Facebook Pixel Sportdog.gr | Χαμός στην αστυνομία μετά το πόρισμα για τον Ζακ Κωστόπουλο
Life
| 2018-11-21 12:19:00

Χαμός στην αστυνομία μετά το πόρισμα για τον Ζακ Κωστόπουλο

Χαμός στην αστυνομία μετά το πόρισμα για τον Ζακ Κωστόπουλο

Δέχτηκε 23 χτυπήματα.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο, μετά από πολλαπλά χτυπήματα που δέχτηκε στο κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε τη μετατροπή της προκαταρκτικής διοικητικής έρευνας σε ΕΔΕ, ενώ το φως της δημοσιότητας βλέπουν καταθέσεις των αστυνομικών που βρέθηκαν στο σημείο όπου λιντσαρίστηκε ο 33χρονος. 

Οι εννέα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και άλλων υπηρεσιών που εμπλέκονται στην υπόθεση, τέθηκαν αυτομάτως στη διάθεση του επιτελείου της ΓΑΔΑ, εωσότου ολοκληρωθεί η ΕΔΕ.

Σημειώνεται ότι, αρχικά η προκαταρκτική εξέταση είχε ανατεθεί σε αστυνομικό διευθυντή, στη συνέχεια δόθηκε σε έμπειρο ταξίαρχο, ο οποίος όμως αποστρατεύτηκε στις τελευταίες κρίσεις και τώρα την ΕΔΕ χειρίζεται άλλος ταξίαρχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.

Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η σύλληψη του ημιθανή Ζακ Κωστόπουλου, ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος... προδικάζει το πόρισμα:

«Οι συνάδελφοί μου, σύμφωνα με αυτά που υπάρχουν στη διεθνή αστυνομική πρακτική, φαίνεται ότι έχουν κάνει καλά τη δουλειά τους», είπε στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας: «Ζητάμε ‘φως’ για να μη μένουν σκιές σε αστυνομικούς που κάνουν το καθήκον τους».

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. διέρρεε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών, ένα «αφήγημα» που κατέρρευσε με τη δημοσιοποίηση των τοξικολογικών εξετάσεων: Ο 33χρονος ήταν «καθαρός». Την ίδια τύχη είχαν και τα αφηγήματα περί «απόπειρας ληστείας», «κατάστασης αμόκ» και «απειλής με μαχαίρι». Πουθενά δεν βρέθηκε αποτύπωμα του 33χρονου...

Στην τοξολογική εξέταση του Ζακ Κωστόπουλου, στην ειδική αναζήτηση «ναρκωτικών» τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά και για τις πέντε κατηγορίες (Οπιούχα, Κοκαίνη/Μεταβολίτες, Αμφεταμίνες/Μεταμφεταμίνες, Βενζοδιαπεζίτες, Μεθαδόνη/Μεταβολίτες).

Η εξέταση ήταν θετική μόνο στην κατηγορία των οργανικών φαρμάκων, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, ανιχνεύτηκε ουσία που εμπεριέχεται στα κοινά αναλγητικά φάρμακα.

Επίσης, βρέθηκε πολύ μικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα, τόσο μικρή που δεν εμπίπτει καν στους κανονισμούς για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Κατάθεση αστυνομικού: Κρατούσε ένα γυαλί

Αστυφύλακας που έφθασε από τους πρώτους έξω από το κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας, κατά την κατάθεσή του εστιάζει στο γυαλί που άρπαξε ο Ζακ Κωστόπουλος (αμέσως μετά το λιντσάρισμα και αφού του παρείχε το ΕΚΑΒ τις πρώτες βοήθειες), στην προσπάθειά του να ξεφύγει και να σωθεί.

Δεν τα κατάφερε. Αστυνομικοί προχώρησαν στη βίαιη σύλληψή του. Βίαιη, όπως προκύπτει από βίντεο που είχε δημοσιοποιήσει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Ο φερόμενος ως δράστης είχε αρπάξει ένα γυαλί. Φτάσαμε στο σημείο και διαπιστώσαμε τον φερόμενο δράστη αιμόφυρτο, μπροστά από το κατάστημα.  Βρισκόμενος σε ημιλιπόθυμη κατάσταση να κρατάει με τα χέρια του τον λαιμό του και να φέρει τραύματα, πιθανόν από κομμένα γυαλιά, στα χέρια και στο κεφάλι του. Ήδη στο σημείο βρίσκονταν συνάδελφοι δικυκλιστές της ομάδας «Ζ» καθώς επίσης και διασώστες του ΕΚΑΒ. Τότε, ο φερόμενος ως δράστης σηκώνει τον κορμό του σώματός του και με μία απότομη κίνηση αρπάζει ένα γυαλί», είναι ένα μέρος της κατάθεσης του αστυφύλακα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ και τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags