Facebook Pixel "Αφού μπόρεσε η Μακάμπι, γιατί όχι και το Ισραήλ;"
Life
| 2011-09-01 16:55:00

"Αφού μπόρεσε η Μακάμπι, γιατί όχι και το Ισραήλ;"

"Αφού μπόρεσε η Μακάμπι, γιατί όχι και το Ισραήλ;"

Ο Γιτζάκ Σουμ, γνωστός μας από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, μιλώντας στο gazzetta.gr για το ματς του Ισραήλ με την Ελλάδα, τόνισε μεταξύ άλλων οτι "αφού ο Παναθηναϊκός, που αποτελεί μία σταθερή δύναμη στην Ευρώπη, αποκλείστηκε από την Μακάμπι, τότε και το Ισραήλ μπορεί να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στην Ελλάδα!"

Αναλυτικά:

«Αρχικά πρέπει να σας πω ότι ο καιρός είναι πολύ καλύτερος από ότι την προηγούμενη βδομάδα, μπορώ να πω ότι είναι όπως και στην Ελλάδα. Εχει ζέστη και υγρασία, αλλά οι Έλληνες παίκτες δεν είναι ασυνήθιστοι σε τέτοιες συνθήκες.

Μην νομίζετε ότι θα αντιμετωπίσουν κάτι το... πρωτόγνωρο. Αυτό που κατά την άποψή μου μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα είναι η ώρα διεξαγωγής του παιχνιδιού, αλλά δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Πρόβλημα θα έχουν όμως και οι δύο ομάδες, όχι μόνο η ελληνική. Ούτε οι δικοί μας παίκτες έχουν συνηθίσει να παίζουν μέσα στο μεσημέρι και φυσικά βρίσκονται και αυτοί στο ξεκίνημα της χρονιάς, οπότε δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Οσον αφορά το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο Ισραήλ και στις προσδοκίες, τόνισε: «Εχουμε αντιμετωπίσει αρκετές φορές την Ελλάδα και πάντα παρακολουθώ τα παιχνίδια. Μπορώ να σας πω ότι είναι η πρώτη φορά που βλέπω τόσο μεγάλη πίστη για τη νίκη. Η ψυχολογία αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλή. Οι περισσότεροι παίκτες που αποτελούν το βασικό σχήμα αγωνίζονται εκτός Ισραήλ και δεν είναι πάντα εύκολο να υπάρξει συντονισμός. Αυτή τη φορά, βλέπω ένα φίλινγκ μοναδικό, ο κοινός σκοπός της νίκης κυριαρχεί σε όλους, που είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στις υποχρεώσεις της Εθνικής».

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού δεν θέλησε να σταθεί ξεχωριστά σε κάποιον παίκτη: «Ασφαλώς και ο Μπεναγιούν αποτελεί ένα πολύ σημαντικό όπλο, ειδικά μετά την μεταγραφή του στην Αρσεναλ η ψυχολογία του θα είναι περισσότερο ανεβασμένη. Δεν είναι όμως ο μόνος. Το Ισραήλ αποτελεί μια επιθετική ομάδα και πιστεύω ότι έχει πολύ μεγάλη ποιότητα στην ανάπτυξη. Και σε αυτό συντελούν όλοι οι παίκτες».

Οσον αφορά την Εθνική μας, υποστήριξε: «Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω σαφή εικόνα από την Εθνική σας. Έχω όμως... από τον Παναθηναϊκό! Και πιστέψτε με, δεν είμαι ο μόνος που κάνει αυτόν τον συσχετισμό. Η άποψη που κυριαρχεί και έχει βοηθήσει στην καλή ψυχολογία είναι ότι αφού ο Παναθηναϊκός, που αποτελεί μία σταθερή δύναμη στην Ευρώπη, αποκλείστηκε από την Μακάμπι, τότε και το Ισραήλ μπορεί να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στην Ελλάδα!».

Η ισοπαλία δεν αρκεί για το Ισραήλ, που αγωνίζεται με την πλάτη στην τοίχο. Το άγχος ωστόσο... δεν είναι ικανό να «σπάσει» τους Ισραηλινούς, σύμφωνα με τον Σουμ: «Η Ελλάδα θα είναι ικανοποιημένη και με την ισοπαλία, σε αντίθεση με εμάς. Πρέπει να περιμένετε ένα Ισραήλ που θα μπει από το πρώτο λεπτό επιθετικά και θα προσπαθήσει να κάνει παιχνίδι. Το όποιο άγχος μετά από τα πρώτα λεπτά και με την υποστήριξη του κόσμου θα φύγει. Δεν ξέρω ποιος θα νικήσει, ξέρω όμως ότι το Ισραήλ θα πιέσει ασφυκτικά από το πρώτο λεπτό!».

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags