Facebook Pixel Sportdog.gr | Υπόθεση Γ. Μακρή: Ο «εισαγόμενος» εκτελεστής με τη μάσκα σιλικόνης
Life
| 2018-11-07 11:45:00

Υπόθεση Γ. Μακρή: Ο «εισαγόμενος» εκτελεστής με τη μάσκα σιλικόνης

Υπόθεση Γ. Μακρή: Ο «εισαγόμενος» εκτελεστής με τη μάσκα σιλικόνης

Το ρόλεξ και η καμαριέρα.

 

Στο συμπέρασμα ότι ο εκτελεστής του 46χρονου επιχειρηματία Γιάννη Μακρή είχε έρθει στη χώρα μας από το εξωτερικό, προκειμένου να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου, έχουν καταλήξει οι αστυνομικές Αρχές.

Η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα ύστερα από την εξέταση του βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος, η οποία και κατέγραψε καρέ-καρέ τη δολοφονική επίθεση διάρκειας 5 δευτερολέπτων. 

Όπως φαίνεται στο βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Καθημερινή», ο δολοφόνος του 46χρονου επιχειρηματία, λειτούργησε με «θανατηφόρα» εμπειρία και απόλυτα ψύχραιμες κινήσεις, πυροβολώντας το θύμα αρχικά τέσσερις φορές και εν συνεχεία τελειώνοντας την χρήση πιστολιού με σιγαστήρα.

 

Ο δράστης, ο οποίος δεν αποκλείεται να κάλυπτε το πρόσωπό του με μάσκα σιλικόνης, φορούσε ένα μαύρο καπέλο τζόκεϊ, ένα δίχρωμο αθλητικό μπουφάν, μαύρο παντελόνι και αθλητικά παπούτσια. 

Μετά την εκτέλεση, όπως αποτυπώθηκε στο βίντεο, ο εκτελεστής άρχισε να τρέχει προκειμένου να απομακρυνθεί από το συγκεκριμένο σημείο όσο το δυνατόν γρηγορότερα. 

Σημειώνεται πως βάσει εκτιμήσεων, ο δράστης αμέσως μετά το συμβάν διέφυγε για το εξωτερικό, προκειμένου να χαθούν τα ίχνη του και να μην μπορέσουν να τον εντοπίσουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Το βράδυ της Δευτέρας η σύζυγος του Γιάννη Μακρή, αλλά και ο πατέρας του κατέθεσαν στους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, χωρίς προς το παρόν να μπορούν να δώσουν στοιχεία ικανά για να βοηθήσουν τις έρευνες.

Το ρόλεξ και η καμαριέρα 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», ο Μακρής επρόκειτο να παρουσιαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο την 1η Νοεμβρίου, μία ημέρα μετά, τη δολοφονία του δηλαδή, κατηγορούμενος για το ότι τον Σεπτέμβριο του 2011 καταμήνυσε ψευδώς, για κλοπή ρόλεξ αξίας 30.000 ευρώ, καμαριέρα ξενοδοχείου των Νοτίων προαστίων Αττικής.

Ειδικότερα, ο Μακρής κατέθεσε αναφορά στην Αστυνομία του τμήματος Γλυφάδας ότι η καμαριέρα απέσπασε το ρόλεξ από το δωμάτιο που διέμενε. 

O επιχειρηματίας, κατέθεσε την εν λόγω αναφορά στους αστυνομικούς του τμήματος Γλυφάδας αλλά 3 ημέρες αργότερα, επέστρεψε στο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει πως τελικά βρήκε το Rolex του κρυμμένο σε ένα παπούτσι. 

Οι αστυνομικοί, τον συνέλαβαν με την κατηγορία της ψευδούς καταμήνυσης και τον παρέπεμψαν να δικαστεί στο αυτόφωρο.

Ο δικηγόρος του, όμως, πέτυχε να ζητήσει ο εισαγγελέας περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και διέταξε προκαταρκτική έρευνα. 

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», ο Γιάννης Μακρής είχε προβεί στην καταγγελία αυτή προκειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, να λάβει ποσό αποζημίωσης από ασφαλιστική εταιρεία για το εν λόγω ρολόι. Μάλιστα στο κείμενο κατά του Γιάννη Μακρή για την παραπομπή του σε δίκη αναφερόταν: «Καταμήνυσαν ψευδώς την εγκαλούσα για τι ότι η τελευταία τέλεσε σε βάρος του δευτέρου κατηγορουμένου το έγκλημα της κλοπής και συγκεκριμένα ότι εισήλθε στο δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο διανυκτέρευσε για καθαριότητα και αφαίρεσε το ρολόι με σκοπό να το οικειοποιηθεί παράνομα. Το ανωτέρω όμως γεγονός είναι ψευδές καθόσον η εγκαλούσα ουδέποτε αφαίρεσε το ρολόι του, οι δε κατηγορούμενοι τελούσαν σε γνώση του ψεύδους τους».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags