Facebook Pixel Κάτι παραπάνω από απλός προπονητής!
Life
| 2011-01-19 19:05:00

Κάτι παραπάνω από απλός προπονητής!

Κάτι παραπάνω από απλός προπονητής!

Ο Παντελής Ζουμπούλης γράφει για την παραίτηση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ από τον πάγκο του Άρη και τι μέλλει γενέσθαι με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Το σοκ είναι ισχυρό. Από τα… «η συνεργασία μας είναι άριστη, ο προπονητής μας είναι το αφεντικό» της διοίκησης και τα… «νιώθω πολύ καλά εδώ, η σκέψη μου είναι να μείνω για πολλά χρόνια» του Κούπερ, φτάσαμε στο διαζύγιο!

Τη στιγμή που η συντριπτική πλειονότητα των φίλων του Αρη περίμενε τα χαρμόσυνα νέα της επέκτασης της συνεργασίας των δύο πλευρών, ήρθε το αναπάντεχο.

Στην γραπτή του δήλωση ο Κούπερ αφήνει να εννοηθεί ότι παραιτήθηκε εξαιτίας των άσχημων αποτελεσμάτων της ομάδας στο πρωτάθλημα. Και ότι η απόφασή του είναι οριστική και αμετάκλητη, παρά τις προσπάθειες της διοίκησης να τον μεταπείσει.

Δεν μπορεί, όμως, μέσα σε πέντε, δέκα αράδες να κλείσει έτσι απλά ένα τέτοιο ζήτημα. Ο Κούπερ έφυγε, μα απορίες υπάρχουν ακόμη για το πώς φτάσαμε ως εδώ; Και πρέπει να λυθούν γιατί πάνω στον Κούπερ είχε επενδύσει πολλά όνειρα, τους έδωσε όραμα η παρουσία του.

Από το βράδυ της Τρίτης ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι αναζήτησης ευθυνών στην κοινωνία του Αρη. «Η διοίκηση δεν του κάνει τις μεταγραφές που θέλει», «η διοίκηση τον εξανάγκασε σε παραίτηση», είναι η συνισταμένη αυτών που μιλούν εξ ονόματος του Έκτορα. Είναι η αίσθηση που επικρατεί στους περισσότερους. «Έφυγε επειδή πίστευε πως δεν μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα. Είχε τα κλειδιά, έχει και την ευθύνη…», υποστήριζαν εκείνοι που δεν… χαλάστηκαν πολύ με την παραίτηση του 55χρονου τεχνικού. Όλοι στηρίζονται σε εικασίες και υποθέσεις εργασίας.

Ο Κούπερ τοποθετήθηκε δημόσια σήμερα το πρωί και αντέκρουσε όλα τα παραπάνω, τονίζοντας ότι ήταν δική του η απόφαση να παραιτηθεί. Για καθαρά αγωνιστικούς λόγους. Αν πράγματι η διοίκηση τον «καπέλωνε», όπως ισχυρίζονται, ας το έλεγε. Εχει τίποτα να φοβηθεί; ‘Η μήπως έχει λόγους να θέλει να καλύψει τη διοίκηση; Δεν θα ήταν άσχημο να μιλήσει και η διοίκηση. Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό, για τον Καμάνιο και τους παίκτες που πρότεινε, για το νέο συμβόλαιο του Κούπερ και το οικονομικό σκέλος.

Ο Κούπερ ομολόγησε, εμμέσως πλην σαφώς, με την δημόσια τοποθέτηση που έκανε, την αδυναμία του να αντιστρέψει την κατάσταση στο πρωτάθλημα. Ακόμη κι αν δεν είναι έτσι, αυτό είπε. Δεν υπάρχει κάτι κακό σ’ αυτό. Πήρε την ευθύνη πάνω του και αποχώρησε, πιστεύοντας ότι έτσι θα προκαλέσει ένα ηλεκτροσόκ στην ομάδα. Έστω αν θα περίμεναν πολλοί φίλοι του Άρη να μείνει και να παλέψει, γιατί όσο ευθύνεται για την κακή εικόνα της ομάδας στο πρωτάθλημα, άλλο τόσο είναι και το μερίδιο που έχει για την πορεία που κάνει στην Ευρώπη.

Σε κάθε περίπτωση, το βέβαιο είναι ότι ο Άρης έχασε μία μεγάλη ευκαιρία. Γιατί, ο Κούπερ δεν ήταν ένας… απλός προπονητής. Ήταν πολλά παραπάνω. Καταλαβαίνει ο καθένας τι εννοούμε. Από την άλλη, βέβαιο είναι ότι και ο Αρης δεν πρόκειται να χαθεί. Στο παρελθόν έχει βρεθεί σε ακόμη πιο δύσκολες καταστάσεις, αλλά τις ξεπέρασε και προχώρησε.

Αν μας επιτρέπετε όμως, πρέπει να μάθει τέτοιες ευκαιρίες σαν αυτή που του παρουσιάστηκε με τον Κούπερ να τις εκμεταλλεύεται και όχι να τις χάνει. Γιατί τέτοιες ευκαιρίες δεν σου παρουσιάζονται συχνά…

ΠΗΓΗ: www.sport24.gr


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags