Facebook Pixel «Συγχρονισμός και ανάγκη αξιοπιστίας»
Life
| 2011-01-21 11:53:00

«Συγχρονισμός και ανάγκη αξιοπιστίας»

«Συγχρονισμός και ανάγκη αξιοπιστίας»

Ο Αλέξης Σπυρόπουλος γράφει στο blog του για τα ρεφλέξ της δικαιοσύνης στο ελληνικό ποδόσφαιρο και σχολίαζει τον πειθαρχικό έλεγχο των τριών ταχυτήτων.

Τα γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τα άσχημα γεγονότα, υπόκεινται σε τριών ταχυτήτων πειθαρχικό έλεγχο. Το φαινόμενο εξηγείται λογικά. Στη Σούπερ Λιγκ, η ταχύτητα είναι... κινηματογραφική. Οκτώ ματς, όλα κι όλα, το Σαββατοκύριακο. Δευτέρα έχουν φτάσει τα ραπόρτα, Τρίτη βγαίνουν οι κλήσεις, Πέμπτη οι αποφάσεις. Νορμάλ, όταν δεν μεσολαβούν απεργίες. Ο Αλέξης Σπυρόπουλος γράφει για τα ρεφλέξ της αθλητικής δικαιοσύνης.

Στη Β' και στη Γ' Εθνική, ή όπως αλλιώς τις λένε αγγλιστί, τα ματς του Σαββατοκυριακοδεύτερου είναι (9+8+8=) 25. Τα τριπλάσια. Το ΠΑΣ Γιάννενα-ΟΦΗ π.χ. εκδικάστηκε δέκα μέρες μετά. Εδώ, η ταχύτητα είναι συμβατική. Αλλά, πάλι, οπωσδήποτε αποδεκτή.

Πιο κάτω, ο φόρτος της Πειθαρχικής της ΕΠΟ είναι...χάνει η μάνα το παιδί. Γιατί η Πειθαρχική της ΕΠΟ σωρευτικά ελέγχει και το Κύπελλο Ελλάδος, και το αχανές τοπίο της Δ' Εθνικής, και τις "δυσμενείς κρίσεις κατά της διαιτησίας" όλων των εθνικών (α-β-γ-δ) κατηγοριών, και τα ματς των Μικτών Ομάδων των Ενώσεων, και τα ματς α-β-γ κατηγορίας γυναικών...και το παιδί τη μάνα.    

Εδώ, η ταχύτητα (δεν γίνεται παρά να) είναι του αραμπά. Ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας μόνον οι αποφάσεις...όποτε βγουν, όχι και οι κλήσεις όπως συμβαίνει σε Α', Β', Γ' Εθνική, οι υποθέσεις είναι εννέα φορές στις δέκα χαμηλού δημόσιου ενδιαφέροντος, γενικώς το πράγμα λειτουργεί τρόπον τινά "στη ζούλα". Και δεν εννοώ ύποπτα.

Ενδεικτικά, για την ταχύτητα. Τρίκαλα-Αρης έπαιξαν κύπελλο 22 Οκτωβρίου, απόφαση υπήρξε στις 14 Ιανουαρίου. Γιάννενα-Εργοτέλης έπαιξαν 27 Οκτωβρίου, απόφαση βγήκε στις 22 Δεκεμβρίου. Διαγόρας-Πανιώνιος έπαιξαν 27 Οκτωβρίου, απόφαση βγήκε στις 21 Δεκεμβρίου. Δίμηνο, καμιά φορά μπαίνουμε και σε τρίμηνο. 

Ολα καλά, ως την καταραμένη στιγμή που θα έλθει το high-profile συμβάν. 'Η το...πολύ high-profile. High-profile ήταν, 23 Δεκεμβρίου, Λάρισα-ΑΕΚ. Ενα ματς που, πρακτικά το διέκοψαν οι οπαδοί της ΑΕΛ, τύποις σφύριξε λήξη ο διαιτητής φεύγοντας άρον-άρον για τ' αποδυτήρια. Παραμένει άγνωστο, σχεδόν ένα μήνα μετά, όχι τι απέγινε με την πειθαρχική διαδικασία, αλλ' εάν έστω άνοιξε πειθαρχική διαδικασία. Προφανώς, δεν μπορεί, θα έχει ανοίξει. Αλλά δεν το πληροφορηθήκαμε, το εικάζουμε. Και δεν είναι θέμα ότι μπορώ να κάνω ένα τηλεφώνημα, να χρησιμοποιήσω δηλαδή την ιδιαίτερη δημοσιογραφική πρόσβαση, και να μάθω. Θέμα είναι, εφόσον δικαιολογείται το δημόσιο ενδιαφέρον, να έχουμε όλοι την κοινή πρόσβαση στην πληροφόρηση.

Το πολύ high-profile είναι, τώρα, το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Γεμάτο έργο. Ο,τι θέλεις, έχει μέσα. Μια καλή ευκαιρία, να βγει το πράγμα απ' τη...ζούλα και να έλθει στο φως. Μια καλή ευκαιρία, επίσης, να δούμε αν το πράγμα θ' ακολουθήσει τη συνήθη διαδικασία οπότε με τον δεδομένο ρυθμό θα 'χουμε απόφαση, μονάχα την πρωτόδικη απόφαση, κατά τα τέλη Μαρτίου! 'Η αν, λόγω του υψηλού δημόσιου ενδιαφέροντος, θα γίνει κάτι άλλο. Δεν θέλω, αυτό να το μάθω...ιδιαιτέρως. Θέλω να το μάθω, συγχρόνως με όλους τους τυχόν ενδιαφερόμενους απ' την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ως το τελευταίο χωριό της επικράτειας.

Κατανοώ τον φόρτο της Επιτροπής. Και, ενώ τον κατανοώ, μου είναι παντελώς αδιάφορος. Ας (της) βρουν τρόπο. Οι ίδιες ομάδες παίζουν στη Σούπερ Λιγκ, οι ίδιες και στο Κύπελλο. Δεν νοείται, να παρεκτρέπεσαι στη Σούπερ Λιγκ και να τιμωρείσαι σε τρεις ημέρες αλλά να παρεκτρέπεσαι στο Κύπελλο και να τιμωρείσαι σε τρεις μήνες. Ο συγχρονισμός είναι κάτι σαν αναγκαίο κακό. Τον κάνει υποχρεωτικό, η ανάγκη της αξιοπιστίας.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags