Facebook Pixel Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα!
Life
| 2011-01-19 18:14:00

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα!

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τις κίβδηλες υποσχέσεις του Νικολαΐδη και το μεγάλο πάρτι που είχε στηθεί στη θητεία του…

Απ’ αυτόν τον προβληματικό έλεγχο, δεν προκύπτει πως ο Ντέμης έβαλε χέρι στο ταμείο, ούτε πως τα πήρε. Προκύπτει όμως ότι είχε στηθεί ένα μεγάλο πάρτι, όπου χωρίς να υπάρχει καλά –καλά ταμείο ως το 2006-07 κατά τα λεγόμενα του Νικολαϊδη στο NovaΣΠΟΡ FM, υπάρχουν υπέρογκες σπατάλες, πληρωμές δίχως παραστατικά. Ιστορίες με παίκτες που έπαιρναν μισθό 13.000 και μάνατζερ που έπαιρναν 35.000 και ασφαλώς για να μην ξεχνιόμαστε, μια σειρά από σπατάλες για προμελέτες και μελέτες για τη δημιουργία προπονητικού κέντρου και γηπέδου.

Θα σας δώσω ένα απλό παράδειγμα για να καταλάβετε: Όταν την ίδια εποχή η ΑΕΚ δεν έπαιρνε τον 30άρη τότε Ιμπαγάσα για 200.000 ευρώ, για λόγους οικονομίας, δεκάδες χιλιάδες ευρώ πήγαιναν αριστερά και δεξιά για τις μελέτες εκτάσεων για προπονητικό και γήπεδο.

Ο Ντέμης οφείλει ν’ απαντήσει, αν ποτέ πάτησε πόδι για τις υπέρογκες αμοιβές, όπως φαίνεται πολλών στελεχών. Θα έπρεπε να είχε αντιληφθεί πως μια ΠΑΕ που ήθελε συμμάζεμα, έκανε δαπάνες για πράγματα που δεν είχαν καμία σχέση με το να γίνει ανταγωνιστική. Θα πρέπει να μας εξηγήσει από πότε αντιλήφθηκε, αν το έκανε ότι το πράγμα έχει ξεφύγει. Όφειλε να έχει μιλήσει όταν του ζήτησαν να μπει συγκεκριμένος μάνατζερ να κάνει τις μεταγραφές. Όφειλε να μιλήσει όταν μέτοχος άρχισε να λέει ότι δεν βάζει λεφτά αν δεν έρθει συγκεκριμένος παίκτης. Τώρα ας μην απορεί γιατί χρεώνεται και πολλά για τα οποία μπορεί και να μην έχει ευθύνη.

Διότι απλούστατα ο κόσμος δεν γνωρίζει κανέναν από τους μετόχους, αλλά εμπιστεύτηκε τα όνειρα του για να ξαναγίνει η ΑΕΚ μεγάλη, τον Νικολαϊδη. Όφειλε επίσης, πολύ πριν φτάσει ο διαχειριστικός έλεγχος έστω και σε αυτό το προβληματικό πόρισμα, αφού λείπουν πολλά στοιχεία και εκείνος δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, να αποκαλύψει πως η δική του συνδρομή για όλα αυτά τα θέματα που προκύπτουν σε αυτόν τον έλεγχο, δεν ζητήθηκε. Κι επειδή πιστεύω ότι ήταν αδύνατο να μην γνωρίζει, πως θα πρόκυπτε θέμα για τα βιβλία των χρήσεων λήξης για το 2005 και το 2006 επίσης θα έπρεπε να έχει παρέμβει νωρίτερα. Άλλωστε η ΠΑΕ έχει δημοσιοποιήσει σχεδόν δέκα μέρες ότι θα έλειπε σημαντικό κομμάτι της έρευνας γι’ αυτή την περίοδο.

Σε μένα που είμαι λίγο περισσότερο καχύποπτος αυτή η ιστορία μοιάζει πολύ βολική για πολλούς. Αυτός ο έλεγχος, πέρα από την παρουσίαση ορισμένων καταστάσεων που λίγο πολύ, οι πιο καχύποπτοι φανταζόμασταν ότι είχαν συμβεί, δεν προσθέτει τίποτα καινούριο, πέρα από το ότι συγκεκριμενοποιεί κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Ευθύνες όμως σε πρόσωπα, δεν μπορούν ν’ αποδοθούν, όπως άλλωστε ξεκαθάριζε από την αρχή το πόρισμα του ελέγχου. Οπότε για την τωρινή διοίκηση η έξωθεν καλή μαρτυρία υπάρχει μετά από αυτόν τον έλεγχο, ενώ νομικά, πέρα από τις ενδείξεις για αλόγιστες σπατάλες, δεν υπάρχει περίπτωση ν’ ανοίξει… ρουθούνι για κάποιο φυσικό πρόσωπο.

Το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι ν’ αρχίσει ο ένας μέτοχος να ξεμπροστιάζει τον άλλο. Αυτό που απομένει είναι το συναίσθημα του «Ενωσίτη» πως για μια ακόμα φορά έπεσε θύμα, ενός οράματος που τελικά έγινε ότι έχει πει για το Πρωτάθλημα ο Ντέμης Νικολαϊδης, δηλαδή μια εφήμερη χαρά γι’ αυτούς και –πιθανότατα- ένα μεγάλο φαγοπότι για κάποιους άλλους .

Ο Ντέμης δεν προκύπτει από πουθενά πως έβαλε χέρι στο ταμείο. Αυτό δεν προκύπτει άλλωστε και για σχεδόν όλους τους αναφερόμενους. Υπάρχει ωστόσο η ηθική ευθύνη του Ντέμη απέναντι στον κόσμο. Του υποσχέθηκε διαφάνεια, ως και για το τελευταίο ευρώ. Το βέβαιο είναι ότι έστω και από αυτόν τον προβληματικό έλεγχο, προκύπτει πως δεν ήταν συνεπής στην υπόσχεση που έδωσε.

ΠΗΓΗ: www.sday.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags