου. Προφανώς, για την εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος μια ανθρώπινη ζωή ( πόσο μάλλον ενός εργάτη που πολλές φορές έχουν οι ίδιοι αποδείξει πως δεν τους ενδιαφέρει ) δεν έχει χρηματικό κόστος, ενώ η σωστή συντήρηση των δομών και η κανονική καταβολή των δεδουλευμένων έχει. Για αυτούς ακριβώς τους λόγους προτίμησαν τη μη συντήρηση των δομών του καταστήματος. Πλέον, για την εργατική τάξη ως σύνολο αλλά και για όλους εμάς ως μέλη της, ο κίνδυνος ακόμα και να σκοτωθούμε προσπαθώντας να βγάλουμε το ψωμί μας έχει διογκωθεί τρομακτικά. Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος δε θα κλαφτεί δημόσια σε κανάλια, εφημερίδες και ιστοσελίδες, όπως θα γινόταν σε περίπτωση θανάτου ενός εφοπλιστή, ενός εργολάβου ή ενός βουλευτή ακριβώς γιατί ήταν εργαζόμενος. Το όνομα του θα προστεθεί στην μακρά πλέον λίστα των δολοφονημένων εργατών στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης, δίπλα από τα ονόματα εργαζομένων στη Speedex, στα Mikel, στη ΓΕΚ Τέρνα, στα Everest, στο Δήμο Τήνου και πόσα άλλα.

Δείτε το βίντεο στο newpost.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags