Facebook Pixel «Όρτσα τα πανιά, κόντρα στον Δεληβοριά!»
Ποδόσφαιρο
| 2011-01-20 03:35:00

«Όρτσα τα πανιά, κόντρα στον Δεληβοριά!»

«Όρτσα τα πανιά, κόντρα στον Δεληβοριά!»

O Κώστας Μιαούλης γράφει για τη νίκη της ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό, εν μέσω των πορισμάτων του διαχειριστικού ελέγχου.

Μέσα από διαχειριστικούς, αλληλοκαρφώματα, ισολογισμούς, αλόγιστες δαπάνες, η ΑΕΚ έδειξε για μια ακόμα φορά στα φετινά ντέρμπι τον χαρακτήρα της.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος υπέγραψε -με δύο ακόμα γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό- μια νίκη καρδιάς και οδήγησε σε ένα ξέσπασμα χαράς χιλιάδες «Ενωσίτες», που βλέπουν την «λαβωμένη» τους ομάδα, ν’ αντέχει κόντρα στα σημεία των καιρών.

Αυτό το μεγάλο «διπλό» έρχεται σαν συνέχεια της συστηματικής δουλειάς που κάνει ο Ισπανός -με τα όποια λάθη, αλλά και όλες τις αντιξοότητες.

Για όσους θέλουν συγκρίσεις ακόμα με τον προηγούμενο, η ΑΕΚ έφτασε τις επτά εκτός έδρας επιτυχίες από τότε που ανέλαβε ο Χιμένεθ σε όλες τις διοργανώσεις και συνεχίζει.

Είναι αυτή που κέρδισε όλα τα ντέρμπι με τους δύο μεγάλους αντιπάλους της, δίχως να δεχτεί γκολ.

Είναι η ομάδα που -μετά από τέσσερα παιχνίδια- δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ από τον σούπερ στράικερ του Πρωταθλήματος μας, τον Τζιμπρίλ Σισέ. Είναι αυτή που η άμυνα της έχει «κλειδώσει» για τα καλά και έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ στα τελευταία πέντε επίσημα ματς -και μόλις ένα στα πρόσφατα τέσσερα εκτός έδρας (Λάρισα, Πανσερραϊκό, Αστέρα και Παναθηναϊκό).

Πάνω απ’ όλα, είναι αυτή που αντιστέκεται -όσο και αν όλα τα «κανόνια» της σκάνε πάντα πριν από τα μεγάλα ματς. Τον διαχειριστικό τον έβγαλαν παραμονές του ντέρμπι. Δεν πειράζει, η ΑΕΚ πάει κόντρα σε όλα αυτά.

Ο Νασούτι -που πολλοί κατηγόρησαν σαν λάθος μεταγραφή- για δεύτερη φορά στη φετινή σεζόν «βίδωσε» τον Σισέ. Ο Μάκος έκανε ένα απίστευτο παιχνίδι, όπως και ο Ντιόπ, ενώ ο Δέλλας ήταν «Κολοσσός» όπως πάντα. Κι αν ο Χιμένεθ φάνηκε να έχει -και ξέρω πως θα είχε κατηγορηθεί γι’ αυτό, αν το ματς στράβωνε- αμυντικούς προσανατολισμούς, έστρωσε με τις αλλαγές του το ματς -και όχι μόνο διασφάλισε το μηδέν, αλλά η ΑΕΚ, μετά από αυτές, έβαλε και δεύτερο.

Την ώρα αυτής της νίκης μου ερχόταν στο μυαλό, ένα παλιό τραγούδι του Αντώνη Καλογιάννη. «Όρτσα τα πανιά, κόντρα στον Δεληβοριά, είναι τα αμπάρια γεμάτα, π’ ανάθεμα τα, άγρια παιδιά». Αφιερωμένο στην μεγάλη νίκη της ΑΕΚάρας.

ΠΗΓΗ: www.sport-fm.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags