Facebook Pixel Sportdog.gr | «Αστακός» η Αθήνα ενόψει Πολυτεχνείου - Τι φοβάται η αστυνομία
Life
| 2018-11-15 21:27:00

«Αστακός» η Αθήνα ενόψει Πολυτεχνείου - Τι φοβάται η αστυνομία

«Αστακός» η Αθήνα ενόψει Πολυτεχνείου - Τι φοβάται η αστυνομία

Σε ισχύ από σήμερα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

 

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι η αστυνομία ενόψει των εορτασμών για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που θα κορυφωθούν το Σάββατο με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Την ίδια ώρα, από σήμερα έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, ενώ το Σάββατο θα κλείσουν προσωρινά τρεις σταθμοί του μετρό.

Στους δρόμους αναμένεται να βγουν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, ενώ στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προβλέπεται η αυξημένη επιτήρηση αστυνομικών τμημάτων και γενικώς κτιρίων, όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν καταδρομικές επιθέσεις.

Παράλληλα, «μυστικοί» αστυνομικοί στα Εξάρχεια θα παρατηρούν τυχόν ύποπτες κινήσεις ατόμων, καθώς και κτίρια, τα οποία τελούν υπό κατάληψη.

Ακόμα, το Σάββατο η αστυνομία θα προχωρά σε προληπτικές προσαγωγές υπόπτων για την αποφυγή επεισοδίων.

Τέλος, πάνω από το κέντρο της Αθήνας από νωρίς ανήμερα της επετείου θα πετούν συνεχώς τόσο το ελικόπτερο της αστυνομίας όσο και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), ώστε το Κέντρο Επιχειρήσεων να έχει ολοκληρωμένη εικόνα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα

Σε ισχύ είναι από σήμερα έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος.  

Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν και το Σάββατο 17 Νοεμβρίου, κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.

Επίσης, τροποποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στα δρομολόγια και στις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ), σύμφωνα με απόφασης που ήραν οι «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.».

Κλειστοί το Σάββατο τρεις σταθμοί του σταθμού

Προσωρινά κλειστοί θα παραμείνουν το Σάββατο 17 Νοεμβρίου, τρεις κεντρικοί σταθμοί του Μετρό, μετά από εντολή της ΕΛ.ΑΣ., για την ασφαλή μετακίνηση του επιβατικού κοινού κατά τις εκδηλώσεις για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ειδικότερα, θα κλείσουν διαδοχικά οι σταθμοί «Μέγαρο Μουσικής» στις 15:00, «Ευαγγελισμός» στις 16:30 και «Σύνταγμα» στις 16:30.

Τα δρομολόγια του Μετρό θα διεξάγονται κανονικά, αλλά οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση.

Οι σταθμοί θα ανοίξουν μετά το πέρας των εκδηλώσεων κι αφού προηγηθεί νέα σχετική εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags