Facebook Pixel Η δόξα στην Παπανδρέου κι όχι στον Παπανδρέου
Life
| 2011-08-24 14:18:00

Η δόξα στην Παπανδρέου κι όχι στον Παπανδρέου

Η δόξα στην Παπανδρέου κι όχι στον Παπανδρέου

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τον υποβιβασμό Βόλου-Καβάλας, τον Γιώργο Παπανδρέου που θέλει να κλέψει τη δόξα από την Πόπη Παπανδρέου και την ανάγκη της χώρας να κερδίσει και σε άλλα γήπεδα. Όχι μόνο στα ποδοσφαιρικά.

Ο ελληνικός λαός μπορεί να κοιμάτε ήσυχος. Η πατρίδα βρίσκεται σε καλά χέρια. Ο πρωθυπουργός της χώρας το πήρε πάνω του: "πρέπει να απαλλαγούμε από τους παραγοντίσκους του ποδοσφαίρου, της πολιτικής και των μίντια". Τάδε έφη από του βήματος της Βουλής, ο Γεώργιος Παπανδρέου του Ανδρέα (που είχε εγκαινιάσει αυτοπροσώπως στον Ταύρο, το ράδιο Αθήνα. Την ελεύθερη ραδιοφωνία του Γαργαλάκου).

Μετά τον Καραμανλή του Μπαϊρακτάρη ένας ακόμα Έλληνας πρωθυπουργός κατά των ναταβατζήδων. Αφού σου λέει χάνουμε από τη Μέρκελ, αφού η Τρόικα μας έχει πάρει και τα σώβρακα, αφού στην Ευρωπαϊκή Ένωση μας έχουνε ξεπατώσει στα γκολ, να βρούμε κάποιους αντιπάλους στα μέτρα μας, να τους κατατρωπόσουμε. Και τους βρήκανε: κυβέρνηση VS Μπέος-Ψωμιάδης, διπλό ημίχρονο, άσος τελικό. Κάτι τέτοιους τύπους, Γερουλάνοι και σία τους έχουνε για κολατσό. Ο ένας στην κρυψώνα του, ο άλλος στη φυλακή και οι ομάδες τους στη Δέλτα Εθνική.

Μια χόρτα την έκανε τη Ροδούλα Ζήση, ο ωραίος Μπρούμελ του Υπουργείου Πολιτισμού. Βάρδα σε όλους αυτούς, μη τους βάλεις τίποτα δύσκολα: να μαζέψουνε τους φόρους. Να μειώσουνε την ανεργία. Να βρούνε άκρη στο μεταναστευτικό. Ούτε καν στα Ζωνιανά δεν μπορούνε να επιβάλλουνε την τάξη και τους παίρνουμε στο κυνήγι οι χασισοκαλιεργητές. Εκεί η ελληνική πολιτεία σηκώνει τα χέρια ψηλά. Στο ποδόσφαιρο, όμως, όλα τα σφάζει κι όλα τα μαχαιρώνει.

Μέχρι κι ο Πρωθυπουργός της χώρας έκανε δηλώσεις επί του θέματος. Αφού δεν μπορεί να πανηγυρίσει για τίποτα άλλο, πανηγύρισε τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στη Δέλτα Εθνική. Το κράτος όμως δεν έχει προσωπικά. Ούτε σχολιάζει κατά το δοκούν δικαστικές αποφάσεις. Ούτε συνιστούν τιμή για μια δημοκρατική χώρα, τα πρωτοσέλιδα ότι "οι δύο ομάδες έπεσαν με κυβερνητική εντολή". Και στο φινάλε δεν συνιστά μαγκιά να βάλεις μια δικιά σου Επιτροπή να βγάλει την απόφαση που θέλεις εσύ. Κι επειδή δεν μπορείς να κρατηθείς από τη χαρά σου σαν αρμόδιος Υπουργός να την προαναγγείλεις.

Είναι άλλο θέμα η κάθαρση κι άλλο η σπέκουλα. Αν κάποιοι υπερηφανεύονται ότι εξόντωσαν Μπέο-Ψωμιάδη πολλοί περισσότεροι είναι αυτοί που έπρεπε ήδη να έχουν απολογηθεί για το κατάντημα του ποδοσφαίρου. Κι όχι μόνο για τις δραστηριότητες των παραγοντίσκων, αλλά και των πολιτικών και των πολιτικάντιδων. Δεν φύτρωσαν ξαφνικά Βατοπέδι, Ψωμιάδηδες και Τσακογιάννιδες. Η κοπριά είναι το καλύτερο λίπασμα. Αν η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου πήρε εντολή από ρίξει Βόλο-Καβάλα στο παρελθόν έπαιρνε εντολές από Υπουργούς να δώσει άδεια συμμετοχής σε ομάδες με άδειους φακέλους. Το έχει πει για τον Βενιζέλο και τον Άρη, ο Σ. Καραμπέρης.

Η διαφθορά έχει βρει το κατάλληλο περιβάλλον για να ευδοκιμήσει. Έστω λοιπόν και με μια "στημένη" απόφαση έγινε η αρχή. Να πανηγυρίζει, όμως, ο πρωθυπουργός της χώρας, επειδή έριξε στο καναβάτσο Ψωμιάδη-Μπέο πάει πολύ. Σε άλλα γήπεδα οφείλει να κερδίσει αυτός. Στο ποδόσφαιρο τα εύσημα τα παίρνει η κυρία Παπανδρέου.

Πηγή: Sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags