Facebook Pixel Ο Πότρο και ο ...Πρώτος! (ΒΙΝΤΕΟ)
Άλλα Σπορ
| 2011-01-20 16:00:00

Ο Πότρο και ο ...Πρώτος! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πότρο και ο ...Πρώτος! (ΒΙΝΤΕΟ)

Εντυπωσιακά συνέχισε τις εμφανίσεις του στο πρώτο Γκραν Σλαμ της χρονιάς, το Αυστραλιανό Όπεν, ο Μάρκος Παγδατής, που προκρίθηκε στους «32», μετά την μεγάλη νίκη του επί του Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο.

Ο Κύπριος πρωταθλητής ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και καθήλωσε τον αντίπαλό του στα δύο πρώτα σετ, τα οποία κατέκτησε εύκολα με 6-3, 6-1 σε 1 ώρα και 16 λεπτά. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε μόλις 9 αβίαστα λάθη (!) και 27 winners (!), ενώ συνάντησε ελάχιστη αντίσταση από τον Ντελ Πότρο.

Στη συνέχεια, όμως, έδειξε περισσότερο σεβασμό από ότι έπρεπε στον πρώην Νο4 της Παγκόσμιας κατάταξης, Ντελ Πότρο και λίγο έλειψε να το πληρώσει… Ο 22χρονος Αργεντινός, ο οποίος έμεινε ένα χρόνο μακριά από τα κορτ λόγω τραυματισμού, βρήκε την ψυχολογία στο τρίτο σετ, εκμεταλλεύτηκε την χαλάρωση του Μάρκου και μείωσε σε 2-1.

Όμως, η επιστροφή του έγινε σε λάθος ώρα και λάθος στιγμή, αφού δεν είχε τα αποθέματα για να κάνει την ανατροπή στον αγώνα. Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε ότι στο μέσω του αγώνα παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στον καρπό του, χωρίς όμως, να χρειασθεί να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Στο μεταξύ, ο Μάρκος ήταν πεπεισμένος ότι θα έφευγε νικητής από την «Rod Laver Arena» και το έκανε πράξη! Ξεκίνησε με μπρέικ στο τέταρτο σετ (2-0) και στη συνέχεια με σύμμαχο το εξαιρετικό του σερβίς (7 άσους), πήρε το σετ (6-3) και φυσικά τη νίκη επί του Ντελ Πότρο μετά από 2 ώρες και 42 λεπτά.

Επόμενος αντίπαλος του Παγδατή ο Αυστριακός, Γιούργκεν Μέλτζερ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags