Facebook Pixel Οι δέκα καλύτερες μεταγραφές κι όχι μόνο
Life
| 2011-09-01 23:45:00

Οι δέκα καλύτερες μεταγραφές κι όχι μόνο

Οι δέκα καλύτερες μεταγραφές κι όχι μόνο

Διαβάστε το top10 των μεταγραφών της φετινής Superleague και την ομάδα που κινήθηκε πιο έξυπνα από όλους στο παζάρι.

Μεταγραφές τέλος! Τουλάχιστον για τους ποδοσφαιριστές που δεν έμειναν ελεύθεροι πριν τις 30 Ιουνίου, αλλά πλέον δύσκολα μία ομάδα θα βρεις κάποιον αξιόλογο παίκτη που θα προσφέρει άμεσα τις υπηρεσίες του μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Οι ομάδες της Superleague λοιπόν για πρώτη φορά τα τελευταία δέκα με δεκαπέντε χρόνια κινήθηκαν σε ρηχά νερά, στο πιο φτωχό μεταγραφικό παζάρι που θυμόμαστε.

Παρόλα αυτά τα μεγάλα ονόματα δεν έλειψαν για ακόμα μία φορά, με τον Ολυμπιακό να είναι ο πρωταθλητής και στις μεταγραφές. Οι ερυθρόλευκοι έχουν, ίσως, το πιο πλήρες ρόστερ των τελευταίων ετών και ετοιμάζονται για μεγάλα πράγματα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Εκτός από τους κόκκινους όμως είχαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, τα οποία και θα αναλύσουμε πιο κάτω.

Αφού σας αρέσουν οι αριθμοί!

Συνολικά λοιπόν οι 13 ομάδες (αυτές ξέρουμε μέχρι τώρα) απέκτησαν 109 ποδοσφαιριστές. Όταν λέμε 109, εννοούμε προσθήκες παικτών στο ρόστερ. Σε αυτές πχ υπολογίσαμε ακόμα και τον Τάτο στον Ατρόμητο, ο οποίος ανήκει στον Ολυμπιακό και παραχωρήθηκε στην ομάδα του Περιστερίου.

Από τους 109 οι 41 είναι Έλληνες και οι 68 ξένοι. Η ΑΕΚ είναι νικήτρια στον αριθμό μεταγραφών με 15 προσθήκες, ενώ ακολουθεί ο Ατρόμητος με 12 προσθήκες και ο Ολυμπιακός με 11.

Αν σε όλα αυτά προσθέταμε και τους παίκτες της Καβάλας, του Βόλου και του Αστέρα (που γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα ότι θα παίξουν στην πρώτη κατηγορία), τότε ο αριθμός μεγαλώνει αρκετά, όπως και η αναλογία των ξένων με τους Έλληνες.

Ο πλούσιος, ο έξυπνος και οι... "λειψοί"

Δεν πρέπει να είσαι μάγος στα μαθηματικά για να καταλάβεις ότι ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα για μεταγραφές, τα οποία αγγίζουν περίπου τα 4.5 εκ. ευρώ, ίσως και πιο λίγα, (υπάρχουν και ρήτρες για το επόμενο καλοκαίρι), ενώ όλοι οι υπόλοιποι (12 ομάδες) με το ζόρι ξεπέρασαν το 1.5 εκ. ευρώ!

Η ομάδα με τις πιο έξυπνες προσθήκες είναι ο Ατρόμητος που κινήθηκε πιο γρήγορα από όλους στο παζάρι και πήρε αρκετούς παίκτες που διέπρεψαν στο περσινό πρωτάθλημα (Επστάιν, Μακρής, Μήτρογλου, Μπέλιτς, Πίτου Γκαρσία, Γουέιν Τόμας).

Από εκεί και πέρα πολλές ομάδες άφησαν πολλά κενά στο ρόστερ τους. Ο ΠΑΟΚ με τον Άρη έμειναν "ορφανοί" στην επίθεση, ο ΟΦΗ έχει τρομερές ελλείψεις σε άμυνα και επίθεση, ο Πανιώνιος δεν έχει πάγκο, η Ξάνθη δεν έχει ποιότητα στα χαφ, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Εργοτέλης έχουν ενδεκάδα με μεγάλο μέσο όρο ηλικίας, ο Παναθηναϊκός δεν αντικατέστησε τον Σισέ και τέλος ο Παναιτωλικός δεν έκανε τελικά τις μεταγραφές που όλοι περίμεναν.

Υπάρχουν όμως 10 ημέρες ακόμα και ελάχιστοι (ελάχιστοι όμως) ποδοσφαιριστές που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε βάθος χρόνου, μιας και είναι ανέτοιμοι αγωνιστικά. Μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα έχουν παίκτες που όταν μείνουν ελεύθεροι, θα γίνει... σφαγή!

Το Sport24.gr σου δίνει τη δυνατότητα να γίνεις Αθλητικός Δημοσιογράφος στο Internet. Με την εκπαιδευτική καθοδήγηση του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Το top 10 των μεταγραφών!

Σας κουράσαμε και πάμε κατευθείαν στο ψητό. Οι δέκα καλύτερες μεταγραφές ποδοσφαιριστών που ήρθαν στην Ελλάδα, με βάση το βιογραφικό τους γιατί ακόμα δεν τους έχουμε δει εν δράσει.

Νο. 10: Κοστίν Λαζάρ - ΠΑΟΚ

Μεγάλη καριέρα στην Ρουμανία με πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ραπίντ Βουκουρεστίου και διεθνής με την Ρουμανία.

Νο. 9: Ίσμαελ Μπουζίντ - ΠΑΣ Γιάννινα

Έκπληξη; Όχι. Πρωτάθλημα με Γαλατάσαρϊ, καριέρα σε Καϊζερσλάουτερν, Χαρτς, Τρουά και διεθνής με την Αλγερία.

Νο. 8: Ρόι Κάρολ - ΟΦΗ

Και μόνο το γεγονός ότι ήταν τέσσερα χρόνια στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φτάνει. Ακολούθησαν Γουέστ Χαμ, Ρέιντζερς, Οντένσε.

Νο. 7: Βίκτορ Βιτόλο - Παναθηναϊκός

Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ πέτυχε σπουδαία πράγματα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Από τις πιο έξυπνες μεταγραφές του καλοκαιριού και σε καλή ηλικία.

Νο. 6: Φλόριν Λόβιν - Κέρκυρα

Κι άλλη έκπληξη; Ναι. Τρία πρωταθλήματα με την Στεάουα Βουκουρεστίου, συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ, βασικό μέλος της ομάδας και μεταγραφή στην Γερμανία.

Νο. 5: Άγγελος Χαριστέας - Παναιτωλικός

Ξέρουμε... Ναι ναι... Ναι... ναι... ΟΧΙ! Ο Άγγελος Χαριστέας ΕΙΝΑΙ ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστές με τους περισσότερους διεθνείς τίτλους. Πήρε κι ένα Euro το 2004. Θα βοηθήσει τον Παναιτωλικό.

Νο. 4: Κώστας Μήτρογλου - Ατρόμητος

Ο περσινός MVP του δεύτερου γύρου στην Superleague, με σπουδαία προσόντα και σε εξαιρετική ηλικία. Διεθνής με την Ελλάδα και κίλερ στην περιοχή.

Νο. 3: Ζαν Μακούν - Ολυμπιακός

Βασικούρα στην Λίλ, μεταγραφή πολλών εκατομμυρίων στην Λιόν, μεταγραφή στην Πρέμιερ Λιγκ και μόλις 28 ετών!

Νο. 2: Φραν Γέστε - Ολυμπιακός

Όταν έχεις 11 χρόνια καριέρας στην Πριμέρα βασικός και αναντικατάστατος, φτάνει και περισσεύει για να μπεις στο Νο.2

And the winner is.......(τρτρτρτρ): Έιντουρ Γκούντγιονσεν - ΑΕΚ

Δεν θέλει και πολύ σκέψη. Τσέλσι, Μπαρτσελόνα, Μονακό, Τότεναμ. Κατάκτηση Τσάμπιονς Λιγκ, πρωταθλήματα, κύπελλα. Είναι ένας από τους μεγαλύτερος ποδοσφαιριστές που ήρθαν ποτέ στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags