Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο καιρός σήμερα
Life
| 2018-10-18 07:11:00

Ο καιρός σήμερα

Sportdog Team
Ο καιρός σήμερα

Αναλυτικά η πρόγνωση της ημέρας.

Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά τμήματα της χώρας και στο Αιγαίο, με πιθανότητα λίγων βροχών τοπικού χαρακτήρα στη Θράκη, στην Εύβοια και πιθανόν στα ορεινά της Κρήτης περιμένουμε την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωία θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Παράλληλα ελαφρώς αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια.

Οι θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 8 έως 25 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία, όπου θα είναι 2 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη, στην Ήπειρο από 10 έως 27, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 25 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 24 βαθμούς, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας από δυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού και περιορισμένη τοπικά ορατότητα νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι και πρόσκαιρα κυρίως στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά και βόρεια οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Πηγή: meteo.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags